Sneeuwverwachting 1 mei 2012

Zo Ischgl is ook weer dicht! Zie deze video van het concert dat Mariah Carey daar gaf op onze Koninginnedag. Nu zijn alleen de echt hoog gelegen skigebieden nog open. Vooral Val Thorens natuurlijk waar nu de Dutchweek in volle gang is. En ja hoor: vannacht zijn de daken er wit geworden. De sneeuwgrens ligt net onder het dorpsniveau van 2350m. Een mazzeltje dus voor de duizenden Nederlanders die er nu zitten. Vandaag blijft het de hele dag afwisselend sneeuwen. De bewolking breekt pas morgen.

Zo direct maak ik mijn laatste weervideo voor Bizztravel van het seizoen. Hierrr de link.

Hieronder een mooie set webcams van vanochtend: 

[fbphotos id=407073235993554]

Zie de sneeuw op de daken in Val Thorens. Vooral de plaat van Zermatt Aroleid vind ik erg mooi! Vars in de zuidelijke Franse Alpen is allang dicht natuurlijk, maar ook daar is het fraai om de bomen weer wit te zien. Tja en opm die Zwitserse passen – zoals hier op de Berninapas –  daar sneeuwt het gewoon winter én zomer! 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.