Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Met La Niña misschien op weg naar koude sneeuwrijke winter?

check ook eens

9 Reacties

 1. fred schreef:

  iedereen maakt fouten, Maar van die Bastardi heb ik niets meer heeft hij wel eens een normale/zachte winter voorspeld?.
  ik zal het voor de laatste keer doen anders blijf ik in herhalingen vallen, goed gebruik gemaakt van het ? bij de titel, dat maakt veel verschil uit.
  Maar toch een bikkelwinter?, hmmzzz een nieuwe term in de normverandering die ik al vaker besproken heb.

 2. fred schreef:

  Normvervaging gebruikte ik in het begin vaak, maar enkele vinden/vonden die term niet goed waarom was dat ook weer?, geen idee maar vooral ene Roy had er moeite mee.

  • Roy schreef:

   Ene mag je weglaten hoor 😉 Maar gebruik natuurlijk wat je wilt Fred. Normvervaging staat in de van Dale beschreven als: ‘verdwijning van het besef dat bep. regels geëerbiedigd moeten worden. Dat klinkt mij als dat normvervaging een beetje een grijs gebied is waarin ergens de norm zich moet begeven en duidt dus enigszins op dat je eigenlijk altijd wel goed zit maar vooral nooit fout. Normverandering bestaat/bestond niet. Dat woord staat niet in het woordenboek en heb ik zelf bedacht. Dat is een woord dat pas kan ontstaan na meerdere meetreeksen. Mijn definitie van normverandering is (en was) vorig jaar zo ongeveer: ‘Het bijstellen van de norm die daarvoor in eerdere metingen was vastgesteld de norm te zijn’. Misschien kan die definitie nog wat beter maar voorlopig vindt ik het wel wat zo 🙂

 3. Asten (Harmelen) schreef:

  Opvallend (?) hoe consistent de hoofdrun van zowel GFS én ECMWF de laatste weken run na run na run zijn. Beloofd dat wat voor komende winter of is dit in deze tijd van het jaar vaste prik ???

  Iemand een idee ???

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Ik weet niet of die consistentie gebruikelijk is asten… en wat betreft of dit wat beloofd… hangt af van wat ze tzt uitspugen 😉
   Maar ik heb goede hoop op een mooie winter. De atmosfeer lijkt minder energetisch, hier in Nederland is het minder warm en ook de noordpool houdt minder goed de warmte vast

 4. Straf verhaal en straffe kost nu net vandaag in het journaal verscheen dat Al Gore zijn nieuwe klimaatopwarming film in de bioscoopzalen verschijnt.
  Benieuwd wat hij en zijn miljarden trouwe volgers daarop te zeggen hebben mochten we een keer enkele strenge winters op rij krijgen. 🙂
  Maar ach, vanaf eind december anderhalve meter sneeuw voor de gehele Alpen is ook al leuk hoor. 😉

  • Hajo schreef:

   Een lokale strenge winter zal de discussie niet veranderen. Dan wordt er gezegd: de opwarming is de oorzaak van dit lokale verschijnsel. Wat eî “moet” gebeuren is een geleidelijke afkoeling van de hele aarde in alle gemeten dimensies. Als over 10 jaar de aarde een halve graad kouder is dan nu dan is het pleit beslecht tegen CO2 en voor de zon.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.