Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Met onzekerheid in weermodellen gaan we maar staren naar juichend mooie plaatjes

check ook eens

27 Reacties

 1. Martijn sonnenberg schreef:

  De controle run van de pluim is wel heel spectaculair… In regio midden Nederland eindigend met max temperaturen rond 3-4 graden en dauwpuntstemperatuur van -3 tot -6. Helaas niet heel vee laten van het ensemble, maar toch…

  http://www.buienradar.nl/EcmwfChart/?region=NL012&ecmwftype=12006&ctype=3

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   Een scenario met een kans tussen de 0,8% en 6%. In ieder geval niet de controle run met een Tmax van 8,5 graden. 😉

   • Martijn sonnenberg schreef:

    Ik weet het @breunid, maar een mooi extreem in meteofictie wordt hier wel vaker getoond… 🙂
    Iets anders, als je naar deze grafiek kijkt is het poolijs al weer mooi aan het aandikken, maar begrijp ik de tekst goed en wordt het gemiddelde getoond met een grijs gebied van 1 std deviatie? Waarom slechts een? In de geneeskunde gebruiken we voor groeicurven voor kinderen 2sd om pathologie (ziekten) op te sporen…
    http://ocean.dmi.dk/arctic/icecover.uk.php

    • Leo schreef:

     Is nu je zegt inderdaad wel vreemd; ook bij mij weten (/kennis 😉 ) wordt vrijwel altijd de 2sd gebruikt.
     Het NSIDC doet dat wel. Ik heb (doe-het-zelf hier) dezelfde jaren even ingetekend (bij een overigens afwijkende meetmethode dus kleine verschillen).

     Groot verschil uiteraard in wat binnen en buiten de 1 resp 2 sd valt. In deze bij het zomerminimum 2013 en 2014 er ruim binnen. Maar geen idee waarom!

 2. Mars schreef:

  In Nauders geen gejuich om mooie plaatjes. Daar hebben ze grote een uitdaging….http://www.tt.com/panorama/unfall/10664455-91/talstation-der-bergkastelbahn-in-nauders-steht-in-vollbrand.csp

 3. Ronaldo schreef:

  Wauw….idd een vette openingsfoto. Je kunt de Mölltaler ook vanaf de Dachstein zien.
   

 4. Jochem schreef:

  Wow dat is een vette webcam! Leuk om zo op mijn vakantiebestemming Gastein te kijken!

 5. Breunis (Nature Trail) schreef:

  De kaart van het actuele sneeuwdek in Noorwegen heb ik niet gevonden op het internet. Welke site gebruikt Hajo voor deze kaart?

 6. Valentijn schreef:

  Het is momenteel zo genieten hier in Oostenrijk. Prachtige blauwe luchten, herfstkleuren aan de bomen en de noordhellingen tot ca. 1600m wit. Op de Kitzsteinhorn zie je vanuit het dal de sneeuwkanonnen prachtig overuren draaien. De Schmittenhöhe overigens voor de derde keer deze maand wit geworden.

  • Roy schreef:

   Valentijn ik zie op de piste map dat de kristallbahn nog dicht is. Verwacht je dat die de komende week nog opengaat?

   • Valentijn schreef:

    Geen idee. Ga zelf ‘pas’ 7 november eerste keer omhoog. Wat ik lees en hoor is dat dit weekend waarschijnlijk wel de Maurergletsjer en het Sonnenkar gedeelte opent. Kanonnen tot Kristalbahn staan wel aan, maar geen idee hoe ver men daar al is. Mooi is het in ieder geval wel boven!

 7. Ab schreef:

  Ben benieuwd of deze koude bel zeewater boven de Atlantische Oceaan nog een bepalende factor kan worden komende maanden richting de winter qua hogedruk of lagedruk activiteiten.
  Wel interessant om te volgen of dat echt effect gaat hebben of niet voor het weer in West-Europa.
  Kruipt ook steeds meer richting de GB. Hier die kaart met daarop de temperatuur waarnemingen tussen januari en september dit jaar over de hele wereld. Duidelijk een koud plukje dichtbij Europa 😉

 8. vanDam schreef:

  Het resultaat van 3 nachten sneeuw blazen 🙂
  [img]http://static1.bergfex.at/webcams/archive/downsized/8513/2015/10/22/8513_2015-10-22_1100_4b78eaa93e37dfd2.jpg[/img]

 9. Leo schreef:

  Hij is gaaf Ab 🙂
  Hier dezelfde maar dan alleen voor de maand september:

  Hier ook o.a. koud(er dan normaal) in o.a. Canada, Siberië en het uiterste zuiden van Z-Amerika.
  Ik geef hem even ter vergelijk met deze:

  Opmerkelijke verschillen met de bovenste. Dat zal hem zitten in de datareeksen die gebruikt worden maar mijn kennis is niet toereikend genoeg om dat exact te kunnen verklaren. Misschien kan Hajo het verschil verklaren.
  De onderste lijkt gedetailleerder en is op zeker kouder. Lichtrood uit de bovenste wordt wit; wit wordt lichtblauw. Verder springt hier wél El Nino duidelijk in het oog.

 10. Leo schreef:

  Hoe dan ook, juist vandaag komt het KNMI (vooral aan de hand van de zeewatertemperaturen) met de maandelijkse update van de seizoensverwachting:
  http://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/verwachtingen/seizoensverwachting
  ?!!
  Ik moest even in mijn ogen wrijven en die drie keer lezen 😉

  Want, opmerkelijk gedetailleerd, meer dan ooit te voren! Waarschijnlijk durft men zich zo stellig uit te spreken vanwege de extreem sterke El Nino, maar desalniettemin enorm interessant om het kennelijke voortschrijdende inzicht te volgen.
  Kijkend naar onze regio wordt -weliswaar met forse mitsen en maren- een koudere winter voor Scandinavië, een zachte winter voor Europa en een nat voorjaar voor Nederland gesuggereerd. We blijven het volgen!

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Ik vind vooral de opmerking dat de seizoensverwachting van het ec geen voorspellende waarde heeft prachtig… Met andere woorden : tot op heden roepen ze maar wat! 🙂

   • Leo schreef:

    Hmm. Ik viel er uiteraard ook over maar was benieuwd of er reactie zou komen 😉
    Ik vind ‘m nogal dubbel. Sowieso ben ik het daarmee eens: tot op heden zijn de seizoensverwachtingen van het EC (geldt evenzo voor het GFS) compleet waardeloos gebleken. Echter: het feit dat het toch openbaar benoemd wordt zegt genoeg; kennelijk gokt men een beetje op deze optie. Het had ook weggelaten kunnen worden. Ok, vervolgens met het “maar” ingedekt tegen eventueel niet uitkomen. En natuurlijk past het in het warme plaatje. De vraag is of het ook benoemd was als het EC een koude verwachting had gegeven 😉

 11. Leo schreef:


  Creatief met grafieken 🙂 Wordt wel een beetje (de andere kant op) overdreven maar goed punt; kan me er mateloos aan irriteren.
  http://www.powerlineblog.com/archives/2015/10/the-only-global-warming-chart-you-need-from-now-on.php

  • Jannes schreef:

   Geweldig gevonden Leo! Ben zelf nog altijd niet ovetuigd sceptisch oid, maar deze dingen zijn gewoon sneu… Los van voor of tegen. Als marketeer heb ik maar al te goed geleerd hoe je statistieken altijd jou kant op kunt laten gaan. De kunst van het weglaten 🙂

 12. Frans schreef:

  Haha mooi! Als je die van CO2 op een schaal van 0 tot 100 maakt is het ook een rechte lijn 😉 Niks aan de hand dus 😉
  Nieuwe EC wederom een prullebakrun, Het laat de depressie op de oceaan woensdag op donderdag veel te ver uitdiepen, en daardoor heeft de rest van de run eigenlijk ook geen waarde. GFS zit er denk beter op en het lijkt een droge week kunnen worden met zachte temperaturen door een zuid zuidoostelijke aanvoer.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.