ophetijs-archief

Poppetjes op het ijs in Krommenie 4 februari 2015.

Het had zo mooi kunnen zijn, maar het werd niets. Poppetjes op het ijs in Krommenie 4 februari 2015. En het werd zelfs even mooi wit.

krommenie0502-archief

Nederland toch even mooi wit

Op 5 februari konden we heel even genieten van een witte wereld. De wintersportvakantie die naar je toe komt! Op 7 februari verloor ik mijn boude voorspellingen dat we in de correct voorspelde zachte winter toch even op de schaats zouden komen. Zo onderging ik mijn sanctie en na training met Wim Hof ben ik dit jaar klaar om het op de blote huid te doen. Want nu heb ik 100 Hellmannpunten beloofd, 4 dagen met sneeuw in december en ergens in de winter een nacht met waarden dik onder min twintig. Welnu: het Amerikaanse weermodel begint er zin in te krijgen… loop even mee door de meteofiction. Fréderic doet zo de analyse…

depasser

De passer na het weekeinde – Europa zacht

sintersneeuw

Beetje Sintersneeuw in de Alpen – weer koud

hetscandihoog

Het Scandihoog direct na Sinterklaas – Danku sinterklaasje – Nederland eerste ijsdagen

deomslag

Het kantelmoment – hoog kiept naar oceaanblokkade

parijswit

De arctische uitbraak met sneeuw over de Lage Landen en over Parijs

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

19 reacties

Gesloten voor reacties.