Vandaag zien we voor de Lage Landen voor het eerst een berekening met zowat al een hittegolf. Enkele dagen van boven de 25ºC kunnen in de maak zijn. Wel is het een warme uitbijter in het ensemble. Maar of het nu warm of heet wordt, mooi weer is het sowieso wat de klok slaat. Hierboven de zonsopkomst aan de Inn bij Kufstein. Daar waar ik maandagochtend vroeg Oostenrijk ga verlaten… allemaal netjes uitgezocht: terug naar je land mag altijd; vriendin mee ook. Grappig dat je je Nederlandse bloed daarbij wat heftoger voelt stromen. Toch een soort trots.

En wat laten we achter? Tja…. het had een heerlijk rustig tussenseizoen moeten worden met gevulde portemonnee van het tandemvliegen. Wandelen en mountainbiken terwijl het toerisme nog slaapt. Maar nog langer hier blijven terwijl mijn dochter hier nog maandenlang NIET welkom is. Dat is geen optie. En grappig genoeg is iedereen dus losgegaan met klussen rond huis… werk zat! Iemand een aanhanger voor me te leen?

Nu daar is ie dan! Het ensemble met die hoge pieken. Met bijbehorende kaarten….

…. zoner duidelijke druksystemen of harde wind komt de warmte vanuit Marokko binnen schuiven. Heerlijk! Warmer is beter. Die drie woorden zijn de beste samenvatting van de hele klimaatdiscussie. Met die toevoeging dat er ook wintersporters zijn die van kou houden….

…. of die de kou nodig hebben voor de gezondheid en of de fun. Voor het contrast.

Afsluiten maar even zonder extremen maar met de conservatieve berekening van het Europese model voor toch een extreem aangenaam weertje de komende periode.

Hoe lang nog zo door tot er over droogte geklaagd gaat worden? Fijne dag allemaal. Fijn weekeinde!

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

10 reacties

Gesloten voor reacties.