Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Met volle maan rukt Russische winter op met wisselende sneeuwkansen

check ook eens

12 Reacties

 1. Maarten schreef:

  Op het kaartje zie ik toch vooral vette sneeuw in Bulgarije, en minder in Roemenië. Als het sneeuwt tot aan de Zwarte Zee-kust zal ik wat ‘strandsneeuw’-foto’s maken.

 2. Joalie schreef:

  Wetteronline.de gelooft er ook in: sneeuwkanonnenweer in Winterberg volgende week! [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181112_131109.jpg[/img]

 3. Martijn sonnenberg schreef:

  GFS 06 gooit zelfs nog wat sneeuw van moeder natuur aan de noordkant van de alpen neer rond 19/20-11. zou mooi zijn. zal wrsch goed blijven als basislaagje voor dit winter seizoen

 4. maarten schreef:

  Hallo Heren,
  Go dat is alweer even geleden dat ik bij jullie ben komen kijken wat de verwachtingen zijn voor de lage landen.
  Ja een val op je kop doet je dingen vergeten maar door mijn collega kom ik weer kijken wat het deze winter gaat worden.
  Gaan we vorig winter over treffen ik lees het wel weer de komende weken sterkte allemaal.
  Gr Maarten.

 5. Jopie schreef:

  De avondrun (1200 GFS) zoals die nu binnenloopt is helemaal yum yum, althans tot 204 uren. Afwachten hoe dat gaat aflopen!
  Wel grappig. De 0600run was veel minder dan de avondrun van gisteren en nu weer een veel noordelijker hoog waardoor de kou al vroeger westwaarts komt. https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/GFSOPEU12_204_1.png

  • eri schreef:

   jummie?!? voor kou misschien wel maar niet voor veel sneeuw in de alpen de Pyreneeën gaan de winnaars worden de aankomende 2 weken

   • Jopie schreef:

    Tot 204 uren he. Verder kon ik toen niet kijken. Is inderdaad wel heel erg droog. Vooruit. Sneeuwkanonnen aan. Laat eerst de kou maar komen. Als het tot 240 uur zo uitkomt is het in ieder geval beter dan nu. De ervaring leert een scandihoog zich moeilijk laat voorspellen. Daarom maar even tot 240 uur klijken. Als het een tijd lang koud is wordt uiteindelijk meestal oostelijk van de alpen (en of zuidkant) een depri geactiveerd door kou op warme middellandse zee.

 6. Jan van Soest schreef:

  Tja, de runs geven vooral de voorpret. Helaas is maar al te vaak gebleken dat deze runs ons vaak in de steek lieten als het op daden aankwam.
  Maar wie weet wordt het dit jaar anders.
  Van mij mag het en ik smul ook van runs. Laat maar komen die beer uit Rusland!

  • Klaas O. schreef:

   Ik snap inderdaad je zorgen, maar ik zie het nu eigenlijk niet misgaan, omdat de vorming van het Scandihoog al binnen de betrouwbare termijn ligt. Eigenlijk vanaf komende zaterdag (17 november) ligt het hogedrukgebied waar het liggen moet. In de afgelopen jaren stond zo’n situatie ongeveer vanaf 240 uur of nog verder in de weermodellen. Dit is meteofictiongebied, waarbij de kans op slagen niet groot is, helemaal niet als alle modellen niet in overeenstemming met elkaar zijn. Ditmaal zijn de grote modellen (GFS, EC en UKMO) het unaniem met elkaar eens over het ontstaan van het Scandihoog. Ik zie het nu niet misgaan, omdat de omringende lagedrukgebieden (één op de oceaan en één tussen Spitsbergen en Nova Zembla) geen tegengas geven aan de opbouw van het hoog.

   Eerste afbeelding (+120 uur): het hoog is hier al ready to go. Laagjes west en oost ervan niet bijster actief.
   http://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU12_120_1.png

   Tweede afbeelding (+150 uur): zowel het laag op de oceaan als het Nova Zembla-laag geven geen hinder tot verdere opbouw. Het Scandihoog “beukt” dit lagedrukgebiedje als het ware Rusland in.
   http://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU12_150_1.png

   En wat daarna komt, ik laat me graag verrassen. Bring it on 🙂

 7. Karin schreef:

  Gezellig dat je weer meeleest Maarten x

 8. Hans schreef:

  Hajo, je hebt het in videobericht over de Oostzee. Nu was in juli/augustus de temperatuur van het zeewater 22/23 + gr. Het werd al vergeleken met de Middellandsezee…
  Dank des Ausnahme-Sommers ist das Wasser in der Ostsee fast so warm wie an Mittelmeerstränden. Laut Bundesamt für Seeschifffahrt und Hydrographie pendeln die Temperaturen zwischen der Lübecker Bucht und der dänischen Grenze an der Oberfläche aktuell zwischen 23 und 25 Grad””.

  Ik heb daar zelf in gezwommen. Sommige plekken idd héérlijk warm! Niet uitzonderlijk, dat is het wel vaker de afgelopen jaren. Nu is het nog grotendeels relatief warm. Welke inpact heeft dat op polaire lucht (veel neerslag) en/of in dit geval Hogedrukgebied(en).

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/naamloos-1.png[/img]

 9. Niels schreef:

  Word nog wat, kou in combinatie met maar 1 werkende reactor in België, en problemen in Frankrijk!
  Wanneer zien we de eerste black out?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.