Gisteren en vannacht is er in het midden van Italië een mega sneeuwdump terecht gekomen. De Provincie Abruzzo ligt midden in de Appenijnen. Een bergrug die van noorwest naar zuidoost dwars over Italië loopt.

Abruzzo

Ter illustratie: Abruzzo is aangegeven met de A. Dus ook nog eens vrij zuidelijk.

EUMETSAT_MSG_RGB-naturalcolor-centralEurope

En kijk eens aan, het gaat nog steeds door op die plek. En ook aan de westkust van Italië, in de omgeving van Rome valt sneeuw.  Het zijn nu meer buien die er vallen, maar er is daar al 1.5 meter aan sneeuw gevallen, in eerste instantie rond of boven de 700 meter hoogte maar later ook in de lagere delen. En….heeft er iemand een liniaal getrokken over Europa? Opvallend die kaarsrechte wolkenband van Frankrijk tot over de Oekraïnen

koudeput

En natuurlijk ondersteunen we dit bericht met een meteorologisch kaartje. Et voilá…een koudeput, juist boven de omgeving waar de meeste sneeuw is gevallen. Logisch dus die dump. Maar ook opvallend gezien de relatief hoge luchtdruk in de omgeving. De kern van het laag ligt inmiddels bij de noordgrens van Tunesië.

En hieronder de klap op de vuurpijl: een paar schitterende pica’s. Is dat niet genieten??

mid it 5

De definitie van een dump lijkt mij.

mid it 3

 mid it 4

rome

Zelfs Rome in de sneeuw. Bella Italia!

mid it 2

Deze doet mee in de catagorie: waar is mn auto?? 

Tot zover dit korte bericht. Meer foto’s en video’s bekijken kan op deze Italiaanse site.

Meer weten?? Volg mij ook op twitter: @weermanronaldo


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

14 reacties

Gesloten voor reacties.