Les menuires
Lees verder >

Toegang tot het grootste skigebied ter wereld voor een grandioze vakantie.

les menuires
Lees verder >

WOW! Met sneeuwgarantie. Niet tevreden? Geld terug.

Zonnige skiweken in het Kleinwalsertal
Lees verder >

Boek rechtstreeks jouw vakantie

les menuires
Lees verder >

Hét skimekka op de meest centrale plek in de Trois Vallees, het grootste volledig verbonden skigebied ter wereld. Les Menuires ligt zeer sneeuwzeker op 1800m terwijl de pistes nog 1000m hoger reiken. Een piste & offpiste paradijs!

Kleinwalsertal
Lees verder >

De meer dan 50 km aan wandelpaden, brengen jou op de prachtigste plaatsen.

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Val d'Anniviers
Lees verder >

Een prachtige bestemming in de Zwitserse Alpen!

kleinwalsertal
Lees verder >

Bereidt u zich voor op 130 km Skipiste: brede familiepistes, uitdagende zwarte pistes, en vooral een zeer sneeuwzeker gebied.

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Val d'anniviers
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur en de cultuur in deze Zwitserse parel

Kleinwalsertal
Lees verder >

In Oostenrijk in de gondel stappen en naar beneden skiën in Duitsland. Met één skipas brengen 47 gondels en liften u in de 2 landen op de berg.

Val d'anniviers
Lees verder >

Ga je mee op skivakantie naar het paradijs?

Modellen stuiteren nog wat maar koude tendens is stabiel

check ook eens

19 Reacties

 1. Moes schreef:

  Ojee, daar komen de mitsen en maren alweer wat betreft de eerder verwachtte sneeuwhoeveelheden…
  Hopen dat de volgende runs weer de sneeuwrijke kant op gaan

 2. Willem van Putten schreef:

  Mmm, onderhand toch maar eens plannen gaan maken om de winterbanden er onder te leggen?

 3. Breunis (Nature Trail) schreef:

  EC 00 uur berekent van morgen, 27 oktober, tot en met 1 november 50–80 cm sneeuw in de Oost-Alpen.
  Boven 1700 meter zal er de komende periode in Dachstein, Loser en Die Tauplitz een mooi pak sneeuw vallen.
  Aan de noordkant van de Centrale Alpen kan er in die periode 28–50 cm sneeuw vallen. Op de Arlberg natuurlijk meer sneeuw: 38–70 cm sneeuw.

  Jammer dat de ensembles van ECMWF niet vrij beschikbaar zijn. Vanaf 2 november is er een enorme spreiding qua sneeuwval en luchtdruk in de Alpen.

  Mooie sneeuwval tot en met 1 november is in ieder geval vrij zeker!

 4. Martijn sonnenberg schreef:

  niet vergeten ook dat de ensembles, ondanks de spreiding, voor de tijd van het jaar minimaal een halve tot een hele graad te koud zijn op 850 hPA. mooie bonus dus om vast af te koelen en evt een eerste aanzet tot sneeuwdek hogerop te vormen. Echt insneeuwen doet het altijd pas vanaf half-eind november. In Lech/oberlech baggeren ze de wegen tot op hoogste pistes gewoon schoon voor werkzaamheden etc.

 5. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Afscheid van Goldener Oktober:
  http://esotec.ch/webcam/MOBOTIX_2/taelli.jpg

 6. Breunis (Nature Trail) schreef:

  GFS 6 uur berekent een supermooie kaart voor 3 november:
  http://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU06_204_1.png

 7. fred schreef:

  Het is allemaal leuk die winterse voorpret, maar houden we zeker voor Nederlandse begrippen ( we zijn niet zo veel gewend op weergebied, kan ik niet vaak genoeg typen) de onstuimige zondag in de gaten.

 8. Breunis (Nature Trail) schreef:

  GFS 12 uur berekent opnieuw een hele mooie kaart voor 2 november:
  http://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU12_174_1.png

  De trend is duidelijk: meer sneeuw op komst na 1 november!

 9. Marcel schreef:

  https://www.ventusky.com/?p=22;19;1&l=snow&t=20171105/00

  Mooi om te zien op deze site hoeveel sneeuw er al op 5 nov. op het noordelijk halfrond wordt verwacht. Hoopvol begin voor hopelijk een mooie (strenge ) winter.

 10. Spyfromthesky schreef:

  Nog even en oktober eindigt mogelijk met 13,6 afgerond en dan zijn we bijna gelijk aan september gemiddeld. Ik kan mij niet echt een jaar herinneren dat dit zich vaker heeft voorgedaan. Nu weet ik wel dat het geheugen van de mens beperkt is, maar tekenend is het wel.

  Velen kunnen denk ik gewoon niet wachten wanneer het rond 5 november is. Want dan moeten we toch ook in de L.L. in een koudere fase gaan komen.

  Vandaag, wel wat later, maar gewoon warm nog even een uurtje geskeelerd. Opvallen was hoeveel kleine beestjes er niet waren. Dit is eigenlijk niet normaal in oktober. De natuur en nu ook de dierenwereld raakt van slag.

  Zijn er toevallig ergens kleine eendjes al gespot.

  Spyfromtheksy (Arnold)

 11. Roy schreef:

  Ben helemaal niet enthousiast voor de Franse Alpen vanmiddag. Zo goed als droog! 🙁 GFS schotelt deze 12h voor de Savoie:

  • Menno schreef:

   Is niet heel veel veranderd t.o.v. vanochtend. Het hoog bevindt zich net te veel boven de Alpen. Desondanks is het ensemblegemiddelde wel iets lager geworden in vergelijking met vanochtend (ik vergelijk nu even met het ensemble dat Hajo gepost heeft). De sneeuw blijft nog even uit maar komt wel degelijk, hoop ik 😉

 12. Hans schreef:

  “Net als je denkt dat het niet gekker kan komt er weer zo’n mooie ‘FOP’-run”. Ik heb het al vaker gezegd dat modellen “ons” voor de gek houden (foppen). Dat de modellen doen wat ze moeten doen is m.i. niet meer of minder dan kansberekening en de “modellen” zijn uiteindelijk door de mens “in elkaar geknutseld”……
  Ook nu blijft er (alweer) weinig over van de “voorspelde” sneeuw. Natuurlijk , als sneeuwliefhebber mag er van mij een enorme bak sneeuw vallen in LL (vanaf december) en vanaf NU in de Alpen. Ook zie ik graag dat er binnen 2 weken zo’n 2 á 3 meter valt, plaatselijk in BiT, voor de deur van de sleurhut van onze SK zodat hij zal moeten scheppen, scheppen en nog eens……. de shovel er bij moet pakken 🙂
  Denk dat er nog even geduld zal moeten zijn voordat er sprake is van “Wintereinbruch”.

  • Roland Bodegraven schreef:

   Ik denk dat het wel doorgaat. Staat er al bijna een week op en schuift niet naar achter. We gaan het zien… zoals elke dag.

  • Stefan Kaptein schreef:

   Wat mij betreft wachten we nog zeker 4 weken met het wintergeweld in de Alpen. In Nederland mag de winter wat mij betreft pas rond Sinterklaas losbarsten. Alles wat eerder komt geeft mij de kriebels zoals we die de laatste vier jaar ook gehad hebben, namelijk de kriebels van kruit verschieten voordat de winter echt moet beginnen. Wat mij betreft moet ik mij een weg naar Oostenrijk scheppen. Zou echt weer een keer tijd worden. Maar ik heb nog geduld met de winter, vooral de rust bewaren.

 13. Breunis (Nature Trail) schreef:

  – Het staat vast dat er in de Alpen veel sneeuw gaat vallen vanaf vanochtend 6:00 uur tot en met 1 november.
  – De meeste sneeuw zal in de Oost-Alpen vallen.
  – Boven 1700 meter zal de neerslag vrijwel alleen in de vorm van sneeuw vallen.
  – Boven 1900 meter zal het diep winters worden in de Centrale Alpen en vooral de Oost-Alpen.
  ❄❄❄❄❄

 14. eri schreef:

  gfs00 ziet er toch een heel stuk minder indrukwekkend uit als de vorige runs, zal toch weer niet een heel seizoen worden met mooie kaarten tussen 5-10 dagen en als we steeds dichter komen dat ze elke keer of opschuiven of gewoon verdwijnen. wil nu wel eens een keer dikke sneeuw met de kerst in Oostenrijk en Nederland mag ook

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.