renault

Wist je dat je ook met je caravan naar de sneeuw kunt gaan? Het is misschien niet het eerste wat in je hoofd opkomt als je aan wintersport denkt… maar daarom niet minder leuk. Tijd om je caravan uit de winterstalling te halen! Zwitserland biedt verschillende mogelijkheden om met je caravan op wintersportvakantie te gaan. En heel eerlijk – het is best fijn je eigen huis-op-wielen met al je eigen spullen mee te nemen, toch? Daarom deden we een duik in de mogelijkheden met als resultaat: 3 leuke campings voor een uitdagende vakantie in Zwitserland. Van klein en gezellig, tot vijf sterren luxe!

renault

Klein maar fijn op een goede locatie
Als eerste tip: camping Schönblick in Saas-Grund. Het ziet er wat koud uit, maar met een goede verwarming in je caravan is deze camping een aanrader! De familiecamping Schönblick ligt namelijk op slechts 7 minuten rijafstand van Saas-Fee, de voor Zwitserland liefhebbers bekende wintersportplaats. Is de camping heel luxe? Nee, dat misschien niet. Wel zijn er dagelijks verse broodjes te halen, is er al het benodigde sanitair aanwezig en kun je er alle benodigdheden voor het skiën huren.

Meer reden nodig om hierheen te gaan? Saas-Fee is dankzij de hoge ligging van de pistes één van de meest sneeuwzekere gebieden in de Alpen. Je vindt hier 100 km piste waar zowel gevorderden als beginners uit de voeten kunnen. In voor meer avontuur? Dan zit je in Saas-Fee helemaal goed. Het gebied is namelijk perfect voor freestylers en freeriders!

Prijzen: €9,- p.p.p.n. / €5.80 per caravan per nacht o.b.v. beschikbaarheid.

Meer informatie over deze camping vind je op de website.

renault

De perfecte locatie voor al je wintersportverlangens
Als tweede tip: Campingplatz Arosa in – je verwacht het niet – Arosa. Deze kleine, intieme camping heeft alles voor het ultieme wintersportgevoel! Met slechts 20 ligplaatsen is deze camping de perfecte rustige uitvalsbasis. De gemeentecamping ligt in het gelijknamige skigebied Arosa. Arosa is het ideale skigebied en biedt alles in één. Wil je langlaufen? Dat kan hier! Snowboarder? Geen probleem. Ook vind je er levendige après-skihutten en natuurlijk heel belangrijk: meer dan 200 km skigebied!
Het uitgestrekte gebergte is sneeuwzeker en heeft een zonnig bergdal. Zo kun je genieten van het heerlijke winterse zonnetje terwijl je de pistes afraast.

Wil je ‘s avonds een hapje eten? Ook dat kan. Binnen 10 minuten ben je in het centrum van het dorp. Daar rijd je met je wintersport-proof auto – zoals de Renault Kadjar of de Renault Captur – dus heel snel heen. Op de camping beschik je naast de centrale sanitaire faciliteiten ook over een verwarmde lounge met keuken. Handig als je je caravan vrij wilt houden van kookgeuren om lekker fris (letterlijk) op te staan de volgende ochtend.

Prijzen: vanaf €11,75 p.p.p.n. / vanaf €17,- per caravan per nacht o.b.v. beschikbaarheid.

Wil je meer lezen? Alle informatie over de camping vind je hier.

renault

Vijf sterren op de camping? Jazeker!
Tot slot de derde en meest luxe tip: camping Jungfrau in Lauterbrunnen. Camping Jungfrau ligt in het gelijknamige skigebied Jungfrau en heeft maar liefst VIJF sterren! Wist jij dat dat kon, een camping met vijf sterren? Dit is wat je er vindt: een heuse sneeuwbar (de perfecte camping om andere wintersporters te ontmoeten), een knusse lounge met open haard (romance!), een televisie en voor de liefhebbers tafelvoetbal. Nog een voordeel van de Jungfrau camping is de – gratis – skibus die voor de camping stopt en je naar de skilift brengt én de Wi-Fi die beschikbaar is over de gehele camping. Kun je meteen je foto’s delen met het thuisfront!

Wat betreft het skigebied is Jungfrau ook een goede wintersportspot. Het gebied bestaat uit drie deelgebieden, waarvan Kleine Scheidegg – Männlichen de grootste is. Met 224 km aan piste is het gebied perfect voor de meeste skiërs. Er is een freestyle park voor de durfallen onder ons en net als de meeste skigebieden in Zwitserland is ook het Jungfrau gebied een sneeuwzekere keus.

Prijzen: vanaf €11,- p.p.p.n. / vanaf €22,50 per caravan per nacht o.b.v. beschikbaarheid. Je leest alles over deze camping op hun website.

Samen met de Renault Kadjar en de Renault Captur lichten wij deze winter veel auto-aspecten aan wintersport uit. Met deze stoere crossovers rijd je met je caravan gemakkelijk naar en door het winterlandschap van Zwitserland. Zelfs met een caravan achter de auto! Ben jij ook bekend met kamperen op wintersport en heb jij leuke (camping)tips? Deel ze dan hieronder!


4 reacties

Gesloten voor reacties.