Schermafdruk 2016-01-16 07.48.43

Ik werd rond 7 uur wakker van een huilende wind rond ons huis in Noord-Holland. Gudrun heet de depressie die ons land visiteert! Wie ziet het sneeuwen? Heb de nodige reacties in dit bericht verzameld!

RTVN-DZ1601

Delfzijl (H/T Ron)

groningen_16012016

Gronbingen (H/T Den)

kronkeltje1601

Die hele Gudrun is niet meer of minder dan een kronkeltje in een rechte lijn van de Noordelijke IJszee naar de Alpen.

windkracht1601

Geen wonder dat ik wakker werd van de wind! In Krommenie is een stoot van 55km/u gemeten. Valt allemaal nog mee. Kan het zijn dat je van een winterstorm meer de kriebels krijgt dan van een herfststorm?

temperatuur1601

Winter dan voor het oosten van het land waar ik ook de sneeuwmeldingen verwacht. En waar het KNMI code geel van kracht heeft! Maar geen nood. Vanavond sneeuwt het in heel de Lage Landen. Heel licht! Maar het sneeuwt wel!

nlochtend

Gudrun en waar het wel sneeuwt vanochtend vroeg!

3vlekken

Prachtige regenvlekken vanavond bij onze zeeën: Zeeland, Zuiderzee en Waddenzee… elders sneeuw!

ijsselmeer1601

Morgenochtend nog eens zo’n vlek op het IJsselmeer

hirlamaccu1601

Accumulatie tot de nacht op maandag -> NOORDSTUWING!! Groningen toch 5cm sneeuw?

nlens1601

Nou natuurlijk willen we de pluimen hebben! Die van het Amerikaanse model voor Nederland is slecht vanochtend. Maxima boven nul zelfs de komende dagen. Minimale kansen op aanhoudend of zelfs onderbroken winterweer. Geen winterse cliffhanger. Alleen twee eigenwijze Pietertjes.

koudvrijdag

Het Europese model is véél beter vanochtend gelukkig: dik vriezend tot en met vrijdag! Joepie!

pluim1601

Tja dit is hem dan! De rollercoaster gaat door. Komend weekeinde lijken we het echt even te verliezen, maar eind januari is alles weer mogelijk. Dat het dikste cluster rond het gemiddelde  voor de tijd van het jaar hangt zegt op die termijn weinig. Er gebeurt nog te veel tussen nu en dan. De modellen gaan zeker nog veel verrassingen bieden.

hahnenkopf1601

En wat ik dus in de titel al zeg: sneeuwlijntje naar de Alpen. Veel sneeuw met harde wind daar. Lawinegevaar anybody?

zuers1601

Hier in Zürs een cam in de vroege ochtend. Hier was donderdag al een lawine met vier skiërs die met de schrik vrijkwamen. Attentione dus! Nu nog enkele reacties van jullie…

fernpass1601

Fernpass Oostenrijk (H/T Gerda)

passturn1601

Passturn (H/T Jan van Soest)

Met name in Kleinwalsertal Travel in Vorarlberg is het gigantisch aan het dumpen!! Goedemorgen! De man met de sneeuwschuif kan best wel eens Hans ter Braak van Haus Walser Berge zijn 😉

Geplaatst door Wintersportweer op vrijdag 15 januari 2016

En in geschreven tekst:

Harm Zutphen vannacht: “Ik fietste net van een verjaardag 2km naar huis en het was koud! Heerlijk! Kleine vijvers waren bevroren. Mooi om voor het eerst deze winter te aanschouwen.”

PChico: Hier in Kampen is de temperatuur vanaf 3.00 uur gaan stijgen van 0,5 graad naar 4,3 graden!!Als ik op buienradar kijk, dan is er een km of 10 zuidelijker droge sneeuw gevallen. Hier lijkt het op miezerregen. 🙁

Arno om 2 uur vannacht: “Zojuist onze reis onderbroken om te slapen. Wij zijn om 16.15u vertrokken in Mechelen (BE) en een kleine 6u30min later pas aangekomen in Luxemburg, zo’n 200km ver. Op de E411 snelweg in de Ardennen op sommige momenten 45min volledig stilstaan. En dan zie je mensen sneeuwpoppen maken langs de kant van de weg, was het enige leedvermaak. Laat ons hopen binnen enkele uren verderop dat het ook niet opnieuw filerijden wordt in Zuid Duitsland-Oostenrijk.”


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

178 reacties

Gesloten voor reacties.