Sinds enige tijd bestaat er de stichting Clintel (climate intelligence) onder voorzitterschap van Guus Berkhout, emeritus professor in geofysica. Mijn voorheen veelal eenzaam strijdende vriend Marcel Crok is de dragende kracht van deze nieuwe effectieve club. Ik heb me er niet zo in verdiept maar een videoboodschap van de voorzitter is wel erg goed en wil ik hier op Wintersportweerman.nl delen. De heldere goed uitgelegde boodschap is: er is wel opwarming maar géén klimaatcrisis. We hebben wél een Corona-crisis….

Was mijn eerste reactie op de vraag van Sven in mijn artikel van gisteravond gewijd aan het sluiten van alle skigebieden in Oostenrijk. Na het lezen van een artikel op Electroverse voegde ik daar nog aan toe:

Dus dit virus is een crisis. Evenals een inslag van een komeet dat zou zijn. Of een nieuwe grote oorlog. De natuur en de menselijke natuur is en blijft bedreigend. En Nicholas Nassim Talebs theorie van de zwarte zwaan volgend komt de volgende crisis net als je hem niet verwacht. In mijn geval bijvoorbeeld op de dag dat je je eerste echt betaalde tandemvluchten verkoopt. Ik wilde daar een champagnekurk op laten knallen gisteren maar nu is het vrijdag de 13e en kijk ik tegen een zomer aan waarop ik misschien wel amper vluchten zal verkopen omdat niemand op zomervakantie gaat. Misschien voor iedereen een goed moment om nog eens met andere ogen naar de klimaatcrisis te kijken.

Zaten er in de video aanknopingspunten voor je? Als ik jullie iets kan meegeven dan dat dit soort mensen echt door liefde voor de waarheid en voor het welzijn van de mensheid zijn gedreven. En dat aan deze kant ondanks recente berichten geen of amper lobbygeld te verdienen valt. Slechts enkele private personen ondersteunen de mensen die zich inzetten om de klimaatmassapsychose te eindigen. Misschien nu zich een mondiale goed in real time meetbare ramp voltrekt zien mensen het verschil tussen een echte ramp en een schimmig zeer twijfelachtig verhaal.

Lees allemaal het verhaal op Electroverse over corona. En ga thuis in de Lage Landen genieten van het mooie weer. Zonder geruststelling dat mooi droog weer of straks de zomerwarmte het virus aan banden gaan leggen. Iedereen die nu leeft van mijn leeftijd of jonger of ouder leeft nu in “bizarroworld” met zo’n zwarte zwaan die nog nooit eerder op deze schaal (van media-aandacht en real time kennis) is voorgekomen. Laten we hopen dat het einde van dit liedje nog een beetje meevalt.

Afsluitend mooie beelden van een Amerikaanse onderzeeër die opduikt dwars door het ijs van de noordpool (en hier nog eens de link naar het artikel over de Nederlandse walvisvaarders die daar in de 17e eeuw – tijdens de kleine ijstijd nog wel – in open zee rond zeilden).

Vanuit de regen in de Kitzbüheler Alpen als laatste front voorlopig in de overgang naar de nieuwe droge periode afsluitend nog een blik op de sneeuw op de Zugspitze. Wat een winter…

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

65 reacties

Gesloten voor reacties.