Natuurlijk zijn de sneeuwcondities op de dalafdalingen naar Zell am See en ook op de Maiskogel van Kaprun sterk achteruit gegaan tijdens de Föhnfase. Maar nu sneeuwt het als een …. in het gebied. Er gaat tot vrijdag minstens 20cm vallen en uiteindelijk ook droge sneeuw tot in het dal. Vandaag is het nog niet zo fraai: in het dal op 750m regent het. Het is zeker zaak het lawinegevaar goed in de gaten te houden in deze fase. Vanaf zaterdag schijnt de zon! 

Gisteren op eerste kerstdag was weer het traditionele kerstboomduiken in het meer: een groep duikers zwemt langzaam naar de oever alleen gemarkeerd door een lampje boven het wateroppervlak. Vervolgens brengen zij vanuit de diepte een verlichte kerstboom naar boven (niet op foto). Foto’s zijn van Sander, die al jaren de vaste reisleider is van Bizztravel in Zell am See Kaprun.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.