Vandaag is de tweede dag van het megatransport van de eerste kabel voor de nieuwe supergondel die de skigebieden Zinal en Grimentz met elkaar gaat verbinden. Het gaat om 4km kabel van 100 ton staal! Inclusief vrachtwagen en oplegger is het transport 173 ton zwaar. Het is Hannibal in het kwadraat want het gaat om een gewicht van 40 olifanten! En dan ook nog eens die bizarre route dwars door Zwitserland! 


Grotere kaart weergeven

De producent zit in Romanshorn aan het Bodenmeer. Op vier maandagen in juli rijdt het konvooi met politiebegeleiding de 412km naar Sierre. Vervolgens start het konvooi op dinsdagavond (vanavond dus) om half negen in Sierre. Aankomst in Vissoie is 22.30uur. Aankomst in Grimentz tussen is tussen 23.30 uur en 01.30 uur. Tussen de 3 en 5 uur dus voor de laatste 23km! Geen wonder als je het avontuurlijke asfaltweggetje kent dat dit einde van de wereld ontsluit. Een wielrenner kan het vanavond met gemak bijhouden!

Ze treffen het wel met het weer vandaag! Heerlijk zonnig en behoorlijk stabiel. Zie de foto bovenaan. Morgen trekt via de Lage Landen een neerslagzone binnen precies zoals Frederic vanochtend al heeft beschreven. In de Lage Landen herstelt het weer snel, maar in de Alpen blijft het lang instabiel met zowat elke namiddag onweer. Een totaal ander beeld dan voor de Lage Landen. We gaan het zien al komende maandag en dinsdag. En dan ook 15-16 en 22-23 juli. Volg de werkzaamheden op de Facebook pagina van Sierre-Anniviers.

grimentz_zinal_panneau

Tja en dan komend seizoen gaan we knallen met de op 2 na grootste gondel van Zwitserland. Grimentz-Zinal is dan volledig geïntegreerd. 70+42=112km piste. Voorheen was er alleen een mogelijkheid via een trage horizontale verbinding van Zinal naar Grimentz over te steken. Maar nu wordt het dus echt een skigebied van een omvang groter dan St. Luc-Chandolin en Vercorin voor in het Val d’Anniviers samen. Een topper met brede carving pistes en lange dalafdalingen, met een actieve winterparagliding school. Met een Avalanche Traing Center (ATC). En met een dijk van een reputatie als freeride paradijs. We mogen samen trots zijn dat het Val d’Anniviers partner is van deze website![dc_slider slider=”19618″]Update: fraaie slidshow van het transport van vannacht!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.