Leuk….. zo’n foto uit Alaska in deze tijd van het jaar!! Niet?? Canada of Groenland dan?? Nee hoor, dit is New Mexico. Een zuidwestelijk gelegen staat in de USA. En de naam verraad het al: het grenst aan Mexico. Sneeuw in Mexico?….laat me niet lachen? Nou dat doe ik dan ook niet. Bovenstaande foto is het resultaat van een mega hagelbui in Santa Rosa. In dit gebied is het niet zo warm als in Californië, Nevada en Arizona (Utah wordt in deze vaak vergeten, maar ook daar was het alle-me-maggies heet de afgelopen week)[dc_slider slider=”19734″ captions=”true”] Sinds vorig jaar is mijn favoriete vakantie bestemming de jungle van Afrika. Was daarvoor trouwens de USA. Mijn favoriete land voor weerextremen is absoluut het Amerikaanse continent. Wat is daar veel aan de hand de laatste maanden. Sneeuw eind mei in het noordoosten, verwoestende tornado’s op de Great Plains, binnenkort heftige orkanen aan de oostkust en de Golf van Mexico en dan nu een heftige hagelbui in New Mexico. Nedersaksen had gisteren ook dikke hagel….maar in de USA is alles BIGGER en BETTER. Al twijfel ik ernstig over dat laatste.

Tot zover even dit bericht. Aanstaande zaterdag weer een regulier bericht van mij. Maar kom je mooie weerextremen tegen, strooi het lekker rond in de reactie. Net zoals afkoeling deed met z’n “gebakken eitje” upload :mrgreen:


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

6 reacties

Gesloten voor reacties.