Plaatje uit Californië of Nevada. In elk geval veel sneeuw in het westen van Amerika. Strak langs die warmtegolf in het midden van het continent. Ik heb erg weinig tijd. De modellen voor Europa zijn ff bagger. Dus heel snel dan…

Je ziet wat het Amerikaanse model doet in de hoofdrun vanavond voor Nederland. Het omgekeerde van gisteren. En dan zie je ook weer eens hoe geniaal die ensembles of pluimen zijn. Want het paarse lijntje onderaan is prima. Heeft weliswaar een fractie van de rekenkracht van de hoofdrun maar op die termijn maakt dat niet meer uit. Kun je ook een Gorilla een dartpijl laten gooien. Nee dat ook weer niet. De spreiding geeft de potentie aan. En in potentie klopt het verhaal van gisteren gewoon nog.

Photo by Maxim Hopman on Unsplash

Maar als het zachte scenario’s gaat uitkomen dan is de vlag ook wel echt halfstok… vanaf de oceaan over Groot-Brittannië krijgen we dan echt bagger over ons heen. Niet te zuinig. En dus…

Snel de vrolijke kant op…. lees hier maar: sneeuwrecords uit de 19e eeuw zijn gebroken!

https://twitter.com/WeatherNation/status/1470846058527924233

Nice! Genieten daar. En ook in de Alpen. Van werkelijk fenomenaal weer.

En juist met al die sneeuw in Amerika komt weer eens zo’n studie uit: in de toekomst is er boven geen sneeuw meer en staan de bossen beneden in brand. Wil jij blijven volgen of dat echt onze toekomst is als wintersporters? Overweeg dan een donatie.

Categorieën: Afwachten

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Erik · 17 december 2021 op 21:01

Europese model ziet er ook niet zo mooi uit. De dichter we bij kerst komen de zekerder het wordt….hopen dus dat het weer omslaat naar vorst.

Gesloten voor reacties.