Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Megadumps Pyreneeën en Noorwegen en rampspoed voor Weissensee?

check ook eens

62 Reacties

 1. Skiwi schreef:

  Ehm…wanneer heb je dit bericht gemaakt?

  Die GIF is een animatie van de (positieve) EC12 van gisteravond. Inmiddels is de EC00 van vandaag uit met veel meer WC, veel warmte en (dus gelukkig) weinig neerslag…

  Is trouwens al vermeld in de laatste reacties op het bericht van gisteren

 2. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Wauw wat een bijzonder mooi filmpje zeg Hajo!! Mooi uitgelegd ook,super

 3. maarten schreef:

  Gelukkig meteofictie, maar die GFS komt toch met een bak regen zeg voor de alpen. Wellicht dat VT nog net sneeuw heeft maar de rest is plensregen.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Klopt Maarten ,dramatische run wederom van gfs 6

  • michel schreef:

   Weet niet waar jij regen ziet, ik zie op wxchats sneeuw.

   • maarten schreef:

    +225 uur in de gfs 6. Temperaturen +- 1500 meter is +4 en flinke neerslag.

    meteofictie dus geen paniek. Maar om nou te zeggen dat er een goede omslag zit aan te komen, nou nee.

    • Karin Singeling schreef:

     nou lekker dan… zit ik dus volgende week in de regen????

     • maarten schreef:

      225 uur vooruit karin. Meteofictie…. En dat is pas volgende week donderdag. Nogmaals geen paniek. Pas als het binnen de 144 uur komt zou ik het echt serieus nemen. En dan nog doe je er niks aan. En anders kan Hajo je altijd opvrolijken met hoe leuk het kan zijn om lekker te scrabbelen ipv te skien of te wintersporten 🙂

      Geniet van je vakantie!

     • nils schreef:

      Als je naar boven gaat, gaat het vanzelf sneeuwen…

    • michel schreef:

     Temperatuur op 850 hPa ligt onder 0 net als dauwpunt, gewoon sneeuw, althans in SkiWelt en Skicircus.

  • ThijsB schreef:

   Eerlijk toegegeven, ik ben best een beetje zenuwachtig aangezien ik vanaf 28 jan in SHLF zit, maar kom op; dit is echt te ver weg om nu al iets te kunnen zeggen over de temperatuur en hoeveelheid neerslag. Ik ben al lang blij dat de temperatuursturz vanaf 29 januari op de kaarten blijf staan en door steeds meer members ondersteund wordt. Volgens mij mogen we op dit moment al blij zijn dat de wisselvalligheid zo groot is qua temperatuur en berekende neerslag. Alles beter dan de eeuwig lijkende, kurkdroge ZW wind van de afgelopen twee weken. Dat gezegd hebbende, hoe verder weg, hoe waarschijnlijker het is dat het weermodel alles wel een keer voorbij laat komen…

   Gewoon blijven sneeuwdansen!

 4. Jorne schreef:

  Lokale ijsdag in Ell? Gister werd de maximumtemperatuur romd 14.00 bereikt en het is er nu nog -0.7

 5. Marco schreef:

  Lekker naar Obertauern 9 feb. Ligt lekker hoog. 2 meter sneeuw.. niets aan het handje daar:-)
  Ok… misschien wat meer wind soms dan in andere gebieden.
  Essemble is zooo enorme waaier… kan alle kanten op. Glas half vol

 6. yellow snow schreef:

  Skiklantjes?

 7. Daniel (Heerhugowaard) schreef:

  De 30-daagse laat ook geen spoor van winter zien tot 1 maart. Ik vraag dan ook een minuut stilte voor de helaas van ons heengegane koning winter. We zullen hem herinneren als een schuw man die slechts af en toe zichzelf aan ons toonde in lang vervlogen tijden. Rust zacht koning winter…….

 8. Spyfromthesky schreef:

  Nog niet eens de laatste hoofdrun van GFS is al niet veel. Nu zijn er nog meer andere P runs die helemaal voor verzachting gaan. Je zou al denken het kan toch nog niet veel verder gaan van kwaad tot erger.

  Dit slaat werkelijk alles en hoort ergens 2e helft maart of zo thuis. Ach, 1x per dag kijken volstaat ruimschoots.

  De L.L. gaan sinds mijn geheugenis voor het eerst zonder sneeuw gepaard. Ik heb in Dordrecht nog geen vlok gezien. Volgens het KNMI gaan we al a.s. maandag naar de dubbele cijfers. Hebben we een klein weekje voor het eerst sinds maanden een beetje droog gehad en kunnen we de windroos weer gevoelig bijstellen.

  Tijd op volgende week mijn appelboompje te snoeien!

  Spyfromthesky

 9. Tsfo schreef:

  Wij zijn in Avoriaz en hier is het perfect weer om te skiën. Super mooie sneeuw en het is goed skiën. Temperaturen vanaf morgen net iets boven 0 graden, maar dat zal de sneeuw niet aantasten. Het zou wel mooi zijn dat er vanaf volgende week dan weer een opfrisser komt. Voor de genen die nog te skiën gaan het zit in de Alpen wel goed momenteel en de komende weken.

 10. Jorne schreef:

  Pfoe gfs12 is weer een bijzondere hoor, we gaan een roerige periode in met kansen op ongeveer alles: aanhoudend hoge druk, koude nw stroming met dumps of weststroming met veel regen. Dit worden spannende tijden! En dat in januari… zo maar eens het ensemble bekijken, die gaat een mooie samenvatting geven hoop ik

 11. Jorne schreef:

  LEUK NIEUWS: eerste regionale ijsdag van 2020 is een feit, in Ell noteerde de maximumtemperatuur -0.1!

 12. Jorne schreef:

  Met oa deze in gfs met windstoten boven de 130kmh terwijl de Alpen een bak water zien. Direct hierna knalt de stroming dan naar nw om een de regen af te dekken met een gezonde laag sneeuw gedurende de rest van de run.
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579627450.png[/img]

 13. Jorne schreef:

  Ik weet niet zo goed wat ik ervan vindt: ensemble NW kant Alpen. Graag jullie mening?
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579627702.png[/img]

  • Jeroen schreef:

   Tja wat moet ik er van zeggen, 1 ding is zeker, ik zit er pas met de carnaval … Dus pas over ruim 4 weken. Hopelijk valt er tegen die tijd nog wat en van mij mag dat ook in het dal. Boven 1200m Oostenrijk lijkt nu iig goed richting Tirol grens Salzburgerland…maar meer mag altijd.

  • Jeroen schreef:

   In Italië noemen ze het denk ik gewoon spaghetti

  • Skiwi schreef:

   Aangezien ik vanaf de 1e februari vier dagen net iets zuidelijker in de Savoie zit vind ik met name de hoofdrun behoorlijk shit…
   Geen halve streep zon, te warm om (tijdelijk) regen in het dal te vermijden en te veel wind.

  • ThijsB schreef:

   Fijne temperatuursdip met opfrisser op de 29e die er geruime tijd op staat, daar heb ik wel vertrouwen in. Daarna kan het alle kanten op. Als het warm wordt, laat de neerslag dan ook maar zitten. Persoonlijk denk ik dat het warme weer het gaat winnen, gezien de voorgaande weken… Maar het weer heeft geen geheugen, ofzo iets 😉

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Bizar hoe weinig variatie er zit t/M het weekend. Dump van 29e met dalende sneeuwgrens en grotendeels s nachts staat er nog altijd op.

 14. Mark (Breda) schreef:

  Vandaag heerlijk fris weer. Net genoten buiten op weg van auto naar voordeur. Heerlijke kou in je gezicht. Mooie nevel overal. Een winterliefhebberhand is snel gevuld deze winter.

 15. Skiwi schreef:

  EC12 hoofdrun ook weer serieus drama…

  Vrijdag de 31e een sloot (>50mm) warm water tot boven 2000m voor de NW kant (Savoie, Haute-Savoie en Wallis). Verder naar het Oosten (Graubunden, Vorarlberg, Tirol) aanvankelijk ook regen tot boven 2000m, maar daar zakt de sneeuwgrens vrij snel richting 1000m

  Al mijn enthousiasme van gisteren is omgeslagen in lichte kotsneigingen…

  • Harm schreef:

   De gifbeker moet echt helemaal leeg deze winter. Ik bezigde gisterenavond de woorden tegen mijn vrouw dat dit volgens mij de slechtste winter is die ik mij kan heugen (in de LL) tot nu toe…

 16. Erwin schreef:

  Venlo begint wat wittig te worden door uitsneeuwende mist bij 1,5 graad onder nul!

 17. Aart schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579642054.jpeg[/img]

  27/28 Januari (zware) zuidwesterstorm. De GFS run gelooft zelfs in orkaankracht (130 km/uur) op 31 januari, maar dat zit in de meteofictie. Prikpunt Den Helder.

 18. Chantal schreef:

  Dit komt van Il Meteo: In de afgelopen periode hebben we te maken met bijzondere weersomstandigheden en op sommige manieren abnormaal met temperaturen die vaak boven het gemiddelde zijn en heel weinig regenval. De rest van de maand zal deze trend waarschijnlijk ook volgen.
  En in februari? Lukt het stratwarming om een ​​seizoen te schudden, op zijn zachtst gezegd?
  Laten we meteen kijken hoe waarschijnlijk dit fenomeen is.
  Op dit moment laat de voorspelling voor de komende dagen geen twijfel bestaan ​​over het laatste deel van januari. Hoogstwaarschijnlijk zullen we nog steeds temperaturen boven de norm hebben als gevolg van een imposante Afro-Azorische anticycloon die op de Middellandse Zee, inclusief Italië, zou kunnen blijven liggen.
  Een van de oorzaken is de afwezigheid van bevriezende luchtmassa’s die van de Noordpool afdalen en in staat zijn slecht weer en koude naar ons land te brengen.
  En in februari? Wat moeten we verwachten?
  Het lot van het tweede deel van de winter zal opnieuw afhangen van de Polar Vortex. Onze aandacht verschuift met name rond het einde van het eerste decennium van volgende maand, wanneer de hypothese van een opwarming van de stratosfeer boven Noord-Amerika van kracht wordt: dit fenomeen wordt in technische term stratwarming genoemd. Dit kan min of meer intense effecten hebben: het kan ook gebeuren dat de draaikolk zich letterlijk splitst in twee of meer delen (gesplitst), beweegt met zijn lading koude en onstabiele lucht naar het zuiden. Wanneer deze op deze manier splitst of verzwakt , de kansen dat ijskoude golven ons land bereiken exponentieel groeien.
  Zoals we op de kaart kunnen zien, kan de instroom van hete lucht het centrale gebied van de Polar Vortex verzwakken en een splitsing in de circulatie bevorderen. In de afgelopen jaren is het meerdere keren gebeurd dat in februari dit soort processen plaatsvindt (vooral 2012, 2018) met belangrijke fasen van vorst en sneeuw ook op Italië.
  Stratwarming mogelijk begin februari
  Stratwarming mogelijk begin februari
  Gezien de nog steeds zeer lange tijdafstand, is het niet mogelijk om in detail te treden. Dat gezegd hebbende, kan een tweede deel van de winter vol ideeën en wendingen met de mogelijkheid om de sneeuw te zien, zelfs op lage hoogtes, niet worden uitgesloten. Op dit moment is de kans dat dit gebeurt ongeveer 30%, te beoordelen binnen een paar dagen en vervolgens de mogelijke gevolgen voor Europa en Italië.
  We zullen daarom zien wat er de komende weken zal gebeuren, waarbij we altijd proberen te volgen wat er gebeurt op grote breedtegraden en niet alleen de dynamiek die plaatsvindt in ons land, in een context die echter is gewijd aan bovengemiddelde en atmosferische stabiliteit, zoals we in toenemende mate hebben ervaren in de laatste periode.

  Duimen jullie mee?

  • Jorne schreef:

   Ik waardeer je zoektocht naar lichtpuntjes maar ik vind het een verhaal met veel aannames. Ik zie in de verste verte nog geen poolwervelsplit ontstaan, het meest waarschijnlijke is gewoon dat de poolwervel rustig uitsterft als een nachtkaars. Mocht er nou toch een split komen zit er ook nog een flinke vertraging op zitten voor het effect in de lagere luchtlagen (ons weer), zo’n 2 weken uit mn hoofd. We houden het altijd in de gaten maar die 30% durf ik zeker niet in mee te gaan.

   Het is meer hopen op tijdelijke lichtpuntjes voor zowel de Alpen als de LL, vandaag was er zo een bijvoorbeeld! Matige vorst en een lokale ijsdag, pakken wat je pakken kan 😉

 19. Jorne schreef:

  Het gaat met hangen en wurgen hoor maar zowaar komt gfs18 met een bijzonder mooie oplossing voor begin februari! Een tijdelijke blokkade brengt een pure N stroming op gang, de kou moet wel van ver komen hoor

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579647418.png[/img]

 20. Spyfromthesky schreef:

  Nog deze week tm vrijdag even realtief genieten van wat we droog weer noemen. Maar zelfs als het droog is, is het wegdek nog nat. Kortom, de nattigheid gaat gewoon door.

  Begin volgende week is het al weer prijs voor de L.L. En daarna…?
  Het KNMI vermeldt:
  woensdag 29 januari tot en met woensdag 05 februari
  Zacht en wisselvallig weer met eerst vrij veel wind. Iedere dag ongeveer 80% kans op neerslag.

  Net GFS bekeken. Lijkt mij niet veel anders dan een bevestiging van het KNMI. Het enige positieve nieuw is dat slechts hardlopen eigenlijk als enige goede buitensport nog steeds te beoefenen valt.

  Spyfromthesky

 21. Maurice schreef:

  Ik ben wel benieuwd of de storm komt waar iemand hierboven over sprak…

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.