Kennen jullie de pagina “mooiste foto’s” al van foto-webcam.eu? Ik ben al jaren fan van he platform maar was als weerman toch vooral gewend om naar de meest actuele foto’s te kijken. En dan mis je nog wel eens een topper zoals hierboven. En hier beneden….

… namelijk Gerhard Keuschnig, de bedenker van de foto-webcam een spiegelreflexcamera in een slimme robuuste kast. Ik heb hem eergisteren thuis in Kärnten op de boerderij opgezocht. Ja hij hoedt schapen! Maar is ook paraglider en zweefvlieger. Afgelopen zomer in Italië 850km gevlogen. Een held dus. Mee eens? En de cams gaan als een tierelier. Woon jij op een mooi plekkie of heb je bij een gemeente of VVV iets in de melk te brokkelen… voor de niet-Duitstalige markt help ik met promotie…

Giseravond hadden we de Apennijnen al in het vizier. Lekker door gesneeuwd vannacht…

Maar nu dus ook in Piemonte zoals hierboven in Sestrière…

En in een gehucht genaamd Artesina.

De Aosta vallei doe ook al mee, alleen zien we nog geen sneeuw aan de andere kant van de hoofdkam zoals in Val d’Anniviers of in Tignes.

Het ensemble voor Val d’Anniviers is schitterend vanochtend. Gerekend op het niveau van iets hoger dan de dorpen. Enkel sneeuw in de dorpen dus. Wat een koudegolf zeg! Op naar de -23ºC. Je zie ook de actuele sneeuw daar langs de hoofdkam. En dan? Wor maart de maand van de gletsjers? Metertje of 2 erbij? Met een wisselende sneeuwgrens die een enkel keer de 1500m zal bereiken aan de Franse kant misschien een enkel dagje ietsje hoger? Overal rond de Alpenboog waar we klikken zien we sneeuw, sneeuw, sneeuw vanaf 1 maar nu.

En de Lage Landen? Niet alleen moet ik nu zo direct in de auto om m’n dochter op te halen van station voor een skiweekje samen, nee ook de modellen vallen in herhaling nu. Het Amerikaanse model blijft houden van een slagende dooiaanval op 3 maart. Met overgang naar zacht weer. Om te beginnen moet iedereen even erkennen dat je direct getekend zou hebben voor alleen al de nu zekere vorstperiode van 7 à 8 dagen. Ook moeten we zien dat er in het ensemble veel potentie zit voor meer….

Mag ik voorstellen vandaag even “mindfull” in het nu te genieten van waar we nu de eerstkomende dagen heen gaan? Kan iedereen bovenstaand Scandihoog in zijn geheugen griffen desnoods door de komende dagen eens een wandeling in T-shirt en korte broek te maken (2km bij -5ºC goed te doen). Dit is het materiaal van dromen…. sneeuwstorm aan de Zwarte Zee… beetje medeleven met de mensen en dieren die niet van de kou kunnen genieten… en verder een beetje stil zijn hierbij….

Ik ga volgende week trouwens een stilte retraite doen op de Veluwe (8 t/11 maart)! Ik ben nog aan het onderhandelen of ik tijdens het programma er tussenuit mag knijpen om zwijgend te gaan schaatsen… als het ijs er dan nog ligt. Misschien helpt 10 uur stil zijn samen om het mogelijk te maken haha. Ik spring in de auto! Modellencommentaar (pluim Europees model!) in de reacties graag!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

115 reacties

Gesloten voor reacties.