Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Meters sneeuw gevolgd door absolute droomcondities!

check ook eens

12 Reacties

 1. Patrick schreef:

  Webcam is van Tux – Juns ( Tuxertal )

 2. Stefan Kaptein schreef:

  Wat ziet het er allemaal weer lekker uit in de alpen………maar ik ben toch echt bang dat de winter zijn kruit te vroeg verschoten heeft. Voor de gletsjers is deze sneeuw natuurlijk fantastisch. We gaan zien hoe het zich gaat ontwikkelen. Mijn gevoel is dat we een knotsgekke winter tegemoet gaan. Waar ik dat op baseer…..helemaal nergens op.

 3. Tije schreef:

  Electroverse meldt dat er een Sudden Stratospheric Warming in de maak is! https://electroverse.net/ssw-event-could-divert-the-polar-express-to-europe-and-north-america-this-holiday-season/
  Severe Weather Europe had dit 3 dagen geleden al in de peiling, meldde dat de poolwervel in kracht afneemt, gaat zwabberen. Goede voortekenen!
  https://www.severe-weather.eu/global-weather/polar-vortex-attack-stratospheric-warming-winter-fa/

 4. Hans schreef:

  Voorlopig niet boven de 10 ‘C in NL. Pluim EC laat een warme uitbijter zien vanaf volgende week donderdag. Evenzo is het nog maar zeer de vraag of de Alpen etc. te maken krijgen met warmte, teflon. Ensemble GFS laat dit nl. niet zien, ook geen toename van hogedruk boven Centraal Europa. Sterker nog, eerder continuering van het huidig weerpatroon…….. en niet te vergeten, de winter moet nog beginnen. Iig is de toon gezet!

  • Asten (Harmelen) schreef:

   De GFS hoofdrun én het ECMWF blijven voor de middellange en lange termijn anti winterse kaarten uitbraken hoor… Als er dan toch een positieve draai aan moet worden gegeven… de lage luchtvochtigheid, lage stand van de zon én de temperaturen die ‘s nachts (vooralsnog) regelmatig onder nul kunnen duiken zullen er voor zorgen dat vooral de noordhellingen boven de 1500 meter gespaard zullen blijven.
   In feite wordt dit al een dag of 4/5 zo berekend. Nu is het hopen dat die verkeerd liggende hogedruk (vooral Oost- en Zuid- Oost Europa het niet wekenlang op die plek vol zal gaan houden…
   Wel heerlijk najaarsweer in grote delen van Europa..
   En laten we niet vergeten dat 2019 rond de 10e plek qua natste jaren sinds het begin van de waarnemingen bungelt… wel zo prettig voor het grondwaterpeil..

   • Leo schreef:

    Na, is wat egoïstisch wellicht maar dat laatste stukje enthousiasme deel ik niet 😉
    Ik zie het er al weer van komen dat bij een vorstperiode de bemaling te lang moet blijven doorgaan. Laatste keren had dat een bijzonder vervelende uitwerking op de aangroei van de ijsvloer. Wat mij betreft mag het snel droog worden en blijven.

   • Hans schreef:

    Asten, en toch ben ik niet overtuigd. NL sowieso tm medio volgende week onder de 10 gr. Daarna meer spreiding. Voor Alpen etc. “lijkt” het flink of iets warmer te worden – we zitten nog in november – maar verwacht dat de sneeuw boven de 1.300 m. stand houdt. Daaronder afh. van diverse factoren ja.

 5. Harm schreef:

  Toch zonde dat aan de mooi(st)e sneeuwval voorbij wordt gegaan. De zuidkant van de Alpen ziet er werkelijk prachtig uit nu, en er komt nog VEUL meer bij de komende dagen. Kijk eens op de verschillende webcams van de Dolomieten. Dat wordt kwijlen.. <3

 6. joke,riederalp schreef:

  Toch blijf ik erbij dat de sneeuw op een te warme ondergrond gevallen is! Begin november kon ik nog met gemak stokken met kippengaas in de grond zetten(kleine bomen beschermen voor sneeuw en herten). Een paar dagen later kwam de witte deken. Het vriest behoorlijk in Riederalp maar ik ben bang dat die niet de grond bereiken. Dus als het warmer gaat worden gaat de sneeuw het van 2 kanten moeilijk krijgen! Ik ga 29 november weer naar Riederalp en dan hoop ik dat de schade meevalt.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.