landingsbaan-megeve

Man wat moest ik me inhouden toen ik bij de Altiport 2000 van Megève arriveerde vandaag. Het was het begin van de avond. De zon scheen nog net van Jaillet naar deze kant van het uitgestrekte skigebied van het meest mondaine Franse skioord. Het weggetje links op de foto was maar door een dunne praktisch onzichtbare staaldraad afgesloten. Ja je zult er met je motor eens voor de gein doorheen crossen. Die draad was gemakkelijk los te maken en de verleiding was erg groot om met mijn gehuurde Renault Megane eens stoer te gaan doen. Maar allée, ik ben bijna 50. En dus won de wijsheid van de onbesuisdheid. En ik weet niet heel goed of dat nu wel de beste keuze was. Yolo zeggen onze kids dan en ze hebben gelijk!

golf-megeve

In Megève is nog geen …. te doen momenteel. Een ghost town. Maar dat de vermogende toeristen en chalet-eigenaren in het door een Baron de Rothschild gestichte Mont d’Arbois weer in groten getale gaan neerstrijken (ook letterlijk dus op die landingsbaan) wordt wel bewezen door het grote aantal golfballetjes dat de golfbaan bezaaide.

ezels-megeve

Typische fraaie vrijstaande chalets hoog boven het niet minder pittoreske stadje. En er wordt hier en daar nog gebouwd ten bewijs dat de wintersport nog lang niet dood is. Maar daar twijfelden wij toch al niet aan…

gite-megeve

In het sjieke Megève waar de vier- en vijfsterrenhotels overheersen is ook ruim voldoende leuks voor de kleinere beurs te vinden. Behalve dan in mei. Ook in deze Gîte was ik niet welkom.

piste-megeve

De pistes van Megève lijken me tamelijk koninklijk. Royal zou je kunnen zeggen. Heerlijk breed en open en aan alle kanten van het stadje. Een verbinding met Praz sûr Arly is gepland hoorde ik van….

rudi-megeve

Rudi himself! De man voor deze fraaie hut aan de piste stapte op me af en legde uit dat hij in de winter als skileraar actief is en in de zomer wat tuinonderhoud doet in het dorp.

uitzicht-megeve

En tuinen heb je genoeg. Zoals net boven het dorp op deze fraaie bergflank. Wie kent Megève? Vertel!

Categorieën: Sterk verhaal

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.