We zijn nog steeds in de overgang van winter naar zomer die voorjaar heet. Hoe mooi dit uitzicht in Andelsbuch richting Bodenmeer. Alsof er per ongeluk een wit vel papier voor de camera is gehouden.

Mooi kiekje bij Lofer. Nu de bomen nog geen loof hebben is het spel van licht en schaduw met de boomstronkjes zeer fraai.

Waat het ook nog even duurt voor de winter helemaal weg is, is het Furkajoch. Er is nu nog 10cm meer sneeuw dan vorig jaar.

Wat ik eerder al dacht blijkt inderdaad waar: de zijtak met 250 is afgebroken.

Vorig jaar was het pas op 13 mei helemaal groen rond de sneeuwmeter. Iets links boven de 250 zie je het laatste puntje sneeuw.

Nou de komende dagen is het super met hoog Katharina. Dat weten we. En dan komt er een gigantische arctische uitbraak op gang recht naar de Canarische eilanden. In het Europese model is de krul wel echt gigantisch. Met sneeuw in Spanje.

Op 1500m ziet het er zo uit. Door het yin en yang is er een goede kans dat de hele Pasen warm verlopen in de Lage Landen. Motregen is denkbaar als er een plak regen afbreekt van de koudeuitbraak en terug over de Lage Landen tolt. Evengoed ligt het grensvlak verder naar het westen en blijft het droog.

De woensdag na Pasen op uitgebreide schaal nachtvorst in Spanje. Door bewolking juist een zachte nacht in de Lage Landen.

En kijk hoe warm het in deze vakantieweek kan doorgaan. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van eerdere berekeningen die nog uit gingen van koel en regen.

Spanje blijft koud. In de Pyreneeën blijft bijzondere sneeuw mogelijk in skigebieden die allang gesloten zijn. Weten jullie nog het jaar dat in de Pyreneeën in juni nog een weekeinde geskied kon worden? Het was het ijzige voorjaar van 2013. Geen zin in. Laat het maar lekker opwarmen. Aan de zuidkant van de Alpen ook bewolking en neerslag maar daar toch echt wel regen. En hoe meer daar valt hoe Föhniger en droger aan de noordkant en zelfs in de Lage Landen. Ik duim ervoor want ik ben volgende week in Nederland aan het kamperen.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

34 reacties

Gesloten voor reacties.