Op wintersportvakantie

Live vanuit Amsterdam Zuid-Oost: ik kan niet wachten om vanavond richting de sneeuw te vertrekken!

Ik ben een echte pantoffelheld (letterlijk, check de foto van mijn te gekke Tirol-sloffen). Of een held op sokken. Ander dingetje aan je voeten, zelfde betekenis. Hoe je het ook wendt of keert, ik kan best een bange poeperd zijn. Dat vind ik vervelend aan mezelf, dus daag ik mezelf uit om dingen tóch te doen. Ik overweeg zo ongeveer alle verschillende uitkomsten voordat ik een beslissing maak. Noem het een bijzonder uit de hand gelopen verantwoordelijkheidsgevoel. Wat saai! Bekentenis: toen ik meedeed aan de Inferno Rennen had ik stiekem m’n verzekeringspasje in de zak van m’n skijas gedaan. Je weet het nooit. Als ik met de helikopter van de berg gehaald moet worden kunnen ze maar beter weten dat ik goed verzekerd ben, of zo. Haha. Zo eentje ben ik er.

Tirol pantoffels

Het probleem is dat adrenaline altijd naar meer smaakt. Ook voor Tiroler-pantoffelhelden zoals ik. Schuss van de zwarte piste? Dacht ik 4 weken geleden nog dat dit alleen voor totale gekkies was, inmiddels wil ik écht volgend jaar wel weer meedoen aan die wedstrijd. Momenteel zit ik te bedenken wat voor spannends ik tijdens m’n komende skitrip naar Hochfügen/Hochzillertal van m’n lijstje kan kruisen. Alsof 89 kilometer piste niet genoeg is. Tot nu toe kom ik trouwens niet veel verder dan nachtrodelen. Gelukkig heb ik nog 1 nachtje om te bedenken wat ik voor spannends ga doen. Tips zijn meer dan welkom uiteraard!

Je hebt er – op m’n volgende sneeuwbestemming Hochfügen – trouwens wel een BMW X-Drive Cup (slalomparcours) waar iedereen aan mee kan doen tot april 2016. Ook kicken! Zal ik nog even een BWM of nieuw paar ski’s in de wacht slepen? Als m’n poging niet te beschamend is upload ik het filmpje misschien wel hier op Wintersportweerman.nl!

Voor nu zit ik nóg niet in de sneeuw, dus moet ik het doen met de sneeuwadrenaline-filmpjes zoals dit filmpje waar je hoogtevrees van krijgt. Ik zie Hajo dit trouwens ook nog wel doen, jullie?

Don`t even think to watch this video If you’re afraid of heights! Geplaatst door The Beauty of Travel op vrijdag 22 januari 2016

Of dit filmpje van de helden uit het Zwitserse Mürren, waardoor ik ineens best wel even helikopterpiloot zou willen zijn voor een dag.

Check out helicopter pilots at work at top of Schilthorn

Geplaatst door Mürren – Schilthorn 007 op donderdag 28 januari 2016

Voor wie is de hunkering naar adrenaline herkenbaar, en wat doe je eraan?

Meer blogs van mij lezen? Leuk! Je vindt ze hier. Ik ga deze week ook live bloggen vanuit Hochfügen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

18 reacties

Gesloten voor reacties.