Onze reageerder Maurice was vandaag een dagje in Winterberg in de Wintersport-Arena Sauerland. Hij kondigde het gisteren al aan en deelt nu zijn ervaring met ons. Heerlijke dag, mensen gesproken die er vanaf zaterdag zaten zeiden dat dit de beste dag was tot nu toe. Op sommige plekken wel wat ijzig aan het einde van de dag en helaas hierdoor ook wat ongelukken gezien met de banaan als gevolg. Het was zelfs vrij druk vond ik. Heerlijk even een dagje heen en weer naar de wintersport. Aanrader om even de wintersport te proeven. Erg veel sneeuw, je waant je echt in het buitenland, oja dat is het ook ;-). Voor een ieder die nog twijfelt om een dag te gaan, GA!!!

sauerlandmaurice

Dat was het zeker voor een dag, overal dikke sneeuw en hele dag 2-3 graden vorst en de temperatuur daalde na 16.00 snel. Diverse sneeuwkanonnen gingen meteen aan. In de ochtend had het nog heel licht wat gesneeuwd maar dat was niet de moeite. Veel dagjes mensen en ik moet toch zeggen dat het echt heeeel goed is geregeld in Winterberg, geen parkeergeld betalen op P 2 t/m 7 en de ski- en snowboardverhuur ook nette prijs. Hele dag skipas slechts € 30,- ( na 11.00 € 27,-) en geen absurde prijzen op de pistes voor eten. Kortom: die Duitsers zijn zo gek nog niet…

sauerlandmaurice3 sauerlandmaurice2

Voor de mensen die denken: wow, toch nog best een stuk rijden vanuit Nederland. Dit valt echt mee, wij zijn vanuit de omgeving van Lisse om zes uur vertrokken en kwamen rond tien uur aan. Dat was inclusief korte files op de Duitse snelweg. Dit mag geen naam hebben! 3,5 uur naar de sneeuw… Top toch! En mocht je toch een nachtje willen blijven, genoeg leuke hotels en gasthofs in de hele regio. Ga je dit één op één met grote Oostenrijkse skigebieden vergelijken, dan kom je bedrogen uit. Maar als daguitstapje vanuit Nederland is het superleuk.

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

14 reacties

Gesloten voor reacties.