Het plaatje hierboven kan vanaf komende winter geschoten worden in de Wintersport-Arena Sauerland. En nergens anders in Duitsland! Leitner bouwt op dit moment de eerste 8-persoonsstoeltjeslift van Duitsland op de Sürenberg in de Skiliftkarussell Winterberg. 450 m lang en 100 meter hoogteverschil binnen anderhalve minuut zijn goed voor 3.000 personen per uur. En als je de bestaande 6-persoonsskiliften in het Sauerland kent, dan weet je wat dat betekent: ook in het hoogseizoen amper wachttijd. Je komt aan en ziet een enorme mensenmenigte en toch zit je in een mum van tijd in die lift. 

Komfortabel gepolsterde stoelen en dankzij de koppeltechniek stap je op je gemak in en uit. Voor goede skiërs is dat gewoon lekker en voor beginners en gezinnen met kinderen een enorm pré. Samen met die nieuwe lift wordt ook een nieuwe skipiste aangelegd waardoor de Skiliftkarussell zich nu ook uitstrekt tot op de Sürenberg. Een nieuwe sleeplift en een skispoor vormen voor de gasten van Landal Skilife Winterberg een direkte aansluiting.

Een nieuwe bijna 900m lange 6-persoonsstoeltjeslift leidt van Bremberg omlaag – jawel omlaag – naar het dal en vormt samen met een 120 m lange transportband de verbinding met de Winterberger Kappe. Alsof dat niet genoeg is komt daar ook een skibrug over de Astenstraße, een brug zoals op de Gerlospas bij Königsleiten dus. De brede Käppchenhang krijgt onderaan een splitsing waardoor je tot helemaal beneden kunt skiën.

Alle nieuwe pistes worden sowieso kunstmatig besneeuwd. In het algemeen breiden de Snow World Züschen, het Skigebiet Olpe-Fahlenscheid en de Skiliftkarussell Winterberg hun kunstsneeuwvoorziening uit. In het Skigebiet Willingen wordt de parkerplaats onderaan de Ettelsberg met zijn comfortabele cabinebaan uitgebreid naar 1500 gratis parkeerplaatsen. Een genot voor zowel de dagjesmensen (zelfs vanuit Nederland te doen) als wanneer je accommodatie iets verder van het dalstation ligt.

Als klap op de vuurpijl bouwt de Snow World Züschen – een superskigebiedje voor beginners en kleine kinderen – een speciale sleeplift alleen voor Snow-Tubers. Have fun!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.