Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Misschien wel heerlijk zonnige kerst in Alpen

check ook eens

16 Reacties

 1. Ab schreef:

  De GFS pluim van 12u voor een prik punt voor de noordkant van Oostenrijk ziet er vrij aardig uit. Met op 15dec een dalende ENS gem naar -4gr en redelijk neerslag singaal dan. Vervolgens 16dec tijdelijk omhoog naar 0gr om er daarna weer ruim onder te duiken naar -7 op 19dec aldus het ENS gem, daarna blijvend onder nul. De neerslag kansen blijven dan nog steeds bestaan (niet heel veel maar toch) Duimen maar voor nog meer sneeuw!!!

  Voor een prik punt voor oost NL dalende ENS gem naar 3gr op 18dec en toenemende kans op nachtvorst. Daarna grote onzekerheid gezien de grote spreiding van de lijntjes. En kan het dus alle kanten op. Voor wie wil kijken voor plaats van bestemming kan hier terecht en zijn plaats uitzoeken http://www.meteociel.com//modeles/gefs.php?carte=1%20

 2. peter schreef:

  ik hoor ab en Hajo veel praten over de noordkant van Oostenrijk en de Franse alpen. Maar zouden jullie iets durven te voorspellen voor het oosten van Oostenrijk, gebied flachau?

  PS, Hayo leuk je weer gevonden te hebben. Volgde jouw al jaren!!!

 3. Ab schreef:

  @Peter, voor een prikpunt voor de oostkant van Oostenrijk wordt er 15dec neerslag verwacht door de GFS pluim van 12u bij een tempr op 1500m van -3gr. En dat zal dan wel sneeuw zijn. Vervolgens op 16dec een tijdelijk stijging naar +2gr (waar de sneeuw tegen moet kunnen) om er daarna de gehele periode tot aan kerst onder nul te blijven op 1500m. Wel een stuk drogen na 16dec gezien de geringe neerslag kansen. Meer kan ik er niet van maken. Overigens je kan de pluim ook zelf zien, zie de link die ik postte om 18:59u

 4. Ab schreef:

  De nieuwste ECMWF hoofdrun van 12u is totaal anders dan vanochtend. Met nu geen stormdepressie op 16dec en na 18dec een WC op de kaarten dan door nieuwe depressie activiteiten vanuit het NW. Wel is er nog een aardige sneeuwdump voor de west en de gehele noordkant van de Alpen op 17dec bij tempr op 1500m meest tussen 0 en -5gr. Maar uitendelijk dus die WC en zachter op het eind voor zowel NL als de Alpen op 21dec. Wel nog een aantal koude nachten voor de Alpen tussen 18 en 20dec door het azorenhoog. Wat een verschil met vanochtend en de zojuist uitgekomen GFS hoofdrun van 12u. Ach het zal nog tig keren veranderen de volgende runs v.w.b de situatie vanaf 16dec op de EC kaarten. Ik denk dat dit een uitbeiter wordt op de EC pluim straks. Afwachten maar weer zoals gebruikelijk.

 5. Eric1 schreef:

  ik ben toch wel benieuwd en laat die kou en sneeuw maar komen………kunnen we de weergoden dat niet laten tekenen……..

 6. Ab schreef:

  Nieuwste EC 10daagse laat een dalende ENS gem zien t/m 18dec naar zo een 3gr overdag en 1gr in de nacht. Met tot die tijd nauwelijks onzekerheid, behalve op 16dec vanwege die mogelijke storm. Na 18dec grote onzekerheid gezien de spreiding en de EC oper is idd een zachte uitbeiter dan samen met de control run. Dat terwijl er ook veel leden dan voor wat winterweer gaan. Hier kijk maar http://www.knmi.nl/exp/pluim/

 7. Jelte schreef:

  Ben lekker aan het wandelen geweest in Hochgurgl en ze zijn weer lekker kunst sneeuw aan het spuiten.

  Vandaag was het practig weer hier, zal als ik thuis ben wat leuke HD filmpjes plaasten. Tevens 3D opnams gemaakt, kijken hoe dat er uit gaat zien op de TV.

  Als het weer zo blijft is voor volgende lichting ook genoeg om te doen hier, van 110 km piste is nu tegen de 70km open.

  Gr,
  Jelte

 8. a.f.koeling schreef:

  @ab. Na volgend weekend is alles weer mogelijk. Ik denk dat morgen de blokkade (scandie/oceaan) er weer min of meer op staat. Maar even de boude uitspraak afwachten van Hajo. Ben benieuwd welke richting hij opgaat 😉

 9. Leo schreef:

  Merkwaardig dat weer.nl alweer roeptoetert over twee aankomende stormen, dinsdag en vrijdag. Volgens de huidige ec verwachting zal het voor midden-nl niet meer worden dan windkracht 6, aan de kust natuurlkijk ietsje meer. Maar bovendien is die vrijdag nog zooo ver weg en de spreiding zoooo groot… En we weten hoe het met de sinterklaasstorm afliep; kwam niet.

 10. Ab schreef:

  De EC 15daagse laat ineens eer aardige sneeuwkansje zien voor de nacht van 15 op 16dec gezien de sneeuwpluim. En de stormkansen voor De Bilt zijn een stuk minder geworden gezien de windpluim nu veel minder omhoog schiet en de onzekerheid te groot is. @Leo, idd is weer.nl iets te voorbarig door het nu al aan te kondigen. http://www.knmi.nl/exp/pluim/vijftiendaagse/index.html

 11. Leo schreef:

  Mooie sneewpluim idd! Maar hier geldt hetzelfde als voor de storm: erg lastig te voorspellen 5 dagen vooruit.. laten we het maar even afwachten. @Jelte: ben benieuwd naar je filmpjes!

 12. Gerard schreef:

  Vanmorgen de pluimen bekeken voor NL? Daar worden we als winterliefhebber niet vrolijk van!
  Het ziet er naar uit dat de winter 2011 de boeken in gaat als veel te warm. We moeten ons geld maar zetten op 2012!

 13. Tom schreef:

  OHHHH, gfs ensemble 00 uur schiet bijna door het dak heen komend weekend. prikpunt geneve.

 14. Stephan schreef:

  Wetter3 kaarten Schneedecke geeft aan het einde bijna 200 aan, lijkt me leuk maar ben benieuwd of het op de volgende kaarten ook nog staat.

 15. Tom schreef:

  @Stephan. ziet er idd goed uit alleen benieuwd naar de sneeuwgrens anders zal het een waterballet worden in de dalen.

 16. Hajo schreef:

  Sorry voor de vertraging jongens en meisjes…. het nieuwe bericht is er: https://www.wintersportweerman.nl/2011/12/12/1498/komt-de-eerste-mega-dump-komend-weekeinde/ (nog ff beetje uitwerken)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.