Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Met de aanstaande verzachting mogen we de hoop op winter zeker niet opgeven

check ook eens

23 Reacties

 1. Frederic schreef:

  het Duitse weermodel van Offenbach is nu toch ook weer wat bijgedraaid en gaat nu toch voor sneeuw in Vlaams-Brabant en Limburg morgen late namiddag en avond . 3cm zelfs

 2. Mark (breda) schreef:

  Mooi geprobeerd Ronaldo op het einde. Toch geloof ik niet in die parallel. Nee…schaatsweer zit er niet in. Hopelijk een paar sneeuwmomenten nog wel. Zou fraai zijn. En laat in de Alpen maar 4 meter sneeuw erbij vallen.

 3. Jolanda schreef:

  Dat heb ik ook wel eens gedacht..als we zó een winter van 85 hadden kunnen volgen, zoals we het nu doen! …
  Tijdens die winter logeerde ik bij mijn opa en oma ,( in een klein dorp vlak bij Heerenveen) ik sliep er direct onder de dakpannen,en smorgens lag het ijs op de dekens,zo koud was het!

 4. Stefan Kaptein schreef:

  Ronaldo, gelukkig ben ik nu in Brixen im Thale en kan ik lekker een paar dagen genieten van winter, want dat is het hier. Lekkere verse sneeuw, zeker boven de 1000 meter (daar onder meer natte sneeuw). Ik hoop met je mee voor de winter in Nederland maar eerlijk gezegd interesseert het me eigenlijk niks meer. Nagenoeg heel december en januari geen winter te bespeuren in west europa (op de alpen na waar gelukkig de kou redelijk blijft plakken door de mooie sneeuw aan het begin van het seizoen) en wat mij betreft hoeft het in de lage landen ook niet meer. Voor de meesten geldt toch wel dat december en januari en februari de echte wintermaanden zijn. De eerste twee maanden zijn afgeschreven dus houden we februari over. Alles kan, maar ik zie het niet meer gebeuren. Als de alpen maar goed blijven tot half april, daar is de winter belangrijk.

 5. Jeroen schreef:

  Mooi geschreven Ronaldo. Ik ben benieuwd hoe hoog de sneeuwgrens in oosten zeg Tirol Salzburg blijft. Inzell zit ik over 3 weken. Alles daar vanaf 1200m is 1,5 tot 2m sneeuw momenteel dus prima. Inzell Dorp zelf.op 700m kritisch maar sinds vandaag weer wit, 100m lager ruhpolding waar afgelopen weekend biatlon was vanavond pas weer in het witte goud na veel regen.

 6. Joke, Riederalp schreef:

  https://www.srf.ch/news/regional/graubuenden/premiere-seit-1929-frauen-duerfen-wieder-auf-dem-cresta-run-trainieren St.Moritz heeft een specialle plaats voor mij! Mijn tante ging er vroeger al skien en liep met vellen naar boven(voor de 2 de wereldoorlog)

 7. Jeroen de Slegte(Bergschenhoek) schreef:

  21-2-2018 zou precies op tijd zijn voor de Elfsteden. Daarna 2 dagen rust en dan naar Saas..Past precies!
  Ik hoop het maar vrees met grote ….

 8. Mark (breda) schreef:

  Onweer in Breda. En lijkt wel natte sneeuw.
  Thundersnow? 🙂

 9. Martijn sonnenberg schreef:

  mooi weerbericht Ronaldo, en inderdaad… leuk geprobeerd over de de paralel met ’85. Dat is wel een winter die laat zien dat het ook tot laat in het seizoen kan winteren…
  Ikzelf schrijf de winter ook om die reden nog niet af, maar vooral belangrijker: de lange termijn, waar beide weermodellen in geloven moet echt nog maar uitkomen. We hebben het afgelopen weken ook gezien, een lekkere worst hing voor onze neus, met alle modellen die hem bereid hadden, maar toen hij dichterbij kwam bleek hij toch enigszins bedorven. Omgekeerd vraag ik me af of dat vieze stinkding wat ze ons nu p lange termijn beloven wel in onze handen komt…
  Voor komende week zou ik inderdaad stikjaloers zijn op de mensen die gaan. Eerst wat extra poeder, dan regen tot op middelmatige hoogte, maar daarna enige dagen grand beau. Ik zou tekenen (maar ik heb nog liever de condities van december! )
  Voor de liefhebbers van de arlberg… Der weisse ring, das rennen, van morgen is afgelast… Wegens teveel sneeuw

 10. Remko schreef:

  Zutphen regen en korrelhagel. Hoorde dat er in Doesburg onweer was. Kijken of het vannacht nog ergens wit wordt. Net voor de bui hier begon de stoep te glinsteren, dus morgenvroeg oppassen voor gladheid.

 11. Spyfromthesky schreef:

  @ Ronaldo,

  De verleiding bestaat om inderdaad eerder winterkaarten te vergelijken. Ik heb dat ook wel eens geprobeerd, maar hoe dan ook, dat is mijn mening, je kunt er geen enkele waarden aan hechten.

  Waarschijnlijk ook de vele overtuigende kaarten van Erwin.
  Je vergeet één belangrijk aspect te noemen.

  In 1985 was het in januari al tot veel (meer) vorst gekomen en na de dooiperiode lag er nog (voldoende ?!) ijs om mee verder te gaan.

  Spyfromthesky (Arnold)

 12. Ab schreef:

  Kan nog altijd idd @Ronaldo ook in de sprokkelmaand 😉 MJO fase gaat weer naar 6/7 voor begin februari. En betekent vaak meer hogedruk ten noorden van de LL. Hier de afzonderlijke leden van GFS de 00z run in de meteofiction termijn. Duidelijk te zien dat er veel leden idd met noordelijke hogedrukbloddakes komen. Wil nog niet zeggen dat het meteen wel lukt winterweer. Daarvoor moet echt alles op z’n plaats vallen voor de LL en das al moeillijk genoeg gebleken. Ik zie wel komende runs hoe het verder gaat https://www.mupload.nl/img/gum7ur9k4o79b.jpg

 13. Paul A Club 1989 schreef:

  Gisterenavond was het ook even 10 minuten winter in de straat. Korrelhagel kleurde de straat even wit. De kinderen gelijk rondspringen door het huis haha. 3 straten verderop was niks gevallen. Prettig weekend!

 14. michel schreef:

  De winter had ik eind december al afgeschreven, en een kleine ijstijd geloof ik al helemaal niet meer in.

  Hoop eind februari nog goed koud wordt in saalbach en dat er nog te skien is in Winterberg, de 16e van februari ga ik daar een een weekend na toe als voorbereiding voor een week later.

 15. Geert schreef:

  Mij interesseert de winter nu ook nog maar weinig voor de LL. Waar ik wel op hoop…is een vroege lente met open blauwe luchten, lekker droog en een graadje of 14-15. We hebben nu zoveel grauwigheid en nattigheid over ons heen gehad….dat het vroeg of laat tijd wordt om de balans weer in evenwicht te brengen. Dus laat die droge zonnige lente maar komen. Fast forward door naar het voorjaar.

  • Skiwi schreef:

   Ik zou het met je eens zijn, mochten die 14-15 niet meestal betekenen dat het ook in de Alpen veel te warm is.
   En aangezien ik binnen 3 weken en dan nog eens 2de week van maart daar heen ga, zie ik dat niet zo goed zitten…

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.