Het hoog waar we nu in zitten

De titel van dit bericht heeft niet betrekking op de hoofdprijs van de Bizztravel Sneeuwhoogte App fotowedstrijd: een ballonvaart voor 2 personen. Nee, het is dat ik een groot hogedrukgebied altijd vergelijk met een luchtballon en dan meestal in de fase dat ie nog wordt op geblazen of alweer leeg loopt. Echt strak gespannen bolrond is een hoog meestal maar een paar dagen en dan begint het ding alweer te flubberen.

 [fbphotos id=377473505620194]

Juist nu hebben we zo’n bolronde fase waarin hoog Harry (zie naamgeving hierrr). In het weekeinde hebben we de lokale buienkans in de Alpen waar weerman Wijnand gisteren uitvoerig over schreef (zie hierr). Na het weekeinde begint het geflubber van het hoog alweer. Op de kaarten hierboven zie je dat er binnen 2 modellen voor komende woensdag dan al grote verschillen zijn. Absoluut onvoorspelbaar, behalve dat de Alpen en ook Nederland in het midden zitten en pas dagen later iets merken van zo’n flubber.   

 [fbphotos id=377473832286828]

En als het weer op de langere termijn dan weer onzeker wordt, dan moesten we maar weer eens focussen op de korte termijn. Hierboven de zonkansen voor vrijdag-zaterdag-zondag. Je ziet: vrijdag Oostenrijk grand beau en de Franse Alpen wolkenvelden (én opklaringen) en dan zaterdag omgekeerd. Kijk voor meer dagen in de Wintersport Weerkamer hieronder en bedenk dat de kaarten elke zes uur wisselen. 

Afsluitend natuurlijk weer de  laatste Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads…

[fbphotos id=377464272287784]

Gemengde plaatjes deels nog van de sneeuwdag maandag!

Enne o ja, zo dadelijk vlieg ik naar Genève voor een paar daagjes Maurienne!   


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.