Morgen kunnen we genieten van de eerste wereldbeker wedstrijd van het seizoen. Sölden. Reuzenslalom. Marcel Hirscher! Die start op zondag natuurlijk. Zaterdagochtend eerst de dames. Geef in de reacties aan hoe je de wedstrijd en de omstandigheden ervaart!

FIS Alpine Ski World Cup Opening

25. – 26.10.2014
RETTENBACH GLACIER

In Sölden the winter season already starts on 25 October, as soon as the stars of the Alpine Ski World Cup get together on Rettenbach Glacier high above Sölden – on the occasion of the Alpine Ski Championship Season Opener. “Ladies first” is the slogan of the Women’s giant slalom held on Saturday while the Men’s competition takes place on Sunday. Thrilling moments and loads of action await you!

More detailed information at skiweltcup.soelden.com

WORLD CUP PROGRAM 2014

 
FRIDAY, 24.10.2014
01.00 – 04.00 pm FIS FORUM ALPINUM Freizeit Arena Sölden
06.30 pm Women’s bib number drawing Postplatz square – Sölden center
  KRONE World Cup Party  
SATURDAY. 25.10.2014
09:30 am 1st run Women’s GSL Rettenbach glacier
  Party with the Ö3-PistenBully Rettenbach glacier
12:45 pm 2nd run Women’s GSL Rettenbach glacier
afterwards Flower ceremony Women’s GSL Rettenbach glacier
  Party with the Ö3-PistenBully Rettenbach glacier
05:00 pm Parade of Fan Clubs Sölden village center
06:30 pm Official prize giving ceremony – Women’s GSL Postplatz sqare – Sölden center
06:45 pm Men’s bib number drawing Postplatz square – Sölden center
  KRONE World Cup Party  
from 08:00 pm ORF Radio Tirol Worldcup Party
Entrance € 9,-
Freizeit Arena Sölden
SUNDAY, 26.10.2014
09:30 am 1st run Men’s GSL Rettenbach glacier
  Party with the Ö3-PistenBully Rettenbach glacier
12:45 pm 2nd run Men’s GSL Rettenbach glacier
afterwards Flower & Price giving ceremony Rettenbach glacier
  Party with the Ö3-PistenBully Rettenbach glacier
  Awarding of the best Fan Clubs  


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.