De Hofburg in Innsbruck. Want ja de Oostenrijkers hadden keizers en die leefden niet op kleine voet. Dat proef je in alle Oostenrijkse steden en zeker ook in de hoofdstad van de Alpen. Daar waar je met de ski plus city pas skiet in 13 skigebieden met samen 208km pistes en waar je met dezelfde pas toegang hebt tot openbaar vervoer, 22 attracties en 3 zwembaden. Je kunt gewoon een hotel in de stad boeken voor je wintersport of in een van de vakantiedorpen rond de stad of in het Stubaital, maar je kunt ook vanuit vele andere skigebieden de week even breken met een middagje shoppen of avondje uit in de stad.

Als bergliefhebber had je de afgelopen weken dat uitje Innbruck moeten doe dan had je de unieke laserprojectie lichtshow in de grote patio van de Hofburg kunnen bijwonen. Mountain Magic heette het dit jaar.

Vorig jaar stond in het teken van het 500e overlijdensjaar van keizer Maximilian 1. Nu is dit spektakel weer afgelopen maar in Innsbruck zit je nooit om een leuk event verlegen, zoals je ziet in de kalender van de VVV, om nog te zwijgen van het normale aanbod aan winkels, musea en horeca.

Mis deze mooie video niet waarin je de mooie Alpenzoo nog ziet en het Nordkette skigebied direct achter de stad….

Dus: “Wat doe je hier nog!” Kijk eens naar de vluchten van Transavia vanaf Eindhoven, Rotterdam of Schiphol…  mocht je een dagje gaan skiën op de Nordkette vind ik het nog wel leuk om je op te zoeken en een stukkie samen te skiën of al dan niet nog van de Seegrube omlaag te vliegen samen.

Categorieën: Innsbruck

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

5 reacties

Gesloten voor reacties.