Het plaatje hierboven kan vanaf komende winter geschoten worden in de Wintersport-Arena Sauerland. En nergens anders in Duitsland! Leitner bouwt op dit moment de eerste 8-persoonsstoeltjeslift van Duitsland op de Sürenberg in de Skiliftkarussell Winterberg. 450 m lang en 100 meter hoogteverschil binnen anderhalve minuut zijn goed voor 3.000 personen per uur. En als je de bestaande 6-persoonsskiliften in het Sauerland kent, dan weet je wat dat betekent: ook in het hoogseizoen amper wachttijd. Je komt aan en ziet een enorme mensenmenigte en toch zit je in een mum van tijd in die lift. 

Komfortabel gepolsterde stoelen en dankzij de koppeltechniek stap je op je gemak in en uit. Voor goede skiërs is dat gewoon lekker en voor beginners en gezinnen met kinderen een enorm pré. Samen met die nieuwe lift wordt ook een nieuwe skipiste aangelegd waardoor de Skiliftkarussell zich nu ook uitstrekt tot op de Sürenberg. Een nieuwe sleeplift en een skispoor vormen voor de gasten van Landal Skilife Winterberg een direkte aansluiting.

Een nieuwe bijna 900m lange 6-persoonsstoeltjeslift leidt van Bremberg omlaag – jawel omlaag – naar het dal en vormt samen met een 120 m lange transportband de verbinding met de Winterberger Kappe. Alsof dat niet genoeg is komt daar ook een skibrug over de Astenstraße, een brug zoals op de Gerlospas bij Königsleiten dus. De brede Käppchenhang krijgt onderaan een splitsing waardoor je tot helemaal beneden kunt skiën.

Alle nieuwe pistes worden sowieso kunstmatig besneeuwd. In het algemeen breiden de Snow World Züschen, het Skigebiet Olpe-Fahlenscheid en de Skiliftkarussell Winterberg hun kunstsneeuwvoorziening uit. In het Skigebiet Willingen wordt de parkerplaats onderaan de Ettelsberg met zijn comfortabele cabinebaan uitgebreid naar 1500 gratis parkeerplaatsen. Een genot voor zowel de dagjesmensen (zelfs vanuit Nederland te doen) als wanneer je accommodatie iets verder van het dalstation ligt.

Als klap op de vuurpijl bouwt de Snow World Züschen – een superskigebiedje voor beginners en kleine kinderen – een speciale sleeplift alleen voor Snow-Tubers. Have fun!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.