Een vakantie in Montafon, maar dan zonder een vaste verblijfplaats, zodat we kunnen arriveren wanneer we willen. Vooral wanneer er dan sneeuw in de lucht hangt natuurlijk. Deze week tijdens de kerstvakantie zou onze eerste trip worden, de vorige viel wat in het water. Een herkansing dus, en wat viel die enorm mee, lees ook maar even hier! Ik zet hier alles op een rijtje waar jullie aan moeten denken bij het reizen met een camper richting Montafon.

Welk vignet koop je met een camper?

Het belangrijkste waar je moet op letten is het gewicht van jouw camper.Onder de 3500 kg heb je namelijk gewoon het standaard vignet nodig. Ga je boven dat gewicht dan heb in heel Oostenrijk een GO-BOX nodig. Net zoals in de wagen plak je het linksboven op de voorruit. Koop je net zoals ons een jaarvignet, hou dan zeker het aankoopbewijs bij. Dit is verplicht! Nu even terug naar die GO-BOX, die koop je net als het klassieke vignet aan de tankstations aan de grens, de verkooppunten herken je aan het verkeersbord met “GO” op. Deze GO-kaart kost €5 en verder kan je de kaart opladen tot €500. Alles hangt af van de EURO-emissieklasse van het voertuig en de gereden kilometers. Hierbij de link even naar de website.

Waar verblijf je in Montafon met een camper?

Indien je op doorreis bent mag je officieel 1 nacht overnachten buiten de officiële campings. Toch moet je hier met opletten. In Montafon kan je wel in Partenen, de Kristberg en Golm een plek vinden waar je meerdere nachten mag blijven staan. Deze herken je aan het verkeersbord met de P en “dauerparker”. Waar het absoluut verboden is staat het bord met “nachtparkverbot”. Dit geldt ondermeer op de parking in Gaschurn en Sankt Gallenkirch. Wil je stroom, water en jouw chemisch toilet reinigen dan heb je een probleem. Je kan hier nergens voor terecht behalve op de camping, ook de campings zelf bieden geen service aan zonder overnachting. Hadden wij even geluk dat wij terecht konden op “Waldcamping Batmund“.

een beeld van de camping met andere campers

Met de camper bij Waldcamping Batmund

Ok, door een gebrek aan stroom en een toilet dat geledigd diende te worden gingen wij dus maar enkele nachtjes bij Waldcamping Batmund verblijven. Gelukkig hadden ze hier nog een plekje van iemand die lastminute had geannuleerd. Deze camping ligt op 15 minuten stappen van de gondels in Sankt Gallenkirch en er stopt een skibus vlak voor de camping. Enig minpuntje is dat je met een emmertje jouw vuil water dient te lozen. De eerste keer heb ik toch 6 emmers kunnen wegbrengen :). Wat een leuk pluspunt is dat je hier niet camper naast camper op elkaar staat gepakt. Je hebt hier voldoende ruimte om makkelijk te parkeren, als ik Dennis zo bezig zie toch ;-). Daarnaast heb je hier direct de illweg naast jouw deur voor een leuke wandeling naast de rivier.

de camper stond naast de rivier Ill

Hoe was die eerste ervaring?

Wat hebben we genoten van ons eigen verplaatsbaar “plekje”. Wil je naar de Golm, dan ga je daar slapen, liever in Gaschurn, dan blijf je daar. We hebben nu eerlijk wel Frau Holle te danken aan onze topvakantie, had deze sneeuw er niet geweest dan hadden we de kleinere gebieden van onze Ländle Carte bezocht. Dankzij haar kozen we toch voor het vertrouwde Montafon.

Eerlijk het blijft hier toch prachtig in Montafon.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

21 reacties

Gesloten voor reacties.