Wat een mooie kiek uit Verbier! En natuurlijk zijn er in deze episode ook records gesneuveld. Noord-Ierland en Italië melden de laagste temperaturen in september ooit. Opmerkelijk is het absolute sneeuwrecord voor september zoals gemeten in Montana in het Wallis.

De Zwitserse website die het record meldt houdt een slagje om de arm … omdat het zou kunnen dat deze sneeuwval juist stopte voor het moment van de 24-uurs meting. Als daar in eerdere winters steeds meer uren tussen gezeten hebben… maar dat is muggenziften. Het is gewoon ontzettend veel septembersneeuw.

En zelfs in de heuvels van Lazio bij Rome sneeuwde het al.

Op 2000m is ook vandaag alles nog wit. Op 1600meter zie je in Davos nu alweer het herfst is en niet winter. Maar wat niet is, gaat komen!

Categorieën: Weerrecords

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

16 reacties

Gesloten voor reacties.