We weten allemaal wat het waard is winterse meteofiction. Zo weinig als het papier waarop het gedrukt is. Maar als jij er blij van wordt…. en het blijft een aanwijzing of zelfs een bewijs voor wat er mogelijk is.

De hoofdrun knalde meteen uit het ensemble… vooral op 5km hoogte schuift er een unieke bak kou binnen als zeer koude uitbijter ten opzichte van het gemiddelde. Dus zie je zo iets niet terug de komende dagen dan is het echt een fantasie die we weer moeten loslaten.Maar nu nog niet. Nu mogen we toch minimaal een paar uurtjes genieten van de kaarten. Schrijf ik vanuit een schitterend winters Oostenrijk. Maar mensen die me kennen weten dat ik natuurijs verre prefereer boven besneeuwde bergen. Mooiste wat er is. Denk met weemoed terug aan de Weissensee 2020.

Afsluitend nog even het Europese model. Standvastig voor een koud weekeinde. Als het dauwpunt echt zo gaat verlopen zijn ook de wat bredere sloten maandagochtend dicht gevroren! Welterusten alvast en sweet dreams.

Doneer

Persoonlijke informatie

Donaties blijven verder welkom om dit plekje op internet open te houden!

Inloggen om te reageren, doe je via deze link. Reacties tijdelijk achter moderatie. Twee keer per dag worden de reacties live gezet.

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Jeroen · 25 januari 2021 op 21:41

Hajo, filmpje draait niet.., althans bij mij niet

Hajo · 25 januari 2021 op 21:46

Weet je het zeker?

Aart · 25 januari 2021 op 22:02

@Jeroen: je Ad blocker uitzetten 😉 dan doet ie ut wel.

Aart · 25 januari 2021 op 22:38

Naar aanleiding van je vorige bericht, over de sneeuwhoogtemeter op de Furkajoch. Vergeet niet dat die in 2019 met een meter verlengd is (zie hilarische tekst destijds op de website 🙂 ).
https://i.postimg.cc/ZRJLjxZs/Furkajoch-28-12-2019-2017.jpg

En de dag van de plaatsing:
https://i.postimg.cc/W13hv9wc/Furkajoch-26-10-2019.jpg

Mick · 26 januari 2021 op 12:37

Oei wat een fantastische run! En altijd leuk om zo’n filmpje van je te zien Hajo…

Gesloten voor reacties.