We weten allemaal wat het waard is winterse meteofiction. Zo weinig als het papier waarop het gedrukt is. Maar als jij er blij van wordt…. en het blijft een aanwijzing of zelfs een bewijs voor wat er mogelijk is.

De hoofdrun knalde meteen uit het ensemble… vooral op 5km hoogte schuift er een unieke bak kou binnen als zeer koude uitbijter ten opzichte van het gemiddelde. Dus zie je zo iets niet terug de komende dagen dan is het echt een fantasie die we weer moeten loslaten.Maar nu nog niet. Nu mogen we toch minimaal een paar uurtjes genieten van de kaarten. Schrijf ik vanuit een schitterend winters Oostenrijk. Maar mensen die me kennen weten dat ik natuurijs verre prefereer boven besneeuwde bergen. Mooiste wat er is. Denk met weemoed terug aan de Weissensee 2020.

Afsluitend nog even het Europese model. Standvastig voor een koud weekeinde. Als het dauwpunt echt zo gaat verlopen zijn ook de wat bredere sloten maandagochtend dicht gevroren! Welterusten alvast en sweet dreams.

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Donaties blijven verder welkom om dit plekje op internet open te houden!

Inloggen om te reageren, doe je via deze link. Reacties tijdelijk achter moderatie. Twee keer per dag worden de reacties live gezet.

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

5 reacties

Jeroen · 25 januari 2021 op 21:41

Hajo, filmpje draait niet.., althans bij mij niet

Hajo · 25 januari 2021 op 21:46

Weet je het zeker?

Aart · 25 januari 2021 op 22:02

@Jeroen: je Ad blocker uitzetten 😉 dan doet ie ut wel.

Aart · 25 januari 2021 op 22:38

Naar aanleiding van je vorige bericht, over de sneeuwhoogtemeter op de Furkajoch. Vergeet niet dat die in 2019 met een meter verlengd is (zie hilarische tekst destijds op de website 🙂 ).
https://i.postimg.cc/ZRJLjxZs/Furkajoch-28-12-2019-2017.jpg

En de dag van de plaatsing:
https://i.postimg.cc/W13hv9wc/Furkajoch-26-10-2019.jpg

Mick · 26 januari 2021 op 12:37

Oei wat een fantastische run! En altijd leuk om zo’n filmpje van je te zien Hajo…

Gesloten voor reacties.