skistrand2

MikeZaandam verzon een leuke sanctie op het falen van mijn BV1 van dit seizoen: of ik in vol ornaat een Hollandse groene helling af wilde skiën. Ik voldoe aan zijn wens maar dan met de variatie dat we de duinen van Bakkum hebben opgezocht en dat ik voor een luchtige kledingstijl heb gekozen. Dus nogmaals: het spijt me. Op 22 november riep ik iets. Dat is niet gelukt. Vandaag had het kunnen gebeuren zoals we op 28 november en 4 december nog dachten. Dinsdag op de valreep van mijn BV-periode komt er nog een beetje sneeuw, maar dat heeft niets meer met de BV prognose uit te staan.

abstrand

Een schitterende dag vandaag. Respect voor de kitesurfers en hier zelfs golfsurfers die erop uit trekken. Deze foto is van Ab van Hoek van Holland.

wind1412

Hier de reden van de harde zuidenwind langs het strand vandaag. Het heeft niets te maken met de Föhn over de Alpen. Daarvoor was die wind ook veel te koud. Snijdend koud. Ik heb pijn geleden voor jullie hoor! Moest ook echt wel ff want als dit geen dode mus meer is weet ik het ook niet. Kijk op die kaart en zie het slappe laag bij Madrid. Ja daar waar de wind tegen de klok rondgaat. Dat maakt die zwakke Föhn in de Alpen. Daar waar de wind tegengesteld waait in de Golf van Biskaje tot aan een punt tussen Moskou en Kiev zie je de grens tussen zeer warme lucht in het zuiden en de koude wind ten noorden ervan.

skistrand1

Altijd blijven lachen!

strandwandeling

Nog eentje van imagine airlines. Moet je ook eens doen: als je naar je fitness school of ijsbaan of wandelbos gaat voor vertrek de ski-uitrusting in de kofferbak gooien. En na thuiskomst de ski-uitrusting weer op zolder wegbergen. Heb je toch fors het gevoel een paar uren geskied te hebben! Kosten? Nihil! MikeZaandam bedankt voor deze schappelijke sanctie. Ik voel me weer een beetje mens nu… op naar BV2. Ik ga proberen er na terugkomst uit Oostenrijk vrij snel een natuurijs-BV uit te persen…. 😉


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

46 reacties

Gesloten voor reacties.