Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Marco’s 10 tips voor wintersport met kleine kinderen

check ook eens

16 Reacties

 1. qlubtempo schreef:

  Wil na ons weekje winterberg eind december idd ook een weekje Oostenrijk gaan boeken met onze zoon van 4 mits hij het in wb leuk vind op ski’s natuurlijk. Onze dochter is 1,5 en kan dus nog niet zo veel. Mooiste zou zijn om de oudste in de skiklas te doen en zodat ik en mijn vrouw kunnen gaan skien. Maar wat die je met de jongste. Opa en Oma houden niet van wintersport die gaan niet mee, daar op opvang doen zien we ook niet zitten. En achter laten in Nederland gaat je dan ook weer aan het hart. Lastig…..

 2. Frederic schreef:

  Ook ik heb het skituigje (tip 8) vorig seizoen gebruikt om mijn jongste dochter van 3 te leren skiën (vooral bochten leren maken), en met waanzinnig goed resultaat. De tweede week dat we vorig seizoen op wintersport gingen (in april) mocht ze al meteen met een hogere leeftijdsgroep mee. Ik kan het iedereen aanraden. Verschillende mensen op de piste kwamen me trouwens spontaan vragen waar het te koop was.

 3. Frederic schreef:

  En nog een tip. Ga met kleine kinderen pas op het einde van het seizoen (mrt, apr), want in feb, jan en dec kan het soms veel te koud zijn voor zo’n ukkie

  • gewoon warm aankleden frederic. Bij mij stonden ze met 18 19 en 21 maanden op de skies in december en in februari. En gewoon op tijd naar binnen gaan om op te warmen. Ik vind het geen aanrader om in maart of april te gaan want dan is sneeuw vaak pap en nat. En van Nat worden ze koud. Daarnaast is de sneeuw veel moeilijker weg te zetten voor zon ukkie dan een gladde piste.

  • qlubtempo schreef:

   Wordt sowieso pas maart, maar is meer omdat we eerder niet kunnen.

 4. Merijn schreef:

  Leuk om die tips te zien en te lezen dat er veel kleine kinderen mee gaan alleen enkele genoemde tips begrijp ik niet zo goed… Hoezo te koud voor kleine kinderen? Een van de belangrijkste tips zou moeten zijn: zorg voor warme en goede kleding. Thermo-ondergoed een goed skipakje, een bandana en lekkere handschoenen en zelfs met 1 jaar hebben ze dan heel veel plezier buiten. Als ze vervolgens 3 of 4 zijn dan heb ik nog niet meegemaakt dat ze zeuren over de kou (en ik kan het weten om met -20 te skiën in Noorwegen…)
  Daarnaast is er toch niets leukers dan met alle kinderen op vakantie te gaan, hoe klein ook! Gewoon iedereen meenemen en al laten wennen. Zorg er gewoon voor dat je je dag wat anders plant. Het gaat er tenslotte om om MET de kinderen te skiën en lol te hebben in de sneeuw…
  Ook zou ik juist aanraden om ski’s te kopen zeker als je meerdere kinderen hebt. Ze kunnen soms 2 jaar met dezelfde ski en als je dan 3 kinderen hebt dan kan je met een setje toch echt heel wat jaren doen en dat scheelt echt enorm in de kosten van de vakanties. Ik heb bijvoorbeeld voor alle 3 de kinderen langlaufski’s en alpiene ski’s. En dat hebben we er na 2 vakanties van 2 weken al wel uit…

 5. Robin schreef:

  En als je dan op wintersport gaat is het voor de ouders en de kinderen fijn als het gemiddelde ski-niveau en de drukte nogal meevallen. Dan jakkeren de (feestende?) zeer ervaren kilometervreters niet massaal om jouw onzeker of onbenullig skiënde kinderen heen.
  Voelt wel wat rustiger voor zowel de ouders als de (nog niet zo ver gevorderde) kinderen.
  Hier is op te zoeken is op internet goed te doen, persoonlijk ben ik erg blij met Die Tauplitz; hier vroeg ik mij wel eens af of het gebied wel zou overleven. Zo rustig. Maar bij de piste-restaurants wel plezierige drukte.
  Wel zou ik hier afraden om de kinderen de beginnersles bij skischool Hubert Neuper te laten volgen; hier geeft een zeer goede lerares (Angelica) heel degelijk les. Kwalitatief top. Alleen vonden mijn meiden hierdoor wintersport niet zo leuk. Er was geen greintje plezier bij. In het tweede jaar bij en modernere juf laten lessen (Sandra Bliem van schischule Pürcher) en dat beviel ze veel beter. Alleen maar Nederlandse kinderen en Duits en een beetje Engels sprekende leraren. Dat wel.
  De gevordengroepen van Schischule Neuper bevielen de jongens trouwens wel goed…..maar Angelica; die is niet voor onze kinderen gemaakt 😉
  Veel skigebieden hebben trouwens speciale aanbiedingen voor gezinnen met (kleine) kinderen en/of grote gezinnen. Ook de moeite waard om op te letten.

 6. Robin schreef:

  Oh ja, de meiden waren de eerste keer 5 en 7 jaar oud (inmiddels 8 en 10 en de jongens 12 en 14) en vooral de oudste vond het niks. Niet genoeg pret werd er gemaakt. De jongens heb ik nooit horen klagen, die hadden skileraren die lol maken net zo belangrijk vonden als techniek leren. En die combinatie bevalt ze nog steeds alle vier goed.
  Dus mijn tip; pret maken!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.