Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de mooiste hutten of maak er zelfs een 4-daagse wandeling van!

Modellen 100% eens over sneeuwrijke kerstwintersport

check ook eens

24 Reacties

 1. a.f.koeling schreef:

  Ik vind het nu al leuk 😉

 2. Ab schreef:

  Het kan niet meer stuk gaan voor de Alpen. Nog meer sneeuw 🙂 Nou nog werkelijkheid 😉

 3. eric schreef:

  @hajo lees ik het nu goed as zaterdag regen en dat terwijl ik die dag juist wil gaan skieen in brixen im thale!

 4. Robmcg schreef:

  Jammer van de temperatuur/regendip 🙁 Hoop dat er niet teveel schade aangebarcht wordt aan de sneeuwhoogtes! Dus stevig doorduimen voor die 25% van Hajo> Ik denk dat ik maandag in bed ga liggen en vanaf de 18e maar weer eens ga kijken 😉 Wauw, wat wordt dit spannend! Dump de 23-24e? Oeps dat zijn mijn 2 reisdagen…nou ja liever dit dan met alleen 4 zwembroeken in de skibox hahaha. En trouwens we zijn er op voorbereid! Kortom spannende dagen in het verschiet en met de voorspelling voor kerst? Dat zou een mooi kerstkado zijn!

 5. Jelte schreef:

  Zit nu in Hochgurgl, nu lekker weertje zon en een graad of -3. Denk dat deze wel weer zal stijgen met die heerlijke zon, dus lekker bruin worden.

  Hajo, word sneeuwreporter nog gebruikt of is dize voor sneeuwverwachting web site?

  Gr,
  Jelte

 6. Hajo schreef:

  @Eric: jaag ik jou even de stuipen op het lijf! Goed nieuws: ik vergiste me 1 dag. Die regen is hoogstens voor komende vrijdag te verwachten. Ik heb nu gemerkt dat je op de ensemblekaart de temperatuurgrafiek eigenlijk een halve dag terug moet zetten om hem te laten overeenstemmen met de GFS kaarten van de hoofdrun. Op de wetter3.de kaarten is heel duidelijk te zien dat zaterdag de 17e al een koude pure sneeuwdag is. Laten we dat samen onthouden: de temperatuurgrafiek een halve dag terug! Foutje van wetterzentrale denk ik.

 7. Hajo schreef:

  Op de Meteociel ensembles is de datum wel goed af te lezen…

 8. Robmcg schreef:

  Ik zie dat in Saalbach-Hinterglemm al 120 van de 200 km van de pistes al in gebruik zijn! Joehoe, wat hebben ze het daar toch goed voor elkaar! Nieuwe Bernkogel I cabinelift en Reiterkogel-Ost van 2 zits naar 6-zits (verwarmd), nog meer sneeuwkanonnen voor optimale condities. In de afgelopen 10 jaar hebben ze daar voor 250 mlj geinversteerd. Kleine kans dat je daar NIET kunt skien 🙂 Oeps misschien maak ik nu slapende hondjes wakker en wordt het daar straks veel te druk! Och ja als de hotels vol zitten zitten ze vol, toch? Kan niet wachten…

 9. Robmcg schreef:

  Jeezes ik heb deze zondagmorgen wel een splaakgeblek…

 10. Ab schreef:

  @Hajo, die kaarten van 240h vooruit van GFS en ECMWF zijn het voor de Alpen idd aardig eens met elkaar v.w.b die koude slurf. Maar voor NL juist niet. Want de EC komt met juist met een uitloper van het azorenhoog tot aan scandinavie op 21dec. En bij de GFS juist weer niet. En NL dan weer zw winden krijgt. En zagen we zoiets (het mogelijke vervolg van EC 240u vooruit) niet gister bij de GFS oper van 18u? Dat vervolgens richting kerst er wintersweer uitrolde op de kaarten? Ik laat me gewoon verrassen de komende dagen op zowel de kaarten als de pluimen. Straks nog ff de EC 15daagse zien de nieuwe.

 11. Berrie Pelser schreef:

  Alle posts op deze website zijn ook op LinkedIn te volgen op: http://www.linkedin.com/groups?about=&gid=4211788

 12. Hajo schreef:

  @Robmcg: gisteren skypete een Duitse vriend van me uit zijn appartement in Hinterglemm. Hij was laaiend enthousiast. Alles was open. Zelfs Jausern!

 13. Ab schreef:

  EC 15daagse is eensgezind t/m 18dec gezien de geringe spreiding. Met dan ook een ENS gem dalend tot 3/4gr overdag en in de nacht toenemende kans op lichte vorst. Na 18dec weer de nodige onzekerheid. Vooral vrijdag 16dec veel wind en regen voor NL (eigenlijk voor de bilt) Hier kijk maar zelf http://www.knmi.nl/exp/pluim/vijftiendaagse/index.html

 14. Geert schreef:

  Mooie vooruitzichten, ga 30december voor 10dagen naar Solden, komt helemaal goed dus! Hopelijk voor die tijd nog een mooie sneeuwdag in Nederland.
  Ga zo door Hajo, ik geniet elke keer weer van de weerberichten zowel op de site als Facebook & Twitter.

 15. jordy schreef:

  Hallo,

  Ik zie dat het oostenlijke deel van oostenrijk toch wel achter is gebleven kwa sneeuwval. Kan iemand iets vertellen over de verwachting voor daar? Omgeving wagrain, komen die dumps daar ook?

  Groeten jordy

 16. Patrick schreef:

  Mooie vooruitzichten inderdaad en hopelijk wordt dit de waarheid zoals hier wordt voorspeld, maar zoals steeds eerst zien en daarna geloven. Op de Duitse wetteronline spreekt men absoluut niet van deze voorspellingen zoals jullie hier geven . Geen winterweer . Af en toe wat kouder maar dikwijls regen tot in de hoogste delen va de middelgebergtes.
  Er zal inderdaad nog zeer veel sneeuw vallen vooral in Frankrijk maar dan op de hogere pistes. Voor Oostenrijk zal het heel wat minder zijn .
  Toch hoop ik dat jullie het bij het rechte eind hebben hoor en dat er toch een beetje kouder weer komt voor onze streken en dat er sneeuw kan vallen in de Ardennen . Meer moet dat niet zijn, bij ons in het vlakke land hoef ik niet echt sneeuw.

 17. Ab schreef:

  De GFS hoofdrun van 6u is traag vandaag. En nog steeds niet binnen helemaal. Verrassing in de maak of storing?

 18. Ab schreef:

  Alsnog binnen helemaal en ziet er wederom gunstig uit voor de Alpen (m.n de west en de gehele noordkant) Met dus weer de nodige sneeuwval op de GFS kaarten van 6u vanaf eind volgende week en erna. Duimen maar!!!

 19. TUCAN schreef:

  Kom maar op met die sneeuw. En graag tot in de dalen 🙂
  Heeft er iemand wat info over de condities in haute-nendaz?

  Alle site’s zeggen weer wat anders 🙁

  Groetjes!

  Een poeder gek

 20. Ab schreef:

  Wat ik eerder tegen @Hajo zei (reactie 10:00u) over de verschillen op de kaarten van 240h vooruit en dan m.n over NL (EC 00u gunstiger dan GFS 00u) wordt opgepikt en uitgebreid over verteld door concollega van @Hajo, JohannG. Zie link http://www.alpenweer.blogspot.com En hij heeft er kennelijk vertrouwen in 😉 laat het nu nog maar aanhouden op de kaarten en vervolgens uitkomen 🙂

 21. Hajo schreef:

  @Patrick: wat jij schrijft is helemaal niet in tegenspraak met mijn weerbericht. Ik zie zeker in de Duitse middelgebergten helemaal geen stevig winterweer, laat staan in het laagland. Als ik het er niet expliciet iets anders bij zeg kun je ervan uitgaan dat ik over de Alpen schrijf. En daar gaat het echt de goede kant op… met uiteindelijk zeer waarschijnlijk een lage sneeuwgrens.

 22. Robmcg schreef:

  @Hajo: als zelfs Jausern open is wil dat toch wel wat zeggen over de condities! Dit is niet de meest ideale piste (vooral laatste stuk) als er weinig sneeuw is! Wellicht dat ze ook hier nieuwe sneeuwkanonnen geplaatst hebben. Want je weet: geen Jausern > geen skicircus! Ik duim in elk geval jouw weersvoorspelling de goede kant op! Ik wacht met spanning BV2 af 😉

 23. Ab schreef:

  Nieuwste GFS hoofdrun van 12u laat nog steeds genoeg sneeuwpotentie zien voor de Alpen (mn de west en de gehele noordkant). En dat door een NW hoogte stroming. Ondertussen op 16dec een flinke stormdepressie opkomst richting NL. Met dan kans op zware storm boven zee. Tegelijkertijd een pittige neerslag front dat naar NL en de Alpen koerst. Met dan ook weer dalende tempr op 1500m naar -5gr op 17dec voor de Alpen. Met dan een flinke sneeuwdump voor de west en de gehele noordkant gezien de berekende neerslag intensiteit van de GFS kaarten van 12u. Ondertussen op 18dec aardig wat hogedruk activiteiten in het noorden van europa. Met dan een uitbreidende azrenhoog naar het noorden. Met dan op 18/19dec NNW winden en nog koudere lucht op hoogte aangevoerd richting de Alpen. Ondertussen breidt het azorenhoog zich uit naar NO van europa en vindt verbinding met de Russische beer op 21dec. Met voor de Alpen dan droger maar ook een stuk kouder weer en in de nachten zeer strenge vorst boven een sneeuwdek. Voor NL dan juist net geen winterweer omdat het hoog een iets te zuidelijke ligging heeft en daardoor ZW winden met tempr veelal tussen 2 en 7gr overdag en 0 tot 5gr in de nachten. Na 23dec weer toenemende depressie activiteiten vanuit het NW en weer een WC op de GFS kaarten van 12u. Veelste ver weg en erg onbetrouwbaar. Al met al aanhoudende sneeuwpotenties voor aankomende week voor de Alpen. En wat NL betreft nog steeds een 2tal stormen voor 13 en m.n 16dec op de GFS kaarten van 12u. En wat winterpotentie betreft toch de situatie rond 16/17dec in de gaten houden wat de koers van het stormdepressie wordt uiteindelijk en de mogelijke aanhoudende hogedruk impulsen boven Groenland. Straks nog ff de GFS pluim en ECMWF bekijken.

 24. Hajo schreef:

  @allemaal: jullie visie op het GFS ensemble en de nieuwe ECMWF in de reacties bij mijn nieuwe bericht graag!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.