Mijn vriend Pierre Gosselin van Notrickszone.com knalde vanavond met: “Most Severe Winter Start In 200 Years!” + Euro Municipalities Now Ignoring Foolish Predictions Of Warm Winters. Het artikel, dat uitlegt dat Duitse steden met het inslaan van strooizout allang niet meer uitgaan van warmere winters, linkt naar een video van RTL NOW waarin het luid en duidelijk gezegd wordt: de heftigste Wintereinbruch sinds 200 jaar. Mmmmm daar wil ik meer van weten.

Ik Google me suf op “200 Jahre”. Niets! Ik Google op “sneeuwrecord” en ik heb beet! Zie hierrrHohen Peißenberg: 35 Zentimeter Neuschnee – Rekord. Het kwartje valt meteen want op die 988m hoge berg staat al eeuwig een weerstation en dus kan de claim van RTL NOW kloppen. Het record dat is gevestigd is de meeste sneeuw in september en oktober sinds 1801. November wordt daar in Beieren duidelijk al bij de winter gerekend. Het vorige record was volgens de Deutsche Wetterdienst DWD 21 cm op 27 oktober 1956. Ja. Gaap. Dat jaartal was diep in de vorige afkoelende klimaatfase. 

HoherPeissenberg1901

Hier een postkaartje van de Hoher Peißenberg uit 1901. Lees op Wikipedia meer over deze bijzondere berg. Niet helemaal met zijn tijd meegegaan want voor zover ik kan nagaan is er geen webcam. Daarom is het plaatje boven dit artikel uit Bad Kohlgrub aan de voet van de Alpen. Daar heb je de Hörnlebahn die op dit moment gewoon nog zomerdienst heeft voor wandelaars liefhebbers van een mooi uitzicht.

Winter_Hoernle_Bad_Kohlgrub

Ik hou wel van die mini-skigebiedjes. Die dwingen je om je ogen open te houden voor elk leuk springschansje en elke mini-offpiste variant. En geloof me dat die rodelbaan kicken is. Prijs seizoenkaart hier 150 euro. Vanuit Bad Kohlgrub kun je ook skiën in het beginnersgebiedje Reindl-Lifte. Prijs dagpas kids? 9 euro. Wachttijden? Geen idee… 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.