winterberg0504

Herwin tipt ons dat Winterberg droomachtig wakker wordt op eerste Paasdag 2015. En dankzij Sjoerd kunnen we meemaken vanochtend hoe het zou zijn om in Kaprun van beneden helemaal de gletscher op te gaan! Kom je mee?

kaprun0504

Dit is beneden om 8.15 uur vanochtend. Early bird die Sjoerd.

alpincenter0504

Op het Alpincenter is het dan zo….

letscher0504

En nog een stukkie omhoog…. toch niet echt je van het.

ab0504

Nee dan het weertje bij ons in de Lage Landen. Ab trakteert ons op zijn onmisbare Facebook pagina al op een zonnebadend roodborstje.

freek-zuidfranse-alpen

Fréderic is ook op pad. Hij zit in de zuidelijke Franse Alpen waar het gisteravond nog sneeuwde. Vanochtend ook daar eerder mistig.

livigno0504

Voor de zon moeten we aan de zuidkant zijn. Heerlijk die camper vanochtend in Livigno. Zijn er ook camperfans onder onze reageerders? De zomer komt eraan!

regen-europa

Maar nog niet eens in Italië of elders in de klassieke vakantielanden. Kijk maar naar de neerslagkaart voor de komende week. Nee Londen, Parijs, Brussel en Amsterdam… dat is de sunny side in Europa de komende tijd. En heus doen de Alpen ook wel mee na het doortrekken van een storing begin van de week. Maandag zijn de Franse Alpen al zonnig. Dinsdag Zwitserland en vanaf woensdag ook het hele westen van Oostenrijk. Het klik gaat dan ook oplopen. Eerlijk is eerlijk…

gfs0504NL

In Nederland is dit de berekening. Linke soep voor de Rotterdam Marathon zoals Leo gisteravond al beschreef. Pak zijn 11 survival tips ff mee. En ja na die warmte komt er ook wat regen… voor de plantjes. Live and let live! 

cliffhangeramerika0504

Amerika grossierde de laatste periode steeds in cliffhangers met flinke vorst en nu voor de afwisseling eens +24ºC diep in Canada. Ja dat is landklimaat ondersteund door de noord-zuidligging van de Rockies waardoor het letterlijk zeer hard kan gaan met het kwik. New York op dat moment rather chilly. Yin en yang. Dat sowieso!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

10 reacties

Gesloten voor reacties.