sneeuwjuli

In de Nederlandse media is niets te vinden over de bizarre sneeuwval afgelopen weekeinde in Vorkuta aan de poolcirkel in Siberië waar de gemiddelde julitemperatuur boven 13ºC ligt. De Russische, Angelsaksische en zelfs Spaanse media staan er bol van… dus moet iemand voor het Nederlands taalgebied de handschoen oppakken. Dat doen wij dan maar weer. Te meer we hier toch altijd schrijven over yin en yang. Zoals ook toen het bij ons in juni zo koud was en in Siberië zo warm. Aan dat laatste wijdde Margot Ribberink dan weer wel een uitgebreid artikel op weer.nl. Dus… iemand moet het doen… sneeuw in juli in Siberië….

https://www.youtube.com/watch?v=xo4thfAM3sU

En hier nog de link naar een artikel op weather.com met video en allerlei mooie plaatjes van social media van de sneeuw in Vorkuta. Enne o ja:

Shanghai recorded its lowest temperature in 145 years on July 6, with the mercury dipping to 17.3 degree Celsius, close to the historic maximum temperature of 15.9 degree Celsius on July 2, 1876, according to wenhui.news365.com.cn. The day’s high was 21.2 degree Celsius, paralleling with that on July 6, 1903, and the average temperature was 18.9 degree Celsius, making it the lowest average temperature in July in 142 years since 1873 – bron.

Iemand moet het doen… 😉


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

18 reacties

Gesloten voor reacties.