Zoals verwacht sneeuwt het op dit moment heel erg mooi in de Franse Zuidalpen en de Piemonte. Bovenstaand beeld is afkomstig uit Sestriere, prachtig om de bomen nu alweer bedolven te zien onder een dik pak sneeuw. In de loop van de dag verplaatst de sneeuw zich ook steeds meer richting het Oosten. In de middag ook maar eens de webcams in Livigno en Val Gardena in de gaten houden dus, daar is het op dit moment namelijk nog zo goed als droog. 

 

We kunnen het vandaag vrij kort houden aangezien hetgeen we gisteren hier meldde nog altijd staat als een huis. Na de huidige zuidkant sneeuw is het morgen even de beurt aan de Noordkant van de Alpen. Maar al snel verandert deze kortstondige zwakke noordelijke stuwing in een westelijke stroming. Bovenstaande diagram is geldig voor Les Trois Vallées. In één opslag zie je hoeveel neerslag de Westelijke Alpen over zich heen krijgen de komende anderhalve week. De sneeuwgrens schommelt daarbij continue tussen 1200 en 1600m. Los van de momenten dat het droog is en opklaart, voorlopig dus nog geen voorjaarsski in de Alpen.

Wel gaat de echte winter zich de komende dagen langzaam aan terugtrekken naar het Oosten. Op bovenstaande kaart die de sneeuwbedekking volgende week zondag weergeeft zien we dat de Alpen weer als een sneeuweiland in centraal Europa komen te liggen. Op dat moment is het in Nederland zo’n graad of 7 a 8 en met een zonnetje erbij zal het dan voor veel mensen toch een stuk aangenamer aanvoelen. Maar nogmaals, het echte terrasjesweer zit er voorlopig nog niet in.

Bekijk ook zeker de nieuwe Bizztravel Sneeuwhoogte App uploads van de afgelopen twee dagen: [fbphotos id=568144996553043] 


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

63 reacties

Gesloten voor reacties.