Voor winterliefhebbers pur sang zijn er 150 kilometer aangelegde sneeuwschoenroutes in Montafon, 100 kilometer loipes en 290 kilometer geprepareerde winterwandelpaden, die het slechts 40 kilometer lange dal doorkruisen. Montafon is trouwens het grootste gebied voor toerskiën in Vorarlberg met 47 kilometer freestyle- en freeride-routes. Een begeleide skitocht met een erkende berggids die op de hoogte is van de plaatselijke sneeuw-, weer- en lawinesituatie is een bijzondere ervaring.

Safety Check
Elke maandag wordt er bij de Grasjoch-Bahn een Freeride Safety Check gehouden. Met een berggids wordt het zoeken naar slachtoffers van een lawine geoefend. Als er voldoende sneeuw is, kan je van een veilige afstand bekijken hoe de reddingsbrigade een lawine opblaast.

safetycheck

Kippenvel in het donker
Voor doorgewinterde natuurliefhebbers is de avontuurlijke nacht in Golm een aanrader. De deelnemers vertrekken elke woensdag rond 17:00 op sneeuwschoenen van de Golmerbahn in Latschau voor een geheimzinnige nachtwandeling van een uur op de Kristakopf, het startpunt van de Flying-Fox-Golm. Na een kopje warme thee bij het kampvuur in het bos vlieg je met de Flying-Fox (70 km p/u) over de Latschausee. Als afsluiter eet je heerlijke “Kässpätzle”. De kosten hiervan zijn 45 euro per persoon.

flyingfox

Voetgangerssafari
Als je de voorkeur geeft aan een rustiger tempo, dan is de voetgangerssafari bij zonsopgang op de Grasjoch het overwegen waard. Elke woensdag, nog vóór de piste voor gewone skiërs opengaat, vertrekken de deelnemers met de gondel naar de Alpilagrat met zijn adembenemende uitzicht. Daarna wandelen ze naar de Sennigrat. In het Kapellrestaurant geniet je van een lekker bergontbijt.

sneeuwschoenwandelen1

Trek de eerste sporen
Elke donderdag kan je het krieken van de dag meemaken op ski’s met de Hüttenkopfbahn in Latschau am Golm. Al om 7.15 uur vertrekt de Golmerbahn van Latschau naar Grüneck. Om te beginnen is er een korte afdaling naar de eerste stoeltjeslift op zonne-energie ter wereld, waar je een korte technische uitleg krijgt. Daarna trek je de eerste sporen in de sneeuw en ski je naar het bergontbijt in Haus Matschwitz.

eerste sporen

Het dal biedt 17 unieke bergavonturen voor gezinnen, sportliefhebbers en fans van skisafari’s, maar ook voor wie de winter echt wil ervaren naast de piste. De elf dorpen in het dal ontvangen al vele jaren toeristen. Ze combineren een uitstekende infrastructuur met hartelijke gastvrijheid, zowel in de alpenhut als op hotel. Bovendien is de authentieke streekkeuken niet te versmaden.

Pure winterpret van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat!

Like en Share dit bericht om andere wintersport liefhebbers te informeren;-) 


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.