Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

De bergen ontdekken bij het vallen van de avond, dat kan in het Montafon!

Waar je na het skiën nog op stap kan met de Lama's! Een heerlijke belevenis voor jong en oud!

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

Modellen consequent: tweede krokusweek wordt stuk wisselvalliger

check ook eens

64 Reacties

 1. Peter schreef:

  Duidelijk bericht Fré!
  Ik vertrek vrijdagnacht naar Saalbach. Wat denk je voor de verwachting begin volgende week? Ik zie een lichte verzachting en kans op wat wisselvallig weer. Denk je dat we wat regen zullen krijgen in het dal?
  Op de 2000 meter hoogte van Saalbach verwacht ik zowiezo een topweek. 🙂

  • Harm (Zutphen) schreef:

   Dat staat toch letterlijk in het bericht hierboven? 🙂

   “En op zondag is het alweer uitgesproken zonnig.”
   “Begin volgende week houdt het rustige weer nog even aan. Toch zien we de invloed van het Azorenhoog stilaan afnemen.”
   “Dat wil zeggen dat er stilaan meer wolken gaan verschijnen. Hoe meer naar het oosten, hoe meer. Geen paniek hoor. Dit kaartje ziet er veel dreigender uit dan hij is. In eerste instantie gaat het vooral om hoge wolken waar de zon nog wel makkelijk door kan schijnen.”

   Nuff said lijkt mij.. 😉

 2. Roland Bodegraven schreef:

  Veel natriumlampen nog in Belgie? Echt een opvallen verschil in kleur van de verlichting in vergelijking met Nederland

  • Voorlopig is het merendeel van de straatverlichting nog prehistorisch maar met mondjesmaat
   worden ze wel vervangen door LED exemplaren.
   In België gaat alles nu éénmaal een beetje trager dan elders, heel veel Belgen hebben te kampen
   met een immens je mon fous mentaliteit. 😉

 3. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Dat het wisselvalliger gaat worden staat wel vast, alleen de sneeuwgrens lijkt me wel een issue te gaan worden.Zowel gfs en ec (kijkt niet zo ver vooruit) laten toch ook regen zien op hoogte.Hopen dat de ‘cirkelzaag’ en dus lagere sneeuwgrens weer wat vaster in de modellen komt.Want regen wil toch niemand?

  • Martijn sonnenberg schreef:

   ik vindt de sneeuwgrens ook wel problematisch en wel om 2 redenen: als het eerst dik regent met snel dalende temperaturen krijg je naast het ‘groen worden'(wat daarna door de verse sneeuw weer wordt weggepoetst) volgens mij ook een instabiel sneeuwdek (lawinegevaar?), maar nog veel belangrijker is dat de omstandigheden op de weg dan helemaal dramatisch worden, met aanvriezende regen, ijzel etc. Beter valt er droge sneeuw, dat rijdt ook niet lekker, maar is makkelijker voor de wegdiensten om begaanbaar te houden

 4. Skiwi schreef:

  No shit, de GFS hoofdrun heeft wel wat in petto voor het begin van de carnavalsweek.
  Nog te ver weg om al echt rekening mee te houden, maar een dramatische reisdag op zaterdag de 25e begint toch stilaan vorm te krijgen.
  Maar goed, als we daarna dan een hele week in een winterwonderland zitten dan nemen we dat er graag bij 😉

 5. Eric | schreef:

  Er gaan vast ook wat lezers hier richting SkiWelt. hoe zou het daar zijn. toevallig was ik er afgelopen zaterdag. Het was die dag zeker warm maar de sneeuw hield zich prima. Lucht was erg droog dus dan heeft de sneeuw moeite om te smelten.

  2 video’s dan kun je het met eigen ogen ook zien:

  een afdaling die ook de hele dag in de zon lag:
  http://www.youtube.com/watch?v=pM8Bvey5mpE

  en de video update:
  http://www.youtube.com/watch?v=XVIHCkRprMs

  Wellicht morgen nog iets uit Kitzbühel.Kirchberg?

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Super filmpjes maak jij toch altijd Erik! Zelfs mijn kinderen horen aan jouw stem dat ik weer eens een bijdrage van jouw zit te kijken;pappa zit je alweer sneeuwfilmpjes te kijken? Hoor ik dan:):):).Wat een voorrecht trouwens om zo vaak in de Alpen te zijn als jouw zeg .

  • Sander schreef:

   Bedankt weer Eric.
   Ik zit er inderdaad ook volgende week. Voor het eerst met de kids, dus extra veel hoop ik op een wit dal.
   Het is er erg warm deze week, die 10cm voor volgende week zou heel mooi zijn dus.

  • Vlietje schreef:

   Toevallig was je daar Eric? Ik geloof niet in toeval… ;o) Have fun daar! En blijf ons bestoken met je filmpjes. De groeten!

 6. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs 6h laat het trouwens echt mooi sneeuwen vrijdag zoals Frédéric al zei.Ik denk dat de 15 cm wel gehaald word in sommige noordelijke gebieden!Sneeuwgrens uiteindelijk rond de 800 mtr.Een welkome opfrisser

  • Peter schreef:

   Het lijkt erop dat GFS 6h nu ook in de loop van maandagavond neerslag tot de noordalpen laat doordringen? Wat denk je daar van de sneeuwgrens Ron?

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Ja klopt ook een neerslagsignaal voor de maandagavond.Als dit uitkomt ligt de sneeuwvalgrens helaas wat hoger rond de 1200 -1300 meter schat ik

   • Frederic schreef:

    kans daarop is nog altijd heel klein

    • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

     Gelukkig dan maar!! Waar baseer jij dat op Frédéric?

    • Ronaldo schreef:

     Ik ben niet heel gerust er op Fré. GFS00 en GFS06 geven beide neerslagsignalen. Op datzelfde moment laat EC de neerslag heel dicht de Alpen naderen. De timing is ff anders de verzachting unaniem.
     Ik vermoed dat het van maandag op dinsdag en dinsdag ochtend wel eens een natte boel kan worden met hier en daar wat regen onder de 1800 meter.
     Met name de oostelijke Alpen zijn gevoelig voor neerslag de komende week en dan met name maandag/dinsdag. Vrijdag gewoon sneeuw zoals je al schreef.
     De activiteit gaat er wel iets uit in de laatste run. Ik vind alles goed maar regen wil ik echt niet.

 7. Harold Annekatrien Tom Daan schreef:

  @Frederic, altijd heerlijk die berichten!
  Maar zou je bij zo’n kritische noordkant wel/niet neerslag ook de kaart van zwitserland niet willen vergeten ! Niet alle laaglanders gaan naar Oostenrijk 😉

  • Frederic schreef:

   zwitsersland staat toch ook mee op de kaart, niet?
   Of bedoel je de accumulatiekaart? Ja, gewoon omdat de hoeveelheid van oost (10cm) naar west snel afneemt, tot 0cm in Frankrijk

 8. Hajo schreef:

  Sneeuw overleeft prima! En morgen ook nog wel… ik denk dat het donderdag pas weg dooit zoals ik steeds al heb benadrukt!

 9. Chris schreef:

  Als je gaat kijken naar de voorspellingen wordt er vanaf 23/24 februari inderdaad heel wat neerslag verwacht, maar als ik het goed voor heb met een hoge sneeuwgrens of kan dit nog gaan veranderen. Wij Belgen hebben vanaf dan Krokus en als ik het goed voorheb ook een deel van Nederland. Wij gaan naar Skiwelt, dus ligt niet zeer hoog.

 10. Roy schreef:

  Ik vind de 06h niet echt geweldig. Voorlopig gewoon droog in Frankrijk en veel zon. Biedt weinig alleen de 25/26e kan voor geduimd worden. Controlerun kiest hier voor de 25e, sneeuwgrens 1500 om en nabij en de Oper kiest voor de 26e met meteen al een lagere sneeuwgrens. Kan ook nog helemaal niks van die 2 worden maar dat zien we wel weer in de komende runs. Tot en met deze run zou ik zeggen, geniet volop van de zon en de sneeuw die er ligt de komende week want dat is echt een prachtige combinatie! 🙂

  • Karin schreef:

   zag binnen een uur de sneeuwkansen aanzienlijk verminderen, eerst nog bijna 1 meter, nu nog maar 20 cm voor het Val Gardena voor eind februari…. http://www.3bmeteo.com/neve/ortisei. Maar we gaan natuurlijk voor de meteofictie hè van een paar dagen terug!

   • Roy schreef:

    Precies dus nergens op gaan rekenen dat veranderd straks ook weer. Is nog veel spreiding dus rustig aankijken welke kant het op gaat.. Dat er neerslagsignalen zijn is duidelijk. Bijna elk ensemble lid heeft wel een piekje rond die tijd alleen wanneer, waar, hoeveel en wat de sneeuwgrens zal zijn zal in de loop van de dagen steeds duidelijkere vormen aan gaan nemen. Achterover leunen en duimen dat jouw skigebied de hoofdprijs krijgt 😉

    • KarinS schreef:

     Dat het gaat veranderen is nu wel zeker, maar hoeveel, waar en wanneer, dat blijft spannend. Heb in maart echter altijd goede condities gehad in Italia, daar ga ik nu ook weer van uit hoor. Voordeel van maart is wel dat het langer licht is en de zon zo lekker veel kracht heeft, als-ie schijnt. Zinin!

 11. Frederic schreef:

  even iets anders. Belg Van den Broecke verslaat Marcel Hirscher in parallelslalom op het WK
  http://sporza.be/cm/sporza/ander_nieuws/Alpine_skien/1.2891530

 12. Geert schreef:

  Heb de webcams bekeken doorheen de provincie Noord-Holland…en veel sneeuw zie ik daar toch niet meer liggen. Wat harde nachtelijke bevroren plak in de schaduwzones misschien. Ik vrees dat daar vanavond tot bijna niks meer van over blijft. Bewijs me het tegendeel.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Geert, omdat je het zo recht-door-zee vraagt de navolgende link. Een exact tijdstip heb ik niet kunnen vinden dus wellicht is het aan te raden morgenochtend nog eend te checken:

   https://worldview.earthdata.nasa.gov/?p=geographic&l=VIIRS_SNPP_CorrectedReflectance_TrueColor(hidden),MODIS_Aqua_CorrectedReflectance_TrueColor(hidden),MODIS_Terra_CorrectedReflectance_TrueColor,Reference_Labels(hidden),Reference_Features(hidden),Coastlines&t=2017-02-14&v=3.9676354484777194,51.36955496109737,5.650740917227719,53.61955496109737.

   Wellicht moet je morgenochtend alleen het webadres t/m gov intoetsen en daarna fine-tunen.

   Net via Amsterdam naar Den Haag gereden en daar is veel al weggesmolten maar toch nog steeds ook stukken met sneeuw. Verbazingwekkend vind ik zelf…

 13. Geert schreef:

  Wel zeer lage luchtvochtigheid op dit moment…kan wel helpen om de restanten sneeuw een wat langer leven te geven.

 14. Derso schreef:

  Zojuist al een terras ontruimd zien worden. Zat te vol met mensen in korte broek….
  Snap ik best, je hoort niets anders op de radio 😉

 15. Paolie schreef:

  @ Geert: deze foto heb ik vanochtend in Amstelveen genomen toen ik de kinderen naar school bracht. gegarandeerd dat dat nu nog niet weggesmolten is!
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20170214_081100_1487083530003.jpg

  • Geert schreef:

   Dank Paolie…deze ochtend idd nog lekker winters uitzicht daar en dat terwijl hier vandaag de lente wel volledig lijkt los te barsten. Hemelsbreed verschil ;-). Vandaag heeft denk ik bij jullie de zon er ook wel flink ingehakt…maar jullie hebben in elk geval een paar mooie sneeuwdagen beleefd!

  • Derso schreef:

   Laat maar niet aan Bas zien….. Al is die waarschijnlijk te druk met zijn gelijk halen 😉

   • Bas schreef:

    Derso Wat een domme reactie zeg! Je kent mij niet eens joh. Ik wil helemaal mijn gelijk niet halen. Het gaat mij erom dat er dingen gezegd worden die niet of deels niet kloppen. In dit geval heeft Hajo het deels goed voorspeld want er ligt in de schaduw nog best wat sneeuw (hier en daar) en lang niet overal. Ook ik verbaas mij hierover en dit heeft Hajo goed ingeschat. Echter, om dan te zeggen dat de sneeuw de Valentijn overleeft vind ik gewoon onzin, maar ongelijk heeft Hajo dus niet. Waar jij je op baseert dat ik gelijk wil halen? Omdat ik een tegen geluid geef? omdat ik bepaalde zaken in twijfel breng? Het is toch een forum waarop je met elkaar over dingen kan discuseren? Of moeten we net als jij blijkbaar doet, alles voor zoete koek nemen?

 16. Hanjo Vd Berg schreef:

  Zojuist terug van mtb tocht op de Utrechtse Heuvelrug. Eerder gestopt omdat hele stukken nog vol ijs/sneeuw lagen. Op sommige plekken in het bos (schaduw) lag gewoon nog 5 cm dik pak sneeuw. Ik zeg dat blijft zelfs tot zaterdag liggen. Ook diverse weilanden bij ons (tussen Ede en Rhenen) nog bedekt met een dik pak sneeuw.

 17. Erik schreef:

  Wordt weeeeer duimendraaien voor het Sauerland. 2e week krokus… Pfff.

 18. Pfoew… wat een zonovergoten dagje vandaag zeg, lijkt echt wel héél erg op voorjaar
  mede door de snel stijgende en veel te hoge temperaturen voor de tijd v/h jaar. 😮
  Hoe anders was het gisteren t.o.z. van vandaag; toen nog een strakke ONO wind
  die het koud deed aanvoelen.
  Maar nu al eerder topjes en sandalen weer, haat ik op dit moment maar goed,
  het is niet anders vrees ik.

 19. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs12 bevestigd :onbestendig en sneeuwgrens een issue vanaf volgende week vrijdag!

 20. Bart Katwijk schreef:

  Waar kan je de EC ensemble vinden net zoals die van het GFS van meteociel? Irritant dat ik alleen de GFS kan gebruiken maar kan het nergens mee vergelijken.

  • Roy schreef:

   Bij meteociel.fr zit die ergens alleen is deze niet in leden opgesplitst. Daar zie je alleen de hoofdrun en de spreiding waarin de leden zich bevinden. De pluim voor NL kun je vinden bij het knmi en weerplaza en ook buienradar heeft hem.

   • Bart Katwijk schreef:

    Weet je toevallig ook waar de weermannen deze vandaan halen? Zij gebruiken exact dezelfde maar dan voor de EC meen ik in de weerberichten te zien.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.