skistrand2

MikeZaandam verzon een leuke sanctie op het falen van mijn BV1 van dit seizoen: of ik in vol ornaat een Hollandse groene helling af wilde skiën. Ik voldoe aan zijn wens maar dan met de variatie dat we de duinen van Bakkum hebben opgezocht en dat ik voor een luchtige kledingstijl heb gekozen. Dus nogmaals: het spijt me. Op 22 november riep ik iets. Dat is niet gelukt. Vandaag had het kunnen gebeuren zoals we op 28 november en 4 december nog dachten. Dinsdag op de valreep van mijn BV-periode komt er nog een beetje sneeuw, maar dat heeft niets meer met de BV prognose uit te staan.

abstrand

Een schitterende dag vandaag. Respect voor de kitesurfers en hier zelfs golfsurfers die erop uit trekken. Deze foto is van Ab van Hoek van Holland.

wind1412

Hier de reden van de harde zuidenwind langs het strand vandaag. Het heeft niets te maken met de Föhn over de Alpen. Daarvoor was die wind ook veel te koud. Snijdend koud. Ik heb pijn geleden voor jullie hoor! Moest ook echt wel ff want als dit geen dode mus meer is weet ik het ook niet. Kijk op die kaart en zie het slappe laag bij Madrid. Ja daar waar de wind tegen de klok rondgaat. Dat maakt die zwakke Föhn in de Alpen. Daar waar de wind tegengesteld waait in de Golf van Biskaje tot aan een punt tussen Moskou en Kiev zie je de grens tussen zeer warme lucht in het zuiden en de koude wind ten noorden ervan.

skistrand1

Altijd blijven lachen!

strandwandeling

Nog eentje van imagine airlines. Moet je ook eens doen: als je naar je fitness school of ijsbaan of wandelbos gaat voor vertrek de ski-uitrusting in de kofferbak gooien. En na thuiskomst de ski-uitrusting weer op zolder wegbergen. Heb je toch fors het gevoel een paar uren geskied te hebben! Kosten? Nihil! MikeZaandam bedankt voor deze schappelijke sanctie. Ik voel me weer een beetje mens nu… op naar BV2. Ik ga proberen er na terugkomst uit Oostenrijk vrij snel een natuurijs-BV uit te persen…. 😉


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

46 reacties

Gesloten voor reacties.