Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Een midweeks thermisch hoogstandje en daarna onzekerheid troef

check ook eens

74 Reacties

 1. HansvK (Doetinchem) schreef:

  Het lijkt erop dat de verwarming nog even in ruste kan blijven.
  Over 2 weken heb ik een uitje van het werk met buitenactiviteiten, dus maar eens in de gaten gaan houden wat het dan wordt.

 2. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  Ec 02.00 laat de wind iig een week lang uit het oosten blazen met 7 (zomerse)warme dagen, mooie vooruitzichten dus.
  @Ronaldo, mooi en duidelijk bericht van jouw hand 😉

 3. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Helemaal met je eens @Ronaldo,de natuur geeft mooie plaatjes zo met die mist over de velden. Ook de hei staat prachtig in bloei,echt de moeite waard om te gaan bekijken.wij hebben het van de week in Otterlo gezien,schitterend! Hier is nu het inmiddels opgehouden met regenen,wel bewolkt,wat blauw en af en toe een voorzichtig zonnetje.Ik hoop dus dat het zo blijft. We kijken uit naar de warmte volgende week!

 4. Afkoeling schreef:

  Heerlijk leesbaar stuk weer Ronaldo, maar een druilerige dag is het hier allerminst.
  Nu al zonnige periode en het lijkt nog verder op te knappen.
  Nog lekker een maandje of twee na-zomeren en dan zo de winter in knallen.

 5. Afkoeling schreef:


  Huh, de middelste vijf dagen hebben meer spreiding dan de laatste vijf dagen in de nieuwe ECMWF pluim.
  Dus verder kijken dan een dag of vijf heeft nu helemaal geen zin.

 6. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  Hebben jullie de pluim van ZO-nederland gezien, het zou toch niet waar kunnen zijn, ik durf alleen het woord niet in mijn mond te nemen 🙂 😉 Mijn vriend hier op de tafel heeft er ook vertrouwen in.

 7. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Even een technische vraag : ik mis de mogelijkheid om nog iets te verbeteren/veranderen in je eigen reactie (gedurende een paar minuten na reageren),vond ik altijd wel handig…komt dat nog terug?

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   Ik hoop het ook Gerda, er was toen een reden voor iets met uitproberen van bepaalde sorftware ofzo, ik weet het niet meer, maar ga er wel vanuit dat het terugkomt.

 8. Nature Trail schreef:

  Tot half september nog geen koude-inval in de Alpen te zien.
  Breunis (Den Haag)

 9. Eric schreef:

  Weer een minder bericht uit Oostenrijk

  http://tirol.orf.at/news/stories/2601027/

 10. Eric schreef:

  Aan onze wintersportweermannen:

  Ik heb het gevoel dat de winters die we in het verleden hadden maar zeker ook de rest van het jaar dat we altijd maar een westelijke stroming hebben en dan heeft de oceaan toch behoorlijk invloed op ons weer.

  Vanaf 2006 worden de winters weer wat kouder maar ook de zomers die zijn toch wat beter geworden.

  Vraag is of de windrichting nu een andere koers neemt dan dat we gewend waren en…..was die windrichting er in het verleden ook of……..is het allemaal het lot???

  Als we alleen maar oosten winden hadden dan waren het top zomers en top winters……hadden we maar zo n knop:)

  • Leo schreef:

   Absoluut waar. Naar de oorzaak is het -althans in de mainstream media- voorlopig gissen. Wij denken hier toch wel heel erg in de richting van een naderende ijstijd (de zonnevlekken!). Feit is in ieder geval dat de stroming steeds vaker oostelijk is. Er is al behoorlijk wat onderzoek naar gedaan en over geschreven door o.a. KNMI en Meteoconsult; conclusies geven ze (nog) niet.. Sterker nog: eigenlijk is er paniek. E.e.a. is immers volledig in tegenspraak met alle profetische klimaatmodellen- en verwachtingen; de wind zou juist meer uit het westen moeten gaan waaien?? Overigens ga ik volledig met je mee: ik teken er direct voor. Hete zomers, ijs- en ijskoude winters!!!
   Ik zal eens zien of ik het kan en mag (ik moet me daarmee niet te veel op glad ijs begeven) verwerken in mijn volgende weerbericht. Dinsdag mag ik weer 🙂

   • Sjaco (Rotterdam) schreef:

    Leo, beweeg je maar op glad ijs hoor, geen probleem als je een keer onderuit gaat, zie je bericht dinsdag tegemoet. 😉

   • Sjaco (Rotterdam) schreef:

    @hajo, als je op info drukt bij de stemmen, klopt niet helemaal.

   • Leo schreef:

    Klopt Sjaco, viel me toevallig ook pas op. Waarbij ik op wil merken dat Ronaldo het meest 5 sterren scoort; ook vandaag weer 🙂

   • Sjaco (Rotterdam) schreef:

    Ben echt benieuwd naar je bericht hoor, knal hem er maar in. 😉

   • Sjaco (Rotterdam) schreef:

    Als je je best doet, en er werk van gemaakt hebt, is het voor mij 5 sterren, ook al deel ik soms een andere mening. Ronaldo steekt er idd veel energie in en dat moet beloond worden. Bij sommige berichten, zie mijn reacties wil ik graag aan een ieder 6 sterren geven, al bij al hebben jullie er toch veel werk aan, maar dat wordt door een ieder op deze site zeer gewaardeerd, daar ben ik van overtuigd.

   • Eric schreef:

    Leo, ik vraag niemand zich op gladijs te begeven…..zou hier graag wat analyses overhoren en we branden niemand af en ben blij dat we dezelfde mening hebben. Ben ook aanhanger vd zonnenvlekken, de kleine istijd en global warming is hoax…..met dit laatste bedoel ik dat het best zo kan zijn dat de aarde opwarmt maar die koelt weer af ook. De mens is maar een bijzonder kleine factor…hoe verklaren we anders dat zonder de mens er gewoon vegetatie was richting de polen…..en de temp was schrikbarend hoog toen en de mens was er nog lang niet…maar genoeg hierover…ging me nu speciaal over windrichting die veranderd en als dat zo is …….dan krijgen we snel weer een 11stedentocht….

   • Leo schreef:

    Haha, ik snap het Eric. Zelf bedoelde ik meer het volgende: in de reacties mag ik aan whisfull thinking doen en hoef ik niet helemaal 100% zeker van bepaalde stellingen te zijn. Als schrijver van een bericht ligt het wat anders; dan willen we graag dat uitkomt en mogen we zeker geen onzin verkopen. Iets te zwaar aangezet wellicht, maar toch komt het daar in feite op neer. Dus als ik het al doe moet ik voldoende kennis hebben over een bepaald onderwerp en daranaast overtuigd zijn van mijn gelijk. Zeker met klimaatgerelateerde onderwerpen is het toch best ingewikkeld en dus .. glad ijs 🙂 Maar komt goed; ik ga mijn best doen!

 11. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  @Frederic, wat is in belgie de definitie voor een hittegolf, als het hetzelfde is als bij ons dan maken de Kempen toch een kans???

 12. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  Run gfs12 lopend, gaat er volgens mij nog een schepje bovenop doen, Azoor-hoog versterkt zich en iets noordelijker.

 13. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Ha Leo,weer terug? Fijne vakantie gehad?

  • Leo schreef:

   Hoi Gerda!
   Ja top-vakantie! Het -voor het eerst met de kinderen- kamperen is zeer goed bevallen en voor herhaling vatbaar! Moet ik wel eerlijk bij zeggen dat we enorm geboft hebben met het weer. Uitgezonderd de twee zon (?!!) dagen volledig droog, heel veel zon en ideale temperaturen, steeds tussen de 25 en de 30 graden. Afgelopen zondag was het noodweer, dat zijn we ontvlucht in de auto, op de boot en in het nieuwe zeeaquarium in La Rochelle. We maakten die dag o.a. een rondvaart langs diverse eilanden en Fort Boyard. Op zee was het strakblauw; net boven land enorme plensbuien. Onderweg hadden we in de auto al noodweer meegemaakt; eenmaal terug bleek dat de camping ook getroffen was. Wij zijn zelf enorm goed weggekomen omdat we met de tent op één van de hoogste punten van de heuvelachtige camping (op bosgrond) stonden. Diverse tenten zijn verwoest en enkele caravans stonden tot halverwege de wielen in de modder. .

 14. Spyfromthesky schreef:

  In Dordrecht helemaal geen regen. Wel wat aardig wind gehad, maar het is gewoon lekker.

  Ik heb al 6 weken geleden geschreven dat als het voor mijn verjaardag al mooi weer is en op mijn verjaardag dat de kans op (lang) mooi weer aanwezig is. Tsja, ik kan er ook niets aan doen.

  Overigens mag de natuur dringend wat regen hebben en dat lijkt blijvend te ontbreken.

  Wow, je zult nog maar vakantie hebben! Ik mag a.s. maandag weer beginnen. Ach, ik heb nog een waaier op mijn werk.

  Maar toch, hoewel het wat te warm was, zitten we lang niet aan extreem te warm weer.

  Spyfromthesky

 15. Arjan Ehlert schreef:


  Volgend weekend heerlijk aangenaam nazomerweer met 20 graden 🙂
  O, ships het is de temperatuur op 1500 meter hoogte 😛
  Tel er maar 8 a 10 graden bij!
  Nog erg ver maar er begint wat te broeien hoor

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   Arjan, heb je mijn reeksje hierboven gezien uit 1919, grappig he 😉

   • Arjan Ehlert schreef:

    Ja idd Sjaco. Heb je je glazenbol lekker opgepoetst 🙂
    ECMWF was trouwens het model dat het deze keer voor het eerst in de smiezen had en ik vertelde al dat het Azorenhoog het ging winnen van het IJsland-laag maar dat het zo warm zou worden had ik ook niet verwacht 😉

   • Sjaco (Rotterdam) schreef:

    Wie schrijft er morgen het weerbericht??? Gaat een leuke titel worden verwacht ik 🙂

  • Leo schreef:

   Laat ik het H-woord dan ook maar even noemen 🙂 Het zou uniek zijn. Hittegolf laatst in het seizoen is die van 1942; t/m 31 augustus. Overigens: 1941/1942 had 332 Hellman-punten, inclusief twee koudegolven waaronder eentje van 18 dagen. Daar weer aan voorafgaand: tweee hittegolven in 1941.. Ik zeg er wel bij dat er volgens (breder 😉 onderzoek geen aantoonbaar verband schijnt te bestaan. Maar sluit wel mooi aan bij de theorie van Eric 🙂

   • Sjaco (Rotterdam) schreef:

    Goed Leo, dat jij ook het woord gebruikt, hoe meer mensen er toch aan denken wie weet helpt dat, geluk moet je afdwingen. Zoals ik hierboven als zij dit gaat een gedenkwaardige week worden. 🙂

   • Sjaco (Rotterdam) schreef:

    als zij, = al zei, he Gerda waar blijft die verbeter knop 😉

   • Arjan Ehlert schreef:

    Het zou wel een mooie stunt zijn Leo. Overigens gok ik ook op een koude winter. Mijn argumenten: straalstroom vaak uit positie, als deze terug is dan vaak zwak en maar tijdelijk. maar we weten allemaal dat dit zo kan veranderen en ik geloof ook in de verminderde zonneactiviteit die begonnen is. Dus 100 procent onderbouwen kan ik het niet maar referentie 1941/1942 is ook leuk hierdoor neemt mijn vermoeden alleen maar toe!

   • Eric schreef:

    Hahaha….thx leo en je mag het vaker meenemen deze theorie….

 16. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  Leo, wat zakt die temperatuur hard in twente op 10cm hoogte, zal toch niet net voor die hg. ??

 17. Leo schreef:

  Goed 😉 Hoofdrun zit na donderdag vrij ver bovenin het ensemble he? En het kwam al eerder voorbij in de reacties en zeker ook in bovenstaand weerbericht: veel onzekerheid nog altijd voorbij de befaamde dag 5. Nog steeds slag om de arm houden dus!

 18. Afkoeling schreef:

  En dit schreef het KNMI afgelopen nacht voor de lange termijn.

  Vooruitzichten lange termijn

  zaterdag 07 september tot en met zaterdag 14 september
  Grote kans (80%) op temperaturen die dalen naar waardes rond of iets onder normaal en iedere dag circa 50% kans op regen.

  Uitgifte: 31/08/2013 03.05 uur LT

  Hihi 80 %, grapjassen 🙂

 19. Eric schreef:

  Twente nu 2,7 graden…..zou het dan toch

 20. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Twente 10cm : 3,2 C ……. maar let op de bewolking die er nu zit !

 21. Leo schreef:

  Cabauw en Rotterdam doen inmiddels ook mee; gaat toch best wel spannend worden. Wil iemand het plaatje van 1h50 opslaan s.v.p.?

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   Leo, komen we morgenochtend wel achter hoe laat eventueel bij een station de temperatuur onder 0c is gekomen. Ik lig iig dan op 1 oor. En zoals je ons vertelt er doen idd steeds meer stations mee. GFS18 doet ook gewoon weer lekker mee voor de zomerse aspiraties komende week.

 22. Carl schreef:

  Op langere termijn zie ik toch langzame afkoeling. 3 de week sept gaat het beginnen in de Alpen 🙂

 23. Afkoeling schreef:

  Zie ik daar in de hoek van de kaart blauw.
  Dat betekent dat het op klomphoogte dan toch onder 0 is geweest in het oosten.

  Maar is dat echt zo?
  De waarneming daar zegt 0,4.

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   Afkoeling, zou kunnen maar ik denk dat het programma gewoon automatisch denkt nog meer naar het oosten nog iets kouder, ik weet niet precies of ik nu duidelijk ben wat ik bedoel.

  • Leo schreef:

   Klopt; gevalletje (dom) computerwerk. De temperaturen worden lineair geëxtrapoleerd. Wat in dit geval zo veel wil zeggen als dat het gemiddelde verschil met de omliggende stations (Hupsel, Deelen) wordt doorgerekend. Vaak zal het wel ongeveer kloppen, maar het betreft dus inderdaad geen daadwerkelijke metingen.

 24. jeroen schreef:

  Peru is erg koud…..noodtoestand zelfs uitgeroepen. http://nos.nl/l/546516

 25. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  Als de GFS6 nu eens geheel uitkomt blijft het voorlopig de komende twee weken zomer, eerst deze week maar eens genieten van het mooie weer.

 26. Ronaldo schreef:

  En bedankt ECMWF. De titel van mijn weerbericht is alweer achterhaalt. Niks thermisch hoogstandje midweeks. Het weekend schurkt tegen de 30 C aan. De hoofdrun is wel uitermate warm de laatste berekeningen. En vanaf vrijdag nog steeds mega spreiding. Afwachten maar!!
   

 27. Leo schreef:

  Toch meldt Meteoconsult op twitter vorst aan de grond. Of ze interpreteren het plaatje fout, of een amateurstation?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.