Natuurlijk zijn de sneeuwcondities op de dalafdalingen naar Zell am See en ook op de Maiskogel van Kaprun sterk achteruit gegaan tijdens de Föhnfase. Maar nu sneeuwt het als een …. in het gebied. Er gaat tot vrijdag minstens 20cm vallen en uiteindelijk ook droge sneeuw tot in het dal. Vandaag is het nog niet zo fraai: in het dal op 750m regent het. Het is zeker zaak het lawinegevaar goed in de gaten te houden in deze fase. Vanaf zaterdag schijnt de zon! 

Gisteren op eerste kerstdag was weer het traditionele kerstboomduiken in het meer: een groep duikers zwemt langzaam naar de oever alleen gemarkeerd door een lampje boven het wateroppervlak. Vervolgens brengen zij vanuit de diepte een verlichte kerstboom naar boven (niet op foto). Foto’s zijn van Sander, die al jaren de vaste reisleider is van Bizztravel in Zell am See Kaprun.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.