montblanc

Als een ding als een berg boven water staat is het dat de Mont Blanc in de zomer gewoon spectaculairder is dan in de winter! Het was een waar genoegen om met een splinternieuwe zwarte Renault Megane Hatchback van de verhuur in Genève een ronde door Wallis en de Haute Savoie te rijden. Met over Pinksteren twee onvergetelijke dagen in de Jura bij Philipe Briod van de vliegschool vol-libre.ch die in de winter in Zinal in het Val d’Anniviers actief is. Over die twee dagen en mijn ontmoeting met twee gemzen later meer…

dentsdumidi

Op weg terug naar het vliegveld een schitterend uitzicht op de Dents du Midi die het decor van het Zwitserse gedeelte van de Portes du Soleil vormen. Daar zijn de prijzen van de skipassen trouwens gelijk getrokken met de Franse kant van het skigebied. Een mooie meevaller dus voor ons eurolanders. Ik was erg happy met mijn 24 uur in Champéry. Wat een mooie plaats is dat toch.

montblacgeneve

En dan vlak voor het vliegveld nog even de Mont Blanc die ik straks natuurlijk ook vanuit het Easyjet toestel ga zien. Nee ik ben niet gesponsord door Easyjet. te goedkoop als je wat flexibel bent met je dagen.

Kilian Jornet doet de Mont Blanc trouwens in 4,5 uur. Zie de video. Wil je het ook doen gebruik dan misschien de Piz Buin in het Montafon als opwarmertje (zie artikel over speciale aanbiedingen dit jaar). En klik hier nog even naar mijn artikel met video over de massale toplanding door vijftig paragliders op 19 augustus 2012.

Kijk en huiver dan ook nog even van bovenstaande video uit dit artikel met meer video’s van het nieuwe record op de noordwand van de Matterhorn. De Zwitser Dani Arnold deed hem op 22 april jl. in 1 uur en 46 minuten. WTF!

PS De weermodellen blijven ambivalent over de kansen op zomerse dagen volgende week… morgenochtend weer een altijd verrassende blik daarop..


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

7 reacties

Gesloten voor reacties.