montblanc

Als een ding als een berg boven water staat is het dat de Mont Blanc in de zomer gewoon spectaculairder is dan in de winter! Het was een waar genoegen om met een splinternieuwe zwarte Renault Megane Hatchback van de verhuur in Genève een ronde door Wallis en de Haute Savoie te rijden. Met over Pinksteren twee onvergetelijke dagen in de Jura bij Philipe Briod van de vliegschool vol-libre.ch die in de winter in Zinal in het Val d’Anniviers actief is. Over die twee dagen en mijn ontmoeting met twee gemzen later meer…

dentsdumidi

Op weg terug naar het vliegveld een schitterend uitzicht op de Dents du Midi die het decor van het Zwitserse gedeelte van de Portes du Soleil vormen. Daar zijn de prijzen van de skipassen trouwens gelijk getrokken met de Franse kant van het skigebied. Een mooie meevaller dus voor ons eurolanders. Ik was erg happy met mijn 24 uur in Champéry. Wat een mooie plaats is dat toch.

montblacgeneve

En dan vlak voor het vliegveld nog even de Mont Blanc die ik straks natuurlijk ook vanuit het Easyjet toestel ga zien. Nee ik ben niet gesponsord door Easyjet. te goedkoop als je wat flexibel bent met je dagen.

Kilian Jornet doet de Mont Blanc trouwens in 4,5 uur. Zie de video. Wil je het ook doen gebruik dan misschien de Piz Buin in het Montafon als opwarmertje (zie artikel over speciale aanbiedingen dit jaar). En klik hier nog even naar mijn artikel met video over de massale toplanding door vijftig paragliders op 19 augustus 2012.

Kijk en huiver dan ook nog even van bovenstaande video uit dit artikel met meer video’s van het nieuwe record op de noordwand van de Matterhorn. De Zwitser Dani Arnold deed hem op 22 april jl. in 1 uur en 46 minuten. WTF!

PS De weermodellen blijven ambivalent over de kansen op zomerse dagen volgende week… morgenochtend weer een altijd verrassende blik daarop..


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.