sauze-0602

Sauze d’Oulx vandaag. De locatie van het Dutchweekend Italia 2015. Eindelijk dikke sneeuw. Een voorraad om weken mee door te komen. Zal het genoeg zijn tot 18 maart? Natuurlijk niet want de Italiaanse zon is genadeloos. Er moet dus nog meer vallen tussen nu en dan. Maar dat komt zeker goed.

dutchweekenditalia3

Nu de krokus nadert moeten we alvast even over de krokus heen kijken om niet de vette events te missen die elk wintersportseizoen afsluiten. Door nu alvast te kijken, kun je nog ruimte maken in je agenda. Vandaag aandacht voor de leukste spin off der spin offs: het Dutchweekend concept als spinoff van de welbekende Dutchweek in Val Thorens. Het Dutchweekend is eigenlijk alles wat de Dutchweek niet is: kleinschalig, gezellig en lekker kort maar krachtig!

Dutchweekend Italia 2014

Het Dutchweekend concept staat voor een exclusief wintersportevenement en een sneeuwzeker groot skigebied met een gezellig dorp met 4 dagen lang georganiseerde feesten zowel op de piste als in het dorp met Nederlandse DJ’s die een bruisende après-ski neerzetten. In Sauze d’Oulx vindt dit jaar al weer de derde editie plaats van het DUTCHWEEKEND ITALIA van 18 t/m 22 maart 2015 en nieuw is in Oostenrijk het DUTCHWEEKEND SAALBACH van 25 t/m 29 maart 2015. Bij dat laatste event zal ik als wintersportweerman aanwezig zijn. Meer informatie volgt dan ook. Voor beide events verzorg ik weerupdates…

Dutchweekend Italia 2014

Hierrr lees je een uitgebreide review van het event van verleden jaar hieronder een video impressie van het Italiaanse event van vorig jaar…  en hierrr een mooie videoimpressie op Facebook van de line up van DJ’s.

dutchweekenditalia

 

Spreekt het je aan?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.