We beginnen met een bijzondere kiek uit Algerije, dan hebben we bijzondere sneeuw all over the planet en de echte serieuze winterinval in Amerika. Dan kijken we een beetje mistroostig naar onze winterkansen. En laten we dat los met magische beelden van monstergolven in Portugal …. met surfers.

Hier nog even de andere plaatjes uit Algerije en een herinnering dat een echt unieke sneeuwval daar vorige winter plaatsvond.

Goed we springen van Algerije naar Italië… wat is daar aan de hand? De stranden van Rimini zijn wit geworden…

Paar video’s…

Beetje bijzonder wel toch?

Zodra ik antwoord heb laat ik het weten!

Mooie potpourri van sneeuw in UK, USA (Central Park!) en Algerije.

En ja Amerika is de komende twee weken f…… koud. Zo maar een greep uit de extreme minima.

En hebben wij nu wel of niet een kans? Minimaal een hele week niks. Het signaal dat het rond de 13e al zou gaan vriezen is helemaal weg. En voor de laatste 10 dagen van januari zijn er wat uitbraakkansjes. Maar als je de Postma Doctrine erbij pakt moet er echt heel wat gebeuren voor de patronen omkeren en van een SSW horen we ook steeds maar niets. Denk gewoon eerst die Amerikaanse winter maar laten uitwoeden.

https://twitter.com/dazdix/status/1479949099046690820

Dus snel door naar iets moois in de buurt. Portugal. Monstergolven opgejaagd door mega-stormen ver op de Atlantische oceaan. Kijk naar de beelden en geniet. En let er ook eens op hoe ver we als mensheid gekomen zijn dat puur voor zulke golven een heel circus wordt opgetuigd. Met jetski’s, drones, fotografen, surfers, reddingsboten. Dat is het summum van menszijn. Totale nutteloosheid maar intense diepe ervaring. Laat de robots het nuttige werk maar doen.

En ja soms gaat het wel eens mis…. kijk goed naar de achterste hoge golf in onderstaande video. Daar gaat Justine Dupont.

Daar ging Justine Dupont.

Hee? Toch nog eens sneeuw in Nederland. Zal vrijdag of zaterdag zijn geweest.

En als we de temperatuur dan even laten vor wat het is zijn er ook gewoon sneeuwkansen in Nederland vanaf de 18e. Die piek van 1 van de 50 lijntjes op 19 januari met 10cm sneeuw in De Bilt is een strohalm. Maar ook niet meer dan dat. Jammer maar helaas maar daar hebben we de wintersport voor uitgevonden… je ontvlucht de beroerde Hollandse winter en gaat genieten in de Alpen…

In Die Tauplitz bijvoorbeeld. Wat een mooie prognose. Genieten! Donaties welkom ook al heb ik enkel zo’n wereldwijde potpourri te bieden en geen schaatsperiode!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Koen Edeling · 10 januari 2022 op 17:37

Nazare, 110 km ten noorden van Lissabon: ook in de zomer ruim de moeite waard, weet ik uit eigen ervaring

Gesloten voor reacties.