De Hofburg in Innsbruck. Want ja de Oostenrijkers hadden keizers en die leefden niet op kleine voet. Dat proef je in alle Oostenrijkse steden en zeker ook in de hoofdstad van de Alpen. Daar waar je met de ski plus city pas skiet in 13 skigebieden met samen 208km pistes en waar je met dezelfde pas toegang hebt tot openbaar vervoer, 22 attracties en 3 zwembaden. Je kunt gewoon een hotel in de stad boeken voor je wintersport of in een van de vakantiedorpen rond de stad of in het Stubaital, maar je kunt ook vanuit vele andere skigebieden de week even breken met een middagje shoppen of avondje uit in de stad.

Als bergliefhebber had je de afgelopen weken dat uitje Innbruck moeten doe dan had je de unieke laserprojectie lichtshow in de grote patio van de Hofburg kunnen bijwonen. Mountain Magic heette het dit jaar.

Vorig jaar stond in het teken van het 500e overlijdensjaar van keizer Maximilian 1. Nu is dit spektakel weer afgelopen maar in Innsbruck zit je nooit om een leuk event verlegen, zoals je ziet in de kalender van de VVV, om nog te zwijgen van het normale aanbod aan winkels, musea en horeca.

Mis deze mooie video niet waarin je de mooie Alpenzoo nog ziet en het Nordkette skigebied direct achter de stad….

Dus: “Wat doe je hier nog!” Kijk eens naar de vluchten van Transavia vanaf Eindhoven, Rotterdam of Schiphol…  mocht je een dagje gaan skiën op de Nordkette vind ik het nog wel leuk om je op te zoeken en een stukkie samen te skiën of al dan niet nog van de Seegrube omlaag te vliegen samen.

Categorieën: Innsbruck

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

5 reacties

Jurriaan · 23 januari 2020 op 17:08

Wij zitten met de voorjaarsvakantie met de familie net iets buiten Innsbruck. Vorig jaar ook gedaan, pistes heerlijk rustig en ’s avonds lekker naar Innsbruck. Dagje naar Fiss Ladis is ook prima aan te rijden.
Dat vliegen is er nog niet van gekomen Hajo, het weer zat vorig jaar kerst niet mee in Zell am See, maar mocht je nog plek hebben van 17-21 feb.

Tjeerd · 23 januari 2020 op 18:52

Klopt Hajo. Blijft een fantastische stad.
Kom er al sinds de jaren 70, de sfeer blijft geweldig.
Dagje op de Nordkette staat ook op ons lijstje. Zoals je weet verblijven wij van 17 tot 21 februari in een appartement vlakbij de Nordkette. En het vliegen staat ook nog steeds!

    Hajo · 24 januari 2020 op 08:25

    Heb je data in mn agenda staan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *