Hallelujah, wat een bak sneeuw voor mijn deur. Hoe moet ik nu de hond uit gaan laten en naar het werk? Dat zal de maker van deze foto vast gedacht hebben. De foto is echt en afgelopen nacht gemaakt. De waarschuwingen van de lokale weerdiensten zijn dus niet voor niets geweest en het blijft voorlopig nog wel even sneeuwen op het Zuid Eiland in Nieuw-Zeeland boven de 200 a 400 meter maar zelfs in het laagland is sneeuw gevallen. Sommige wintersportgebieden zijn vanwege de enorme sneeuwhoeveelheden en harde wind gesloten. Pas wanneer het opklaart en de verwachting is dat dat komend weekend gaat gebeuren kunnen de wegen weer sneeuwvrij gemaakt worden en de pistes worden geprepareerd.[dc_slider slider=”18416″ captions=”true”]Hier zien jullie de eerste foto’s van de sneeuwval verder zien jullie wat afbeeldingen die al eerder deze maand gepost waren. Maar nu komt het echte werk…..[dc_slider slider=”18443″ captions=”true”] Heerlijke foto’s. Wat een bak poeder. Wil je meer lezen en foto’s zien over het skigebied Mount Hutt kijk dan op hun Facebook site. Hier vind je informatie over de skigebieden en het laatste nieuws over de sneeuwval.

Kijk eens naar die groene lijn! In jaren zo vroeg in het seizoen heeft het daar nog niet zoveel gesneeuwd. Als dat geen top seizoen wordt? Toch maar niet naar Spanje dit jaar? Gewaagd naar Nieuw-Zeeland om te gaan wintersporten deze zomer? Wie durft? Klik hier voor nog meer informatie over het skigebied Mount Hutt. Er ligt momenteel 215 cm op de top en 180 cm in het dal, ja het gaat heel hard! De foto’s komen nu snel binnen ook elders uit Nieuw-Zeeland. Voor een impressie klik hier.

Voor we naar Nederland schakelen nog even naar Treble Cone waar 1,5m sneeuw viel op de top. H/T Jeroen de Slegte. Gebied opent op 27 juni. Drie schapen zijn levend gered op de top en worden op de still van deze video (link) levend afgevoerd door 3 skipatrols op banaantjes! Valt jouw mond ook open van verbazing? Zie ook Snowreport Treble Cone en volg Facebook Treble Cone. Schakelen we nu snel over naar het weer voor de lage landen. We beginnen met de buienradar.

Een buiengebied met onweer vooral aan de oostzijde van dit gebied, koerst recht op de lage landen af. Vanuit het zuiden gaat het dus op veel plaatsen vooral later vandaag tot pittige regen en onweersbuien komen. Hoe fel het gaat onweren en regenen is moeilijk te zeggen. De kans op (heftig) onweer is naar beneden bijgesteld en de grootste kans daarop is voor het oosten weggelegd.


Bovenstaande afbeelding van het Amerikaanse model laat de meeste neerslag rond middernacht vallen en totaal zou er dan best wel tot 40 mm of misschien nog wel meer neerslag afgetapt kunnen worden. Grote hoeveelheden dus. Leo heeft gisterenavond hier nog een heel bericht over toegewijd, klik hier om het te lezen. Vrijdag komt het kwik niet overal meer aan de 20 graden en er valt eerst nog regen. Komend weekend is het dan licht wisselvallig met een wisselende hoeveelheid bewolking en plaatselijk valt er nog een bui. Zondag wordt fris weer verwacht met 15 a 16 graden. Ideaal om het huis te laten afkoelen.

Kijken we naar de 14 daagse verwachting van het Europese model dan zien we dat we een licht wisselvallig weerbeeld krijgen met naast af en toe een bui ook wat zon en koel. 20 graden wordt voorlopig lastig. Het neigt een beetje naar de zogenoemde Schaapscheerderskoude. Tegen het weekeinde volgende week kan de temperatuur weer wat oplopen, dat gaan we hier volgen.

Update Leo 20h00: Inmiddels al een beetje mosterd na de (zware) maaltijd (ik had het druk en ook niet verwacht dat er al vanmiddag zo veel zou vallen!), maar de actuele stand van zaken rondom de regenwedstrijd staat onderaan het weerbericht van Hajo van gistermorgen: Temperatuurrecord wordt flop en Nederland mogelijk afvoerput hellup


Arjan Ehlert

Arjan Ehlert, 35 jaar, reageerde veelvuldig op de wintersportsite van Hajo en is enorm weerfan. Vanaf zijn 6e levensjaar al geïnspireerd door het weer. Zijn enthousiasme is Hajo ook opgevallen. Hier regelmatig te zien op de site en schrijft af en toe een blog over het weer en de wintersportgebieden. Ik heb enige ski-ervaring en naast het weer als hobby komt wintersport op nummer 2.

207 reacties

Gesloten voor reacties.