landingsbaan-megeve

Man wat moest ik me inhouden toen ik bij de Altiport 2000 van Megève arriveerde vandaag. Het was het begin van de avond. De zon scheen nog net van Jaillet naar deze kant van het uitgestrekte skigebied van het meest mondaine Franse skioord. Het weggetje links op de foto was maar door een dunne praktisch onzichtbare staaldraad afgesloten. Ja je zult er met je motor eens voor de gein doorheen crossen. Die draad was gemakkelijk los te maken en de verleiding was erg groot om met mijn gehuurde Renault Megane eens stoer te gaan doen. Maar allée, ik ben bijna 50. En dus won de wijsheid van de onbesuisdheid. En ik weet niet heel goed of dat nu wel de beste keuze was. Yolo zeggen onze kids dan en ze hebben gelijk!

golf-megeve

In Megève is nog geen …. te doen momenteel. Een ghost town. Maar dat de vermogende toeristen en chalet-eigenaren in het door een Baron de Rothschild gestichte Mont d’Arbois weer in groten getale gaan neerstrijken (ook letterlijk dus op die landingsbaan) wordt wel bewezen door het grote aantal golfballetjes dat de golfbaan bezaaide.

ezels-megeve

Typische fraaie vrijstaande chalets hoog boven het niet minder pittoreske stadje. En er wordt hier en daar nog gebouwd ten bewijs dat de wintersport nog lang niet dood is. Maar daar twijfelden wij toch al niet aan…

gite-megeve

In het sjieke Megève waar de vier- en vijfsterrenhotels overheersen is ook ruim voldoende leuks voor de kleinere beurs te vinden. Behalve dan in mei. Ook in deze Gîte was ik niet welkom.

piste-megeve

De pistes van Megève lijken me tamelijk koninklijk. Royal zou je kunnen zeggen. Heerlijk breed en open en aan alle kanten van het stadje. Een verbinding met Praz sûr Arly is gepland hoorde ik van….

rudi-megeve

Rudi himself! De man voor deze fraaie hut aan de piste stapte op me af en legde uit dat hij in de winter als skileraar actief is en in de zomer wat tuinonderhoud doet in het dorp.

uitzicht-megeve

En tuinen heb je genoeg. Zoals net boven het dorp op deze fraaie bergflank. Wie kent Megève? Vertel!

Categorieën: Sterk verhaal

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

5 reacties

Gesloten voor reacties.