Sneeuwverwachting 1 mei 2012

Zo Ischgl is ook weer dicht! Zie deze video van het concert dat Mariah Carey daar gaf op onze Koninginnedag. Nu zijn alleen de echt hoog gelegen skigebieden nog open. Vooral Val Thorens natuurlijk waar nu de Dutchweek in volle gang is. En ja hoor: vannacht zijn de daken er wit geworden. De sneeuwgrens ligt net onder het dorpsniveau van 2350m. Een mazzeltje dus voor de duizenden Nederlanders die er nu zitten. Vandaag blijft het de hele dag afwisselend sneeuwen. De bewolking breekt pas morgen.

Zo direct maak ik mijn laatste weervideo voor Bizztravel van het seizoen. Hierrr de link.

Hieronder een mooie set webcams van vanochtend: 

[fbphotos id=407073235993554]

Zie de sneeuw op de daken in Val Thorens. Vooral de plaat van Zermatt Aroleid vind ik erg mooi! Vars in de zuidelijke Franse Alpen is allang dicht natuurlijk, maar ook daar is het fraai om de bomen weer wit te zien. Tja en opm die Zwitserse passen – zoals hier op de Berninapas –  daar sneeuwt het gewoon winter én zomer! 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.