Vandaag is de tweede dag van het megatransport van de eerste kabel voor de nieuwe supergondel die de skigebieden Zinal en Grimentz met elkaar gaat verbinden. Het gaat om 4km kabel van 100 ton staal! Inclusief vrachtwagen en oplegger is het transport 173 ton zwaar. Het is Hannibal in het kwadraat want het gaat om een gewicht van 40 olifanten! En dan ook nog eens die bizarre route dwars door Zwitserland! 


Grotere kaart weergeven

De producent zit in Romanshorn aan het Bodenmeer. Op vier maandagen in juli rijdt het konvooi met politiebegeleiding de 412km naar Sierre. Vervolgens start het konvooi op dinsdagavond (vanavond dus) om half negen in Sierre. Aankomst in Vissoie is 22.30uur. Aankomst in Grimentz tussen is tussen 23.30 uur en 01.30 uur. Tussen de 3 en 5 uur dus voor de laatste 23km! Geen wonder als je het avontuurlijke asfaltweggetje kent dat dit einde van de wereld ontsluit. Een wielrenner kan het vanavond met gemak bijhouden!

Ze treffen het wel met het weer vandaag! Heerlijk zonnig en behoorlijk stabiel. Zie de foto bovenaan. Morgen trekt via de Lage Landen een neerslagzone binnen precies zoals Frederic vanochtend al heeft beschreven. In de Lage Landen herstelt het weer snel, maar in de Alpen blijft het lang instabiel met zowat elke namiddag onweer. Een totaal ander beeld dan voor de Lage Landen. We gaan het zien al komende maandag en dinsdag. En dan ook 15-16 en 22-23 juli. Volg de werkzaamheden op de Facebook pagina van Sierre-Anniviers.

grimentz_zinal_panneau

Tja en dan komend seizoen gaan we knallen met de op 2 na grootste gondel van Zwitserland. Grimentz-Zinal is dan volledig geïntegreerd. 70+42=112km piste. Voorheen was er alleen een mogelijkheid via een trage horizontale verbinding van Zinal naar Grimentz over te steken. Maar nu wordt het dus echt een skigebied van een omvang groter dan St. Luc-Chandolin en Vercorin voor in het Val d’Anniviers samen. Een topper met brede carving pistes en lange dalafdalingen, met een actieve winterparagliding school. Met een Avalanche Traing Center (ATC). En met een dijk van een reputatie als freeride paradijs. We mogen samen trots zijn dat het Val d’Anniviers partner is van deze website![dc_slider slider=”19618″]Update: fraaie slidshow van het transport van vannacht!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.