Ronaldo en ik zijn vanochtend om 5 uur uit Krommenie weggereden. Rond 3 uur waren we in Obertauern. Onderweg gaf de auto-thermometer op zeker moment meer dan 27°C aan. Föhn dus. Kort voor de pasweg naar Obertauern zagen we het skigebied van Werfenweng er nog puik bijliggen, en ook de dalafdalingen van Eben en Radstadt zijn nog leuke speeltjes voor toerskiërs (zie foto). De liften draaien hier al niet meer. Des te meer hier boven in Obertauern. Overal liggen nog dikke sneeuwpakketten zoals op de foto hierboven.

roomview-obertauern

Het uitzicht uit onze hotelkamer van Hotel Alpenland. Smullen én smeren vandaag. Kwik hier 14°C. Wat een heerlijke omstandigheden en geen kip op de piste (zie grotere foto). Verwachting? Morgen regen overgaand in sneeuw en zaterdag sneeuw overgaand in regen. Er kan 8 tot 16cm vallen. Zondag weer zonnig. 

We zijn benieuwd hoeveel mensen morgen op het Gamsleiten-Criterium afkomen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. We gaan het op de party zien morgenavond. Nadat we zeker heel wat uurtjes skiën in de benen zullen hebben. Ronaldo gaat voor het eerst zijn Salomon 24hrs allround carver proberen. Een ski voor volgend seizoen die hij van Salomon kreeg nadat eerder een ski mankementen vertoonde. Hij gaat er zeker wel een review aan wijden. Zaterdag is het dan ieder voor zich en God voor ons allen. Ronaldo en ik hopen in de prijzen te vallen. ABS Rugzakje of toch maar die BMW? Duim voor ons…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

18 reacties

Gesloten voor reacties.