Plaatje uit Californië of Nevada. In elk geval veel sneeuw in het westen van Amerika. Strak langs die warmtegolf in het midden van het continent. Ik heb erg weinig tijd. De modellen voor Europa zijn ff bagger. Dus heel snel dan…

Je ziet wat het Amerikaanse model doet in de hoofdrun vanavond voor Nederland. Het omgekeerde van gisteren. En dan zie je ook weer eens hoe geniaal die ensembles of pluimen zijn. Want het paarse lijntje onderaan is prima. Heeft weliswaar een fractie van de rekenkracht van de hoofdrun maar op die termijn maakt dat niet meer uit. Kun je ook een Gorilla een dartpijl laten gooien. Nee dat ook weer niet. De spreiding geeft de potentie aan. En in potentie klopt het verhaal van gisteren gewoon nog.

Photo by Maxim Hopman on Unsplash

Maar als het zachte scenario’s gaat uitkomen dan is de vlag ook wel echt halfstok… vanaf de oceaan over Groot-Brittannië krijgen we dan echt bagger over ons heen. Niet te zuinig. En dus…

Snel de vrolijke kant op…. lees hier maar: sneeuwrecords uit de 19e eeuw zijn gebroken!

https://twitter.com/WeatherNation/status/1470846058527924233

Nice! Genieten daar. En ook in de Alpen. Van werkelijk fenomenaal weer.

En juist met al die sneeuw in Amerika komt weer eens zo’n studie uit: in de toekomst is er boven geen sneeuw meer en staan de bossen beneden in brand. Wil jij blijven volgen of dat echt onze toekomst is als wintersporters? Overweeg dan een donatie.

Categorieën: Afwachten

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Erik · 17 december 2021 op 21:01

Europese model ziet er ook niet zo mooi uit. De dichter we bij kerst komen de zekerder het wordt….hopen dus dat het weer omslaat naar vorst.

Gesloten voor reacties.