Ronaldo en ik zijn vanochtend om 5 uur uit Krommenie weggereden. Rond 3 uur waren we in Obertauern. Onderweg gaf de auto-thermometer op zeker moment meer dan 27°C aan. Föhn dus. Kort voor de pasweg naar Obertauern zagen we het skigebied van Werfenweng er nog puik bijliggen, en ook de dalafdalingen van Eben en Radstadt zijn nog leuke speeltjes voor toerskiërs (zie foto). De liften draaien hier al niet meer. Des te meer hier boven in Obertauern. Overal liggen nog dikke sneeuwpakketten zoals op de foto hierboven.

roomview-obertauern

Het uitzicht uit onze hotelkamer van Hotel Alpenland. Smullen én smeren vandaag. Kwik hier 14°C. Wat een heerlijke omstandigheden en geen kip op de piste (zie grotere foto). Verwachting? Morgen regen overgaand in sneeuw en zaterdag sneeuw overgaand in regen. Er kan 8 tot 16cm vallen. Zondag weer zonnig. 

We zijn benieuwd hoeveel mensen morgen op het Gamsleiten-Criterium afkomen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. We gaan het op de party zien morgenavond. Nadat we zeker heel wat uurtjes skiën in de benen zullen hebben. Ronaldo gaat voor het eerst zijn Salomon 24hrs allround carver proberen. Een ski voor volgend seizoen die hij van Salomon kreeg nadat eerder een ski mankementen vertoonde. Hij gaat er zeker wel een review aan wijden. Zaterdag is het dan ieder voor zich en God voor ons allen. Ronaldo en ik hopen in de prijzen te vallen. ABS Rugzakje of toch maar die BMW? Duim voor ons…


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

18 reacties

Gesloten voor reacties.