Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Met een beetje geluk blijft het ook na Pasen nog warm en zonnig!

check ook eens

34 Reacties

 1. Hans schreef:

  De Furkathermometer afgebroken…. was al eerder gesignaleerd door..? Kunststof of metaal? Corrodatie of door gewicht sneeuw/ijs?
  Kamperen in een tent of luxe hotel? Bij dat 1e hoop ik dat ie goed waterdicht is……. GFS 06 komt gelukkig met neerslag én lagere temperaturen. Kamperen doe je pas bij zomerse temperaturen……. vanaf medio mei 😉

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   Je bent zeker geen kampeerder?
   Kamperen doe je per definitie in een tent, tipi of caravan. Al is in mijn ogen in een caravan niet echt kamperen.

   De mooiste perioden om in de Alpen te kamperen zijn april, mei, juni, en natuurlijk eind augustus en september. De temperatuur is niet relevant. Er zijn zoveel mooie campings in de Alpen, rond Loser bijvoorbeeld.

   • Stefan Kaptein schreef:

    Zoals bekend vind ik kamperen in de winter ook echt FANtastisch. Maar echt kamperen kan je het inderdaad niet noemen. Voor mij is het ons tweede huis in Oostenrijk.

   • Hans schreef:

    Breunis, jij bent een “echte” kampeerder?………… Tent dan ook misschien? Koelelementen? Klein gasbrandertje? vanaf mijn 1e levensjaar jaar ging ik nog met m’n ouders mee……….. in een tent(je), daarna ging ik zelf al heb ik verschillende (kleine) tenten inmiddels ingeruild voor een VOWA en ja, elec. koelbox. Ook in de Alpen/Dolomieten. Bij defensie ook nog “gek(r)ampeerd” in die kleine lage “tentjes” bij -25 gr. ………… dus over kamperen gesproken…….

    • Breunis (Nature Trail) schreef:

     Hans, mijn reactie is niet bedoeld om jou te kwetsen. Heb een aantal keer op 3000 meter hoogte gekampeerd met benzinebrander.

     In Noord-Italië zijn er veel mooie plekken voor VOWA of tent. Ken je deze locatie aan Lago d’Idro al?
     https://vantonepineta.it

     • Hans schreef:

      Dat weet ik Breunis……
      ik zelf hou graag van een lolletje op z’n tijd. Weet de naam van de camping zo 1 2 3 niet meer maar heb vroeger aan Idro meer gestaan, net als op veel andere plekken of bij meren.
      Iig bedankt voor de tip 😉

  • Hans schreef:

   Hééé.. EC 12z komt met een héél andere setting: wind uit (zuid)oost…..

 2. Hans schreef:

  Tóch wéér een ScandiHoog in de maak na de Pasen?! M.a.w. voortzetting van hetgeen we de komende dagen al krijgen………..

 3. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/04/1555480977.jpeg[/img]
  Lekker wakker worden na de stunt van Ajax! Heerlijk weer, min 1 graden en windstil. Komende dagen vroeg skien want s’middags zal het nu zeker pap worden.

 4. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Al eerder door Hans aangegeven. EC komt in de laatste berekeningen met een interessante setting: wind uit het zuidoosten tot het zuiden.

  Zie hier weerkaarten voor 24 april.
  https://meteologix.com/nl/model-charts/euro/2019041700/europe/geopotential-height-500hpa/20190424-1200z.html

  EC 00 uur – luchtdruk op zeeniveau
  https://meteologix.com/nl/model-charts/euro/2019041700/europe/sea-level-pressure/20190424-1200z.html

 5. Steven schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/04/1555488387.jpeg[/img]

 6. Jorne schreef:

  Sinds april kunnen we deze oude bekende van vorig jaar er alweer bij pakken, gaan we komende week alweer records breken dan? Nouja we gaan tijdelijk voorbij het recordjaar van 76 maar dat is weinig bijzonder zo vroeg in het zomerseizoen.
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/04/1555513559.png[/img]
  Kijkend naar de pluim en de kaarten baart het me toch wel weer lichte zorgen, opbouw van hoge druk boven Scandinavie doet toch sterk denken aan vorig jaar. Weinig leden doen iets van doorkomende depressies of natte zuidweststroming. Na vorig jaar zal de media er goed op zitten nu, ik verwacht binnenkort de eerste paniek-schreeuw-droogte-berichten op de bekende nieuwssites, dat is een boude voorspelling 😉

 7. Jorne schreef:

  Zonder al te veel bang te maken; ga vooral van het heerlijke aankomende paasweekeinde genieten! Wees niet te ambitieus door direct naar het strand te gaan, bij de afnemende aflandige wind is zeevlam waarschijnlijk

 8. Ralph schreef:

  GFS 06 en EC gaan nu hand in hand: (eind) volgende week zomers. ….. Je had het goed gezien Hajo.

  @Hans, is dit voor Nederland of de Alpen?

  • Hans schreef:

   Ralph, pluim is voor regio midden (zie rechtsboven op de kaart). Tot eind april mooi rustig weer , ook in de Alpen. Afhankelijk waar/welke hoogte wel kans op nachtvorst in de bergen.

 9. Hans schreef:

  Hoppie: het is nog ver weg hoor maar ga nu maar uit van mooi weer 20-25 gr. Vaker daar geweest? Paasvakantie, ga je 2 weken?

  • hoppie schreef:

   Hans, dankjewel voor je reactie! Ja, ben daar vaker geweest. Echter nog maar 1 keer eerder in het voorjaar (mei). Vorig jaar is die meivakantie aan het gardameer uitstekend bevallen. 20-25 graden, uitstekend weer voor de kinderen om te voetballen, iets te bezichtigen, te wandelen en het is dan niet zo druk rondom het toeristische gardameer. Vorig jaar ook anderhalve dag regen gehad maar we zaten in een huisje dus geen enkel probleem en dat hoort erbij.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.