Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de mooiste hutten of maak er zelfs een 4-daagse wandeling van!

Meteorologische zomer geeft visitekaartje af en hoe wordt het pinksterweekeinde?

check ook eens

20 Reacties

 1. Jeroen Elferink schreef:

  Mooi bericht Leo, en het is inderdaad heerlijk comfortabel weer. Een mooie start van de meteorologische zomer.
  Grappig om te zien hoe mensen mooie wolkenformatie’s snel afschuiven als gek, of nog erger, ufo verschijnselen. Dit gebeurd ook vaak met de typische lensvormige föhn-wolken ”Lenticularis” maar ook met ”Fallstreaks hole’s” in een laag Altocumulus.
  Om nog een hint te geven, deze wolkenverschijnsel op de film van Leo zie je vaak op dagen als er verhoogde kans is op flinke (onweers)buien. Zei verraden de flinke onstabiliteit in de lucht.
  Dit jaar konden ze al herhaaldelijk gespot worden in Nederland op dagen met onweersbuien.

 2. Hajo schreef:

  @Leo: mijn neef is aspergeboer in Duitsland. Ik heb vele jaren bij hem op de boerderij gewerkt en ook asperges gestoken. Op warme dagen 2x per dag op dezelfde akker. 😉

 3. Gerard schreef:

  Mooi bericht Leo. Ik woon in Den Bosch en op ruim 5 minuten met de auto zijn er meerdere boeren waar ik de verse asperges kan krijgen. Ook handig ze schillen ze meteen (machinaal), dat blijft toch het vervelendste deel van asperges.

 4. Frederic schreef:

  Ik volg @Leo. +30°C op zaterdag. Mogelijk nog wat meer 😉

 5. Frederic schreef:

  En over die aswolken. Vulkaanuitbarstingen in de tropen hebben een onmiddellijk koelend effect op de temp. Maar de uitwerking ervan is snel weer voorbij. Tenzij het om kolossaal grote explosies gaat natuurlijk.
  Vulkanen in de polaire gebieden zouden een veel langere uitwerking hebben, heb ik ooit eens opgevangen.

 6. Arjan Ehlert schreef:

  Even wat anders maar toch interessant. Er wordt toch geroepen dat de huidige CO2 waarde rond 400 PPM bedraagt momenteel? Waarom meet ik met mijn Netatmo station die waarde nauwelijks? Ik meet nu 352 PPM en vanmorgen vroeg zelfs 320PPM. Ik moet er wel bij zeggen dat de meter binnen staat maar mag ik ook twijfelen of die 400 PPM wel klopt?
  Iemand?
  Zie:
  http://www.plaatjesdump.nl/upload/56d12a62e3df061494218a85865d7cc9

  • Hajo schreef:

   De CO2 concentratie schommelt wild op en neer en dat is ook wel logisch als je bedenkt dat planten als de zon schijnt CO2 opslurpen als een alcoholicus een pot bier. Daarom ook dat men als representatieve wereldwijde meting Mauna Loa heeft gekozen. Je kunt ervan uitgaat dat die 400ppm klopt. Plantengroei is optimaal bij 1200ppm. Dus nog 800 te gaan! Als het lukt 1200ppm te bereiken zal de Sahara weer groen zijn. En skiën kunnen we dan ook nog steeds want CO2 heeft nauwelijks opwarmend vermogen en is misschien zelfs koelend (in elk geval voor de stratosfeer). The science is not sttled on this.

 7. Leo schreef:

  Tegenstrijdige berichten, lawine en / of een val van zo’n 1000 meter, maar 6 doden zeer waarschijnlijk..
  http://www.keyt.com/news/mt-rainier-climbers-believed-dead/26274032

 8. Leo schreef:

  Hoe cool is dit. Marquette / Lake Superior, 18 jaar later.. (via Brianne Nicole Horton)

 9. vanDam schreef:

  Gesink en nog een aantal Belkin renners trainen deze weken in de Sierra Nevada gelukkig hadden ze vandaag een rustdag #sneeuw

  https://twitter.com/RGUpdate/status/473141302738292736

 10. Leo schreef:

  Mei-overzicht volgt trouwens morgenavond 😉

 11. Mooi bericht weer @ Leo !

  Asperges, wat een lekkernij ! Gelukkig woon ik in Kalfort, een gehucht van de gemeente Puurs, waar asperges bij wijze van aan de bomen groeien.
  De allerbeste asperges worden nog steeds in mijn geboortedorp gekweekt, daar kan geen enkel andere streek tegenop.
  Het aspergeseizoen loopt stilaan naar zijn eind toe en da’s misschien niet zo erg, ze komen net niet m’n oren uit. 🙂

  Mocht het té warm worden komend weekend kan je nog steeds hier naartoe: http://www.stubaier-gletscher.com/ger/Sommer/Top-of-Tyrol/Highlights-2014/NEU-Eisgrotte
  Lijkt mij alvast de moeite om ooit eens naartoe te gaan !

 12. Frederic schreef:

  OK iedereen, tijd om ons voor te bereiden op een bloedheet Pinksterweekend! Gedoemd om op Pinkstermaandag met klank en lichtspel afgesloten te worden.

 13. Joost Amsterdam schreef:

  In het Pinksterweekend zit ik in Terschelling. Ik hoop dat de bootreis terug mee gaat vallen. In ieder geval genieten van het zomerweer.

 14. Joost Amsterdam schreef:

  Ik bedoel op Terschelling.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.