Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

die tauplitz
Lees verder >

Die Tauplitz kleinschalig, gezellig, mooie pistes en toch prachtig uitzicht voor jong en oud! en vooral relaxing!

Val d'Anniviers
Lees verder >

Een prachtige bestemming in de Zwitserse Alpen!

die tauplitz
Lees verder >

Ski een circuit, neem een vroege vogel start op de lege pistes of neem een zonnebad!

innsbruck
Lees verder >

De één wil skiën en de ander shoppen? Dit kan allemaal in Innsbruck en zijn vakantiedorpen.

Val d'anniviers
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur en de cultuur in deze Zwitserse parel

Die TAUPLITZ
Lees verder >

Een waar paradijs voor de beginnende en gevorderde wintersporter.

les menuires
Lees verder >

Hét skimekka op de meest centrale plek in de Trois Vallees, het grootste volledig verbonden skigebied ter wereld. Les Menuires ligt zeer sneeuwzeker op 1800m terwijl de pistes nog 1000m hoger reiken. Een piste & offpiste paradijs!

Die Tauplitz
Lees verder >

Beleef een prachtige wintersportvakantie in het sneeuwrijke Tauplitz.

Les menuires
Lees verder >

Toegang tot het grootste skigebied ter wereld voor een grandioze vakantie.

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Wil je een unieke ervaring? Probeer dan de Hochjoch Totale! Nog voor de liftjes openen knal jij al over de langste dal afdaling in het Montafon!

Met sneeuw in juli betaalt Vorkuta in Siberië de prijs voor onze hittegolf

check ook eens

18 Reacties

 1. Loohuis schreef:

  Dit hoor je dus nergens in de Nederlandse media inderdaad. Daar erger ik me al jaren aan. Zelfs als je hier bijvoorbeeld met collega’s over begint (de koude temperaturen elders) krijg je altijd te horen dat het klimaat van slag is door de opwarming. Volgens mij is bijna iedereen inmiddels gehersenspoeld door de media.

 2. Paul A. Club 1989 schreef:

  Iemand moet het doen, en iemand doet het! Godzijdank is er wintersportweerman.nl….

  There can only be one number one 😉

 3. Matthijs schreef:

  donderdag op vrijdag komt er weer een koude nacht aan, benieuwd of de media dat oppikt. Records op normale waarnemingshoogte zullen het niet worden, maar het record van 10 juli op 10 cm staat niet heel scherp met 2,6 in Twente uit 2011

  • Leo schreef:

   Goed gezien!, scherp! Nu ik er ook naar kijk; records op waarnemingshoogte zijn (kleine kans, maar toch) haalbaar hoor! Het Harmonie model is (net) het koudst met plaatselijk 6 graden. Dat is dicht op de records (bv. Twente 5.7, De Bilt 5.9)

 4. Maarten schreef:

  Even off-topic, of misschien ook niet.
  Kunnen jullie weermannen een update geven over de tyfoons in ZO-Azie.
  Eén van mijn kinderen studeert op dit moment in Taiwan en volgens hem komt er iets groots aan.
  Bij voorbaat dank.

  • Jack schreef:

   Ja ik zag het al op de animaties van wetterzentrale.de

   In een lijn van Taiwan naar Shanghai een grote cirkel met de hoogste neerslagintensiteit van de meetschaal. En van Taiwan naar de zuidelijke kant van de Hangzhou baai maximale windsterkte van de meetschaal.

   Ik vrees vooral voor de mensen op al die eilandjes in de Oost-Chinese zee…..

  • Leo schreef:

   LIjkt me wat voor Ronaldo 😉

 5. Spoetnik schreef:

  Vreemd, want ik heb de sneeuwval in Siberië wel degelijk gelezen eerder deze week, waarbij vermeld is, dat het helemaal niet zo ongewoon is, aangezien het hier plaatsen binnen de poolcirkel betreft.

 6. weerwolf schreef:

  Deze week op site buienradar onder het kopje Europa weerbericht; Jan Visser geeft aandacht aan sneeuwval in Vorkuta……foto staat nog onder het laatste bericht

  • Spoetnik schreef:

   Stond ook bij de berichten op Msn. Maar het bekruipt me steeds meer het gevoel, dat Hajo zich als super Bep ontwikkelt. Als ik de berichten van de andere weermannen lees heeft het voor mij een gevoel van gezellig. Bij Hajo lees ik (bijna altijd) een vingertje tussendoor. En o wee als je hem tegenspreekt. Maar gelukkig posten de andere weermeneren steeds vaker.

  • Leo schreef:

   Jan Visser is inderdaad een mooie uitzondering op (bijna) alle anderen: hij besteedt (net als Hajo cs 😉 aandacht aan álle extremen 🙂

 7. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Jan Visser sprak gisteren al over de sneeuw in Vorkuta.
  Overigens is het in Vorkuta maar 2 maanden zomer .. de laatste sneeuw verdwijnt over het algemeen in juni.

 8. Leo schreef:

  Spannende tijden breken trouwens weer aan in de Noordpool-regio. De maand juli is immers die van de grootste smelt.

  Dit plaatje van het NSIDC (helaas zonder toelichting) ziet er alvast veelbelovend uit. Zouden we op weg zijn naar een voor het derde jaar op rij minder diep minimum?

  • Jack schreef:

   De afgelopen paar dagen en waarschijnlijk ook de komende dagen héél veel smelt ivm een groot hogedrukgebied over de noordpool. Dat maakt het des te spannender 🙂

  • Leo schreef:

   Correct Jack. Het hangt er overigens wel een beetje van af waar je kijkt (wat weer afhangt van de meetmethode en de definitie van waar wel / geen ijs) maar volgens “mijn” meest betrouwbare (=NSIDC) bron valt het wel mee (over de afgelopen dagen):

   Maar deze doe ik je kado 😉

   Veel smelt op Groenland! Maar die lijkt daarentegen weer wat op retour.

   • Leo schreef:

    NB Overweging bij mijn hoop en vermoeden is dat het nu resterende ijs voor een groter deel dan afgelopen jaren uit meerjarig t.o.v. eerstejaars ijs bestaat en dus dikker is 🙂

    • Jack schreef:

     Ik volg dat arctic sea ice forum waar zeer fanatieke klimaat alarmisten zo ongeveer alle mogelijke modellen, methodes en papers en onderzoeken aan de hand halen om te voorspellen hoeveel ijs er de komende dagen, komend smeltseizoen en de komende jaren gaat smelten.

     Zij kunnen die NSIDC kaarten 2 dagen vooruit berekenen en zijn er op dit moment van overtuigd dat het smeltseizoen “eindelijk is begonnen”

     Of de Noordpool nou wel of niet zoals zij voorspellen ten dode is opgeschreven. Het is gewoon grappig om ze te volgen, omdat ze zo vreselijk veel verstand ervan hebben, maar het achteraf vaak 100% meevalt (tegenvalt). En dan ligt het altijd aan de accuraatheid van de gebruikte modellen 🙂 of er zaten wolken in de weg voor de satellietbeelden.

 9. Heftig zeg !
  Geef mij maar snel 30 plussers hoor want het huidige weer is om van te balen; nu en dan een spatje regen, veel wind, grauw en grijs… Nee, hoeft niet, liever 4 nachten amper slapen vanwege de hitte dan maar. 🙂

  Villach kreeg er flink van langs, bekijk deze voor zich sprekende beelden :
  http://www.kleinezeitung.at/k/kaernten/villach/peak_villach/4772852/Hagel-in-Villach_So-heftig-ging-der-Hagel-in-Villach-nieder?bild=1

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.