Voor het eerst en helemaal aan einde seizoen een nachtje geslapen in het nieuwe Edelweisshaus in Königsleiten in de Zillertal Arena. En zoals je mag verwachten op deze hoogte sneeuwt het meteen…

Het is weliswaar natte sneeuw. De sneeuwgrens pendelt vandaag in Oostenrijk tussen 1200 en 2000m.

Terwijl in Scandinavië het Scandihoog opbouwt vormen de Alpen de komende dagen precies de grens tussen kou in het noorden en vochtige warmte in het zuiden. De luchtdruk is nog laag en dus is er dagelijks neerslag.

Hier zie je hoe het kwik met deze situatie duikelt aan de Oostenrijkse noordkant. De neerslag gaat er geleidelijk uit ook. In de Lage Landen is vandaag de laatste warme dag. In de Alpen is het morgen nog eens ietsje warmer en dan zakt het weg. Sta je dan te popelen om te gaan MTB-en!

Wat een prachtig “winters” Scandihoog! Dikke transportkou en zaterdag sneeuwbuitjes in heel Duitsland. Het Oosten van Nederland komt volgens het Amerikaanse model op 55% kans op sneeuw zaterdag.

Het Europese model had gisteravond zelfs sneeuw in de hoofdrun. Een ietsje pietsje maar, maar toch! Interessante ontwikkelingen. Deze week ook beelden van sneeuwstorm in Amerika.

Voor Pasen zijn er kansen op een flinke opwarming maar evengoed zien we bovenstaande meteofiction. Niet grappig eigenlijk. Samen even voor mooi warm weer duimen? Is ook paasvakantie dan!


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

34 reacties

Gesloten voor reacties.