sauze-0602

Sauze d’Oulx vandaag. De locatie van het Dutchweekend Italia 2015. Eindelijk dikke sneeuw. Een voorraad om weken mee door te komen. Zal het genoeg zijn tot 18 maart? Natuurlijk niet want de Italiaanse zon is genadeloos. Er moet dus nog meer vallen tussen nu en dan. Maar dat komt zeker goed.

dutchweekenditalia3

Nu de krokus nadert moeten we alvast even over de krokus heen kijken om niet de vette events te missen die elk wintersportseizoen afsluiten. Door nu alvast te kijken, kun je nog ruimte maken in je agenda. Vandaag aandacht voor de leukste spin off der spin offs: het Dutchweekend concept als spinoff van de welbekende Dutchweek in Val Thorens. Het Dutchweekend is eigenlijk alles wat de Dutchweek niet is: kleinschalig, gezellig en lekker kort maar krachtig!

Dutchweekend Italia 2014

Het Dutchweekend concept staat voor een exclusief wintersportevenement en een sneeuwzeker groot skigebied met een gezellig dorp met 4 dagen lang georganiseerde feesten zowel op de piste als in het dorp met Nederlandse DJ’s die een bruisende après-ski neerzetten. In Sauze d’Oulx vindt dit jaar al weer de derde editie plaats van het DUTCHWEEKEND ITALIA van 18 t/m 22 maart 2015 en nieuw is in Oostenrijk het DUTCHWEEKEND SAALBACH van 25 t/m 29 maart 2015. Bij dat laatste event zal ik als wintersportweerman aanwezig zijn. Meer informatie volgt dan ook. Voor beide events verzorg ik weerupdates…

Dutchweekend Italia 2014

Hierrr lees je een uitgebreide review van het event van verleden jaar hieronder een video impressie van het Italiaanse event van vorig jaar…  en hierrr een mooie videoimpressie op Facebook van de line up van DJ’s.

dutchweekenditalia

 

Spreekt het je aan?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.