Het hoog waar we nu in zitten

De titel van dit bericht heeft niet betrekking op de hoofdprijs van de Bizztravel Sneeuwhoogte App fotowedstrijd: een ballonvaart voor 2 personen. Nee, het is dat ik een groot hogedrukgebied altijd vergelijk met een luchtballon en dan meestal in de fase dat ie nog wordt op geblazen of alweer leeg loopt. Echt strak gespannen bolrond is een hoog meestal maar een paar dagen en dan begint het ding alweer te flubberen.

 [fbphotos id=377473505620194]

Juist nu hebben we zo’n bolronde fase waarin hoog Harry (zie naamgeving hierrr). In het weekeinde hebben we de lokale buienkans in de Alpen waar weerman Wijnand gisteren uitvoerig over schreef (zie hierr). Na het weekeinde begint het geflubber van het hoog alweer. Op de kaarten hierboven zie je dat er binnen 2 modellen voor komende woensdag dan al grote verschillen zijn. Absoluut onvoorspelbaar, behalve dat de Alpen en ook Nederland in het midden zitten en pas dagen later iets merken van zo’n flubber.   

 [fbphotos id=377473832286828]

En als het weer op de langere termijn dan weer onzeker wordt, dan moesten we maar weer eens focussen op de korte termijn. Hierboven de zonkansen voor vrijdag-zaterdag-zondag. Je ziet: vrijdag Oostenrijk grand beau en de Franse Alpen wolkenvelden (én opklaringen) en dan zaterdag omgekeerd. Kijk voor meer dagen in de Wintersport Weerkamer hieronder en bedenk dat de kaarten elke zes uur wisselen. 

Afsluitend natuurlijk weer de  laatste Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads…

[fbphotos id=377464272287784]

Gemengde plaatjes deels nog van de sneeuwdag maandag!

Enne o ja, zo dadelijk vlieg ik naar Genève voor een paar daagjes Maurienne!   


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.