innsbruck

Innsbruck bij nacht. Wat een droom! Maar hier heeft het amper gesneeuwd. Een stuk meer aan de Franse kant van de Alpen. Kijk eens hoe mooi in Les Contamines….

old15-deptsdnantrouge gorge2

Nu dooft de sneeuw uit in de Alpen en start de eindeloze droge koude fase…

graphe6_1000___5.47169811321_51.8623481781_

We kijken meteen naar de Lage Landen waar ook amper meer neerslag gaat komen. Grote kans op sneeuwbuitjes. Ook met sneeuw die kan blijven liggen. Het zal een centimetertje zijn maar toch. In het ensemble hierboven zie je hoe mooi koud het Amerikaanse model nu blijft in de nachten in de hele serie. De dauwpunten overdag zijn prima.

 

Ondertussen is het Europese model ook binnen… met helaas een einde aan de vorst en zelfs aan de negatieve duwpunten op 14 februari. De modellen zijn geflipflopt dus.

einde

Hier het moment in het Europese model dat het misgaat.Het hoog iets te zuidelijk. Zwakke wind van zee verdrijft de kou. Kou die wel standhoudt in Turkije!  Nu ja.

Schermafdruk 2017-02-05 22.25.10

We zetten de hoofdrun van het Europese model afsluitend nog even af tegen de pluim. Vooarl in de grafiek van het dauwpunt zie je dat de hoofdrun vanaf 12 februari niet meer geloofwaardig is. Een supervet cluster blijft ruim onder nul tot aan het gaatje! Goed nieuws dus!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

45 reacties

Gesloten voor reacties.