Graag even voorstellen: Dit is Phanfone. Een super-typhoon. Nu nog categorie 3, maar nog steeds groeiend richting categorie 4 en op weg naar Japan. 

Phanfone is een serieuze bedreiging voor Japan. De formule 1 race van Japan zal zeker nat verlopen. Wellicht wordt deze afgelast. Dat heeft dus gevolgen. En alle lichten staan op groen voor Phanfone om verder te groeien de komende 24 uur. Nu nog categorie 3, verder groeiend naar 4 en daarna afnemend naar categorie 1 bij het dicht naderen van Japan. Wellicht niet zoveel wind meer, maar een regen…pfoei! En met minder wind bedoel ik dan windsnelheden van 140 kmh ipv 250 kmh.

 Lekker warm water (SST) van een graad of 30C om door te groeien de komende 24 uur.

Weinig droge lucht in de buurt van het systeem en prachtige convectiebanden rond Phanfone. Volgende keer ga ik er wel een keer op in waar al die “tropische namen” vandaan komen. Want….

…Phanfone (naam gegeven door Laos) wordt op de huid gezeten door #Vongfong (naam gegeven door Macau) Een nieuw systeem boven de West Pacific (W-Pac) die Guam in de loop van de week gaat bedreigen. Het is nog te vroeg om te zeggen of dit systeem ook richting Japan gaat of toch afbuigt richting de Filipijnen. Tja het is tenslotte het orkaanseizoen op het noordelijk halfrond.


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

6 reacties

Gesloten voor reacties.