winterberg0504

Herwin tipt ons dat Winterberg droomachtig wakker wordt op eerste Paasdag 2015. En dankzij Sjoerd kunnen we meemaken vanochtend hoe het zou zijn om in Kaprun van beneden helemaal de gletscher op te gaan! Kom je mee?

kaprun0504

Dit is beneden om 8.15 uur vanochtend. Early bird die Sjoerd.

alpincenter0504

Op het Alpincenter is het dan zo….

letscher0504

En nog een stukkie omhoog…. toch niet echt je van het.

ab0504

Nee dan het weertje bij ons in de Lage Landen. Ab trakteert ons op zijn onmisbare Facebook pagina al op een zonnebadend roodborstje.

freek-zuidfranse-alpen

Fréderic is ook op pad. Hij zit in de zuidelijke Franse Alpen waar het gisteravond nog sneeuwde. Vanochtend ook daar eerder mistig.

livigno0504

Voor de zon moeten we aan de zuidkant zijn. Heerlijk die camper vanochtend in Livigno. Zijn er ook camperfans onder onze reageerders? De zomer komt eraan!

regen-europa

Maar nog niet eens in Italië of elders in de klassieke vakantielanden. Kijk maar naar de neerslagkaart voor de komende week. Nee Londen, Parijs, Brussel en Amsterdam… dat is de sunny side in Europa de komende tijd. En heus doen de Alpen ook wel mee na het doortrekken van een storing begin van de week. Maandag zijn de Franse Alpen al zonnig. Dinsdag Zwitserland en vanaf woensdag ook het hele westen van Oostenrijk. Het klik gaat dan ook oplopen. Eerlijk is eerlijk…

gfs0504NL

In Nederland is dit de berekening. Linke soep voor de Rotterdam Marathon zoals Leo gisteravond al beschreef. Pak zijn 11 survival tips ff mee. En ja na die warmte komt er ook wat regen… voor de plantjes. Live and let live! 

cliffhangeramerika0504

Amerika grossierde de laatste periode steeds in cliffhangers met flinke vorst en nu voor de afwisseling eens +24ºC diep in Canada. Ja dat is landklimaat ondersteund door de noord-zuidligging van de Rockies waardoor het letterlijk zeer hard kan gaan met het kwik. New York op dat moment rather chilly. Yin en yang. Dat sowieso!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

10 reacties

Gesloten voor reacties.