Wat een mooie kiek uit Verbier! En natuurlijk zijn er in deze episode ook records gesneuveld. Noord-Ierland en Italië melden de laagste temperaturen in september ooit. Opmerkelijk is het absolute sneeuwrecord voor september zoals gemeten in Montana in het Wallis.

De Zwitserse website die het record meldt houdt een slagje om de arm … omdat het zou kunnen dat deze sneeuwval juist stopte voor het moment van de 24-uurs meting. Als daar in eerdere winters steeds meer uren tussen gezeten hebben… maar dat is muggenziften. Het is gewoon ontzettend veel septembersneeuw.

En zelfs in de heuvels van Lazio bij Rome sneeuwde het al.

Op 2000m is ook vandaag alles nog wit. Op 1600meter zie je in Davos nu alweer het herfst is en niet winter. Maar wat niet is, gaat komen!

Categorieën: Weerrecords

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

16 reacties

Gesloten voor reacties.