De Hofburg in Innsbruck. Want ja de Oostenrijkers hadden keizers en die leefden niet op kleine voet. Dat proef je in alle Oostenrijkse steden en zeker ook in de hoofdstad van de Alpen. Daar waar je met de ski plus city pas skiet in 13 skigebieden met samen 208km pistes en waar je met dezelfde pas toegang hebt tot openbaar vervoer, 22 attracties en 3 zwembaden. Je kunt gewoon een hotel in de stad boeken voor je wintersport of in een van de vakantiedorpen rond de stad of in het Stubaital, maar je kunt ook vanuit vele andere skigebieden de week even breken met een middagje shoppen of avondje uit in de stad.

Als bergliefhebber had je de afgelopen weken dat uitje Innbruck moeten doe dan had je de unieke laserprojectie lichtshow in de grote patio van de Hofburg kunnen bijwonen. Mountain Magic heette het dit jaar.

Vorig jaar stond in het teken van het 500e overlijdensjaar van keizer Maximilian 1. Nu is dit spektakel weer afgelopen maar in Innsbruck zit je nooit om een leuk event verlegen, zoals je ziet in de kalender van de VVV, om nog te zwijgen van het normale aanbod aan winkels, musea en horeca.

Mis deze mooie video niet waarin je de mooie Alpenzoo nog ziet en het Nordkette skigebied direct achter de stad….

Dus: “Wat doe je hier nog!” Kijk eens naar de vluchten van Transavia vanaf Eindhoven, Rotterdam of Schiphol…  mocht je een dagje gaan skiën op de Nordkette vind ik het nog wel leuk om je op te zoeken en een stukkie samen te skiën of al dan niet nog van de Seegrube omlaag te vliegen samen.

Categorieën: Innsbruck

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.